lžíce
kakao
nebo místo kakaa použít nastrouhanou Margotku (tu větší)
6
ks
jablka
5-6
Postup přípravy receptu
1
Oloupaná jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme je na malé kostičky. Mouku s cukrem a s oběma kypřícími prášky smícháme, přidáme vejce, olej, mléko, ořechy, řádně promícháme a polovinu těsta nalijeme do vymazaného, vysypaného plechu. Do druhé poloviny těsta nasypeme kakao nebo Margotku, promícháme a nalijeme na světlé těsto. Pak navrch nasypeme/rozprostřeme jablka pokrájená na kostičky (nahusto vedle sebe), jemně je zatlačíme do těsta a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C (horkovzduch) cca 60 min., ke konci teplotu snížíme na 160 °C.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka
|1. 4. 2015 09:22
Asi jste delala neco spatne, nam se povedla na výbornou a misto hladke mouky jsme dali polohrubou
Lenka Hr.
|14. 2. 2014 13:56
no žádná sláva to není a poměry surovin moc nesedí
Daša
|9. 10. 2013 20:30
Recept paní Michaely je moc dobrý. :-)
Renata
|24. 1. 2013 16:42
Buchta je příliš vysoka a dá se jist pouze horni polovina. Na te spodní si pochutnal nas hafan. Holt ma lepsi a ostřejší zuby. :-D :-D
Monika
|22. 9. 2012 17:02
Chci se zeptat zda se nesrazi,kdyz jsou ty jabka navrchu?
Lucig
|27. 11. 2011 10:13
Není tam spíš polohrubá mouka? Hladká se mi zdála divná, ale zkusila jsem to přesně podle receptu. A nepovedlo se - celej plech šel do koše :-S
Tak jsem se podívala na jiné podobné recepty a všude je polohrubá mouka.
Aluška
|15. 10. 2011 19:44
Právě jsem vyndala buchtu z trouby...poučení pro mě, dát příště poloviční dávku...mám ji hodně vysokou...a jestli je dobrá Vám zatím nepovím..musím počkat až vychladne a ochutná ji můj přítel...ten je na sladké..já moc ne..
hovno
|9. 10. 2010 14:39
:-$ :-$ tak to je kekel
MIRKA AKRIM
|5. 2. 2010 11:15
JE TOHO ASI HODNE, DLE MNOZSTVI MOUKY, ALE ASI DOBRE.
Michaela Linhartová
|3. 8. 2009 16:11
Dělám podobnou buchtu, která se jmenuje buchta šup - šup. dám tam 50 dkg polohrubé mouky, 30 dkg cukru, 2 vejce, 10 lžic oleje, 250 ml mléka, 2 prášky do pečiva, 2 lžíce kaka, 4 lžíce rumu a 4 jablka velká (ale ty nastrouhám na hrubo). A na to přijde poleva: 6 lžic moučkového cukru, 1 lžíce kaka, 1 lžíce ztuženého tuku, 3 lžíce horké vody
Martina Tesařová
|12. 11. 2008 17:06
Akorát jsem vložila do trouby, tak jsem zvědavá jak dopadne. Po dlouhé době jsem přísady odvažovala, neb jsem nechtěla pochybit a dost mě překvapila hustota těsta. No uvidíme, pak ohodnotím. Každopádně dík za recept, nevím co s jablky, tak se fakt hodil.
Martina Tesařová
|12. 11. 2008 17:02
Akorát jsem vložila do trouby, tak jsem zvědavá jak dopadne. Po dlouhé době jsem přísady odvažovala, neb jsem nechtěla pochybit a dost mě překvapila hustota těsta. No uvidíme, pak ohodnotím. Každopádně dík za recept, nevím co s jablky, tak se fakt hodil.