• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Perníková buchta s jablky
Napište svůj komentář k receptu

Perníková buchta s jablky

autor: Uživatel (#-23938)
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Perníková buchta s jablky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      g hladká mouka
    • 300
      g cukr
    • 500
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • 200
      ml rostlinný olej
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček prášek do perníku
    • 200
      g ořechy
    • 3
      lžíce kakao nebo místo kakaa použít nastrouhanou Margotku (tu větší)
    • 6
      ks jablka 5-6

Postup přípravy receptu

1
Oloupaná jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme je na malé kostičky. Mouku s cukrem a s oběma kypřícími prášky smícháme, přidáme vejce, olej, mléko, ořechy, řádně promícháme a polovinu těsta nalijeme do vymazaného, vysypaného plechu. Do druhé poloviny těsta nasypeme kakao nebo Margotku, promícháme a nalijeme na světlé těsto. Pak navrch nasypeme/rozprostřeme jablka pokrájená na kostičky (nahusto vedle sebe), jemně je zatlačíme do těsta a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C (horkovzduch) cca 60 min., ke konci teplotu snížíme na 160 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jemná perníková buchta

Jemná perníková buchta

Perníková buchta s vločkovosušenkovým posypem

Perníková buchta s vločkovosušenkovým…

Bábovka "perníková"

Bábovka "perníková"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 1. 4. 2015 09:22

    Asi jste delala neco spatne, nam se povedla na výbornou a misto hladke mouky jsme dali polohrubou

  • Lenka Hr. | 14. 2. 2014 13:56

    no žádná sláva to není a poměry surovin moc nesedí :)

  • Daša | 9. 10. 2013 20:30

    Recept paní Michaely je moc dobrý. :-)

  • Renata | 24. 1. 2013 16:42

    Buchta je příliš vysoka a dá se jist pouze horni polovina. Na te spodní si pochutnal nas hafan. Holt ma lepsi a ostřejší zuby. :-D :-D

  • Monika | 22. 9. 2012 17:02

    Chci se zeptat zda se nesrazi,kdyz jsou ty jabka navrchu?

  • Lucig | 27. 11. 2011 10:13

    Není tam spíš polohrubá mouka? Hladká se mi zdála divná, ale zkusila jsem to přesně podle receptu. A nepovedlo se - celej plech šel do koše :-S Tak jsem se podívala na jiné podobné recepty a všude je polohrubá mouka.

  • Aluška | 15. 10. 2011 19:44

    Právě jsem vyndala buchtu z trouby...poučení pro mě, dát příště poloviční dávku...mám ji hodně vysokou...a jestli je dobrá Vám zatím nepovím..musím počkat až vychladne a ochutná ji můj přítel:)...ten je na sladké..já moc ne..

  • hovno | 9. 10. 2010 14:39

    :-$ :-$ tak to je kekel

  • MIRKA AKRIM | 5. 2. 2010 11:15

    JE TOHO ASI HODNE, DLE MNOZSTVI MOUKY, ALE ASI DOBRE.

  • Michaela Linhartová | 3. 8. 2009 16:11

    Dělám podobnou buchtu, která se jmenuje buchta šup - šup. dám tam 50 dkg polohrubé mouky, 30 dkg cukru, 2 vejce, 10 lžic oleje, 250 ml mléka, 2 prášky do pečiva, 2 lžíce kaka, 4 lžíce rumu a 4 jablka velká (ale ty nastrouhám na hrubo). A na to přijde poleva: 6 lžic moučkového cukru, 1 lžíce kaka, 1 lžíce ztuženého tuku, 3 lžíce horké vody

  • Martina Tesařová | 12. 11. 2008 17:06

    Akorát jsem vložila do trouby, tak jsem zvědavá jak dopadne. Po dlouhé době jsem přísady odvažovala, neb jsem nechtěla pochybit a dost mě překvapila hustota těsta. No uvidíme, pak ohodnotím. Každopádně dík za recept, nevím co s jablky, tak se fakt hodil.

  • Martina Tesařová | 12. 11. 2008 17:02

    Akorát jsem vložila do trouby, tak jsem zvědavá jak dopadne. Po dlouhé době jsem přísady odvažovala, neb jsem nechtěla pochybit a dost mě překvapila hustota těsta. No uvidíme, pak ohodnotím. Každopádně dík za recept, nevím co s jablky, tak se fakt hodil.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Perník
Moučníky Buchty Dopolední svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jablka Kakao Mléko Ořechy Prášek do pečiva Prášek do perníku Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly a tvarohem

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly…

Jablková roláda

Jablková roláda

Lehké ovocné řezy

Lehké ovocné řezy

Jablečné (mini) palačinky

Jablečné (mini) palačinky

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu

Pomerančová marmeláda pro domácí…

Jednoduchý obrácený koláč s ovocem

Jednoduchý obrácený koláč s ovocem

Věnečky podle Valiky

Věnečky podle Valiky

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Doporučujeme

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

63
Broskvové šátečky
Broskvové šátečky
60
Šťouchané brambory s medvědím česnekem
Šťouchané brambory s…
59
Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý
Jablečný (hruškový)…
37
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
34
Vajíčková pomazánka
Vajíčková pomazánka

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Velké změny na filmovém festivalu v Cannes: Zákaz nahoty!

Velké změny na filmovém festivalu v Cannes: Zákaz nahoty!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Perníková bábovka s čokoládou a kokosem
Perníková bábovka s čokoládou a kokosem
Perníková bábovka s kokosem a čokoládou
Perníková bábovka s kokosem a čokoládou
Perníková bábovka se švestkami - ,,Hujerka,,
Perníková bábovka se švestkami - ,…
Perníková buchta s vločkovosušenkovým posypem
Perníková buchta s vločkovosušenkovým…
Perníková chaloupka
Perníková chaloupka
Perníková chaloupka snadno a rychle
Perníková chaloupka snadno a rychle
  • Recepty.cz
  • Perníková buchta s jablky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact