• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Perníková chaloupka
Napište svůj komentář k receptu

Perníková chaloupka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 59
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Perníková chaloupka
Perníková chaloupka
Perníková chaloupka
Perníková chaloupka
Perníková chaloupka
Perníková chaloupka
Perníková chaloupka
Perníková chaloupka
Perníková chaloupka
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
    • 100
      g máslo
    • 1
      kg hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr
    • 200
      g med
    • 1,50
      lžička perníkové koření
    • pečící papír
    • 1,50
      lžička jedlá soda
  • Poleva
    • moučkový cukr
    • 3
      bílek
    • 4
      citronová šťáva 3-4 kapky

Postup přípravy receptu

1
Recept je na chaloupku a ještě vám i zbyde na pár perníčků :)
2
Vypracuje se těsto, rozválí se na tenčí plát - asi 3 mm. Válet se musí na cukru moučka, nemusí se potírat vejcem, peče se na pečícím papíru - jde krásně sloupnout a díl nepraskne - asi 7 min. na 200 °C (podle trouby).

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

3
Díly se po vychladnutí můžou hned lepit polevou. Cukr na polevu musí být přesátý, aby neucpal pytlík, bílek se nešlehá, protože by pak hmota byla moc křehká, jen rozmícháme. Zakápne se citr. šťávou nebo octem. Cukru podle odhadu, hmota musí být lepivá, aby díly držely u sebe. Když je cukru moc, tak už zase nelepí a nejde zdobit, sáček se trhá. Vemte obyčejný igilitový sáček a ustříhněte růžek, vznikne malinká dirka. Lepší jsou pevnější sáčky. Rampouchy se dělají tak, že si na okraj střechy uděláte "bobek" z hmoty a pak ho protáhnete.
4
Rozměry: Podložka 1ks 24x18 cm, boky 2ks 18x8 cm, střecha 2ks 22x10 cm, štít 2ks 12x8 cm, trojúhelník má strany 8,5x8,5x12 cm a nahoře svírají pravý úhel, dveře 1 ks 4x6,5 cm, okna 4 ks 2,5x3,5 cm. Komín těžko popíšu, tak si s ním poraďte ;-)
5
Těsto je moc dobré a křehké, perníčky z něj jsou moc dobré a krásně voní.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Perníková chaloupka snadno a rychle

Perníková chaloupka snadno a rychle

Chaloupka z perníku

Chaloupka z perníku

Jemná perníková buchta

Jemná perníková buchta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kajnnyy | 26. 11. 2020 11:08

    Chválím. Musela jsem sice přidat trochu víc másla a také jsem přidala kakao, aby byl perník tmavší, ale jinak SUPER! :) Dělala jsem prvně a velmi se povedlo. Doporučuji!

  • Adriana | 24. 11. 2016 14:16

    tak to je bomba..vzhledem k tomu že se to nejí tak to zkusím taky:) Celkově to bude pro mě pro první pečení chkaoupky tak proč si to nezjednodušit ;-)

  • Danka | 17. 12. 2015 10:11

    Zdravím všechny, Chaloupka se mi povedla poprvé po 4 letech co ji zkouším. Těsto je vynikající. Budu za barbara, ale tentokrát jsem nenechala nic náhodě a chaloupku jsem slepila tavnou pistolí. Pokusy lepení cukrovou hmotou vždy dopadly tragicky. Tentokrát chaloupka drží a spoje jsem zamaskovala bílou polevou takže nejsou vidět. Tvořily jsme s dcerkou a obě jsme spokojené. Zkusím dát foto. :-)

  • Jaňourek | 7. 12. 2015 19:22

    Zdravím všechny nadšence do pečení,já se vloni patlala s chaloupkou s dvěma vnoučkama 5-6 let.Bylo to velmi velmi složité skloubit jejich nadšení pro věc s náročností přípravy chaloupky. Dílko se povedlo,jednou se sesulo,nevadilo,slepili jsme znova,hošánci tleskali,očička svítila radostí a potom? Zalezli s chaloupkou za dveře a celou celičkou ji tentýž den ,jak to napsat slušně,no zblajzli.Já byla na infarkt,chtělo se mi docela brečet,ale pak jsem se smála až mi ty slzy teda tekly. Zítra jdeme tvořit.Dám s majzla.Schovám ji. Tož tak.

  • Gurmánka | 6. 12. 2015 12:08

    Já udělala t samé a těsto je nádherné a chaloupka výborná. :-)

  • misa | 4. 12. 2015 08:09

    100g másla bylo pro me nějak málo. těsto se nechtělo spojit porad se drolilo. dala sem nakonec :-! celou kostku másla.

  • Bejen | 8. 12. 2014 23:38

    :-X

  • Renata | 3. 12. 2014 14:30

    Naprostá spokojenost :) doporučuji a děkuji!!! dělám už 7 chaloupku dle tohoto receptu zasebou :D a jsem naprosto spokojená :) ;-)

  • Veronika | 15. 12. 2013 18:03

    chaloupku jsem dělala poprvé a slepila jsem ji tubičkami od dr.Oetker =) a chloupka zatím drží=) tubičky jsou sice drahší ale drží a uschnou během 20 minut=) trosku nachvilku stačí občas podepřít dílky ale jak už máme boky a vše chaloupka se nebulá ;-) a drží

  • Zdenka š. | 2. 11. 2013 07:23

    Ahoj ja delam chaloupky uz nekolik let.. A recept delam od oka:-) vysypu 1kg hl mouky hodim do toho kostku hery 1prasek do perniku trochu kakaa trochu medu trochu mleka a 2zloutky.(bilky si necham na polevu) a udelam z toho hmotu tak akorad.

  • cccGlenisla | 2. 12. 2012 18:35

    Mně se zase zlomila střecha, ale jak jsem se potom dočetla na jiných stránkách, tak to bylo mou nedočkavostí. Perník se má prý nechat do druhého dne odležet, aby ztvrdl a nelámal se. Doporučuji použít párátka na přichycení dílů. Cukr přecejen není vteřiňák. Recept je dobrý. Děkuji.

  • Kučerová jana | 11. 12. 2011 20:21

    A drží to skvěle! ;-)

  • Kučerová Jana | 11. 12. 2011 20:20

    Vyzkoušeli jsme! Překvapilo nás, že chaloupka není tmavě hnědá, ale líbí se nám. V polevě není gramáž cukru, tak jsme si ji našli jinde. (na jeden bílek 170 gramů cukru 8-) )

  • pavla | 3. 12. 2010 13:19

    I mě se po nazdobení rozpadla, takže 3hod. práce v háji:( Vřele nedoporučuji tento recept!

  • MatějP | 13. 10. 2010 20:22

    Je to dobré aš na to že sem to dělal 5hodin 2x se mi to rozpadlo takže 15hodin sem u toho stravil s přítelkiní :'(

  • Pepíček Jelito | 26. 8. 2010 01:08

    To máš fuk Červená Jitko,nevydrží tak jako tak, Jeník s Mařenkou ji voloupou co by dup! Pokud ji chceš odleželou zahrabej ji do hnoje, tam ti ji nikdo nesežere a bude ještě hnědšííí !!!

  • Jitka Červená | 25. 8. 2010 16:36

    Chtěla bych se zeptat jak moc dopředu ji mám udělat, aby se mi do Vánoc nerozpadla, nebo aby byla pěkně odležená.Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Perník Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Hladká mouka Jedlá soda Máslo Med Moučkový cukr Pečící papír Perníkové koření Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosové řezy IV.

Kokosové řezy IV.

Závin z listového těsta s česnekem

Závin z listového těsta s česnekem

Kapustový prívarok

Kapustový prívarok

Klasický houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

Tvarohová pomazánka levně

Tvarohová pomazánka levně

Fazole s rajčaty

Fazole s rajčaty

Plněné vepřové plátky

Plněné vepřové plátky

Krkonošský hubník

Krkonošský hubník

Masová minutka s hráškem

Masová minutka s hráškem

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

354
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
69
Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky
Šťavnatý mrkvový koláč …
64
Jindřiščin perník
Jindřiščin perník
60
Vepřové s cibulí na černém pivu
Vepřové s cibulí na…
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Poslední filmové Vary Jiřího Bartošky: Mrazivá slova o loučení!

Poslední filmové Vary Jiřího Bartošky: Mrazivá slova o loučení!

SportRevue.cz 25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Další doporučené recepty:

Perníková bábovka se švestkami - ,,Hujerka,,
Perníková bábovka se švestkami - ,…
Perníková buchta s jablky
Perníková buchta s jablky
Perníková buchta s vločkovosušenkovým posypem
Perníková buchta s vločkovosušenkovým…
Perníková chaloupka snadno a rychle
Perníková chaloupka snadno a rychle
Perníkové figurky na stromeček
Perníkové figurky na stromeček
Perníkové hvězdičky
Perníkové hvězdičky
  • Recepty.cz
  • Perníková chaloupka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact