• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Perníková roláda
Napište svůj komentář k receptu

Perníková roláda

autor: kristynadvorakova
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Perníková roláda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 0,50
      balení prášek do perníku kypřící
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce med
    • 2
      lžíce mléko
    • 1
      lžíce hnědý rum
  • Náplˇň
    • švestková povidla
    • rozinky nejlépe namočené den předem v rumu
    • nasekané ořechy
    • vejce na potření

Postup přípravy receptu

1
Vše zpracovat v hutnější těsto a na noc šoupnout do ledničky. Druhý den vyválet placku jako na štrůdl, potřít vrstvou povidel, posypat ořechy a rozinkami, pevně zamotat jako roládu, potřít rozšlehaným vejcem a péct.
2
Peče se při 150 °C asi 20 minut. Pak krájej tenké plátky a dlabej.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlá perníková roláda

Rychlá perníková roláda

Jemná perníková buchta

Jemná perníková buchta

Bábovka "perníková"

Bábovka "perníková"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • santulka | 13. 1. 2017 19:55

    do cesta nejde tuk???

  • santulkamaria@gmail.com | 13. 1. 2017 19:53

    nejde tuk do cesta?

  • mirkasochova | 6. 10. 2011 09:05

    Mně se povedlo,chutnalo Důležité je nechat odpočinout přes noc a popřípadě zapracovat trochu mouky. ;-)

  • Anonym | 29. 5. 2007 13:24

    Děkuji, já jsem asi ty kžíce na med měla velké. Zkusím menší, mám úkol znovu udělat už dnes! Ti moji jsou na perníčky úplně ujetí. Toto je chuťově moc dobré a je s tím méně práce než s klasickými malými perníčky. Jana

  • Jarka O. | 29. 5. 2007 10:28

    Jano, pokud se těsto lepí, přidávejte postupně mouku. Tento recept neznám, takže víc neporadím.

  • Anonym | 29. 5. 2007 09:46

    Prosím, poraďte mi někdo, co jsem udělala špatně, ptala jsem se 25.5. a musím dělat znovu, nechce se mi zase tak "bablat" jako minule :)) Díky Jana

  • Gábina H | 25. 5. 2007 12:23

    já jsem roládu už taky jednou zkoušela a taky se mi to strašně lepilo. Pak jsem to jakž takž přenesla a dala do formy na srnčí hřbet. Bohužel jsem se při pečení zapomněla u rodičů a když sjem si vzpomněla, tak už byla trochu spálená. Nicméně mi taky chutnala (po okrájení).

  • Anonym | 25. 5. 2007 08:23

    Nevím, co jsem udělala špatně, ale těsto se mi moc lepio a nešlo válet. Nakonec se mi podařily 4 užší roládky, které se na plechu trošku rozjely. Myslím, že jsem měla velké "medové" lžíce nebo mi "upadla" ručka s páškem do peníku. Nicméně ta chuť byla vynikající a protože mám udělat opět, ptám se, co jsem zvrtěla? Díky Jana

  • Helča | 6. 11. 2006 07:54

    Tento recept mám též vyzkoušený, já dávám ještě trochu sekané čokolády.Z uvedené dávky udělám 4 záviny o malém průměru, krájím na řezy asi 1 cm široké. Vypadá moc pěkně a výborně chutná.

  • Stania S. | 29. 11. 2005 10:25

    taky ji delame, akorat bez tech rozinek.Je to nas nejmilejsi recept.

  • Alena H. | 29. 11. 2005 07:29

    Tento recept znám, roládu děláme každé vánoce - mohu všem doporučit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hnědý rum Med Mléko Moučkový cukr Nasekané ořechy Prášek do perníku Rozinky Švestková povidla Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Neapolské nudle

Neapolské nudle

Dýňový koláč

Dýňový koláč

Marináda na steaky

Marináda na steaky

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Dresing

Dresing

Šlehačkový dort s banány

Šlehačkový dort s banány

Špecle s kořenovou zeleninou

Špecle s kořenovou zeleninou

Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí - rychle a chutně

Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí -…

Dušený listový špenát na špeku (slanině)

Dušený listový špenát na špeku …

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

54
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Ječná kaše s luštěninami, základní recept
Ječná kaše s luštěninami…
17
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Manželka hvězdného herce Seana Beana překvapila: Pro úpravy tváře je k nepoznání!

Manželka hvězdného herce Seana Beana překvapila: Pro úpravy tváře je k nepoznání!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Perníková roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact