• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Perníková buchta s jablky
Napište svůj komentář k receptu

Perníková buchta s jablky

autor: Uživatel (#-23938)
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Perníková buchta s jablky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      g hladká mouka
    • 300
      g cukr
    • 500
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • 200
      ml rostlinný olej
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček prášek do perníku
    • 200
      g ořechy
    • 3
      lžíce kakao nebo místo kakaa použít nastrouhanou Margotku (tu větší)
    • 6
      ks jablka 5-6

Postup přípravy receptu

1
Oloupaná jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme je na malé kostičky. Mouku s cukrem a s oběma kypřícími prášky smícháme, přidáme vejce, olej, mléko, ořechy, řádně promícháme a polovinu těsta nalijeme do vymazaného, vysypaného plechu. Do druhé poloviny těsta nasypeme kakao nebo Margotku, promícháme a nalijeme na světlé těsto. Pak navrch nasypeme/rozprostřeme jablka pokrájená na kostičky (nahusto vedle sebe), jemně je zatlačíme do těsta a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C (horkovzduch) cca 60 min., ke konci teplotu snížíme na 160 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jemná perníková buchta

Jemná perníková buchta

Perníková buchta s vločkovosušenkovým posypem

Perníková buchta s vločkovosušenkovým…

Bábovka "perníková"

Bábovka "perníková"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 1. 4. 2015 09:22

    Asi jste delala neco spatne, nam se povedla na výbornou a misto hladke mouky jsme dali polohrubou

  • Lenka Hr. | 14. 2. 2014 13:56

    no žádná sláva to není a poměry surovin moc nesedí :)

  • Daša | 9. 10. 2013 20:30

    Recept paní Michaely je moc dobrý. :-)

  • Renata | 24. 1. 2013 16:42

    Buchta je příliš vysoka a dá se jist pouze horni polovina. Na te spodní si pochutnal nas hafan. Holt ma lepsi a ostřejší zuby. :-D :-D

  • Monika | 22. 9. 2012 17:02

    Chci se zeptat zda se nesrazi,kdyz jsou ty jabka navrchu?

  • Lucig | 27. 11. 2011 10:13

    Není tam spíš polohrubá mouka? Hladká se mi zdála divná, ale zkusila jsem to přesně podle receptu. A nepovedlo se - celej plech šel do koše :-S Tak jsem se podívala na jiné podobné recepty a všude je polohrubá mouka.

  • Aluška | 15. 10. 2011 19:44

    Právě jsem vyndala buchtu z trouby...poučení pro mě, dát příště poloviční dávku...mám ji hodně vysokou...a jestli je dobrá Vám zatím nepovím..musím počkat až vychladne a ochutná ji můj přítel:)...ten je na sladké..já moc ne..

  • hovno | 9. 10. 2010 14:39

    :-$ :-$ tak to je kekel

  • MIRKA AKRIM | 5. 2. 2010 11:15

    JE TOHO ASI HODNE, DLE MNOZSTVI MOUKY, ALE ASI DOBRE.

  • Michaela Linhartová | 3. 8. 2009 16:11

    Dělám podobnou buchtu, která se jmenuje buchta šup - šup. dám tam 50 dkg polohrubé mouky, 30 dkg cukru, 2 vejce, 10 lžic oleje, 250 ml mléka, 2 prášky do pečiva, 2 lžíce kaka, 4 lžíce rumu a 4 jablka velká (ale ty nastrouhám na hrubo). A na to přijde poleva: 6 lžic moučkového cukru, 1 lžíce kaka, 1 lžíce ztuženého tuku, 3 lžíce horké vody

  • Martina Tesařová | 12. 11. 2008 17:06

    Akorát jsem vložila do trouby, tak jsem zvědavá jak dopadne. Po dlouhé době jsem přísady odvažovala, neb jsem nechtěla pochybit a dost mě překvapila hustota těsta. No uvidíme, pak ohodnotím. Každopádně dík za recept, nevím co s jablky, tak se fakt hodil.

  • Martina Tesařová | 12. 11. 2008 17:02

    Akorát jsem vložila do trouby, tak jsem zvědavá jak dopadne. Po dlouhé době jsem přísady odvažovala, neb jsem nechtěla pochybit a dost mě překvapila hustota těsta. No uvidíme, pak ohodnotím. Každopádně dík za recept, nevím co s jablky, tak se fakt hodil.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Perník
Moučníky Buchty Dopolední svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jablka Kakao Mléko Ořechy Prášek do pečiva Prášek do perníku Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprová omáčka

Koprová omáčka

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Bramborové placky s mákem

Bramborové placky s mákem

Vepřové maso na paprice

Vepřové maso na paprice

Jednoduchá ovocná bublanina

Jednoduchá ovocná bublanina

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Špagety z pánve

Špagety z pánve

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Meruňkové čatní s cibulí

Meruňkové čatní s cibulí

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

88
Vajíčková pomazánka se sýrem a šunkou
Vajíčková pomazánka se…
68
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
67
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar II.
56
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
54
Vegetariánské kari s kurkumou, sójovými boby a batáty
Vegetariánské kari s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz LP a česká kráska Maurerová: Dojemné přiznání

LP a česká kráska Maurerová: Dojemné přiznání

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Perníková bábovka s čokoládou a kokosem
Perníková bábovka s čokoládou a kokosem
Perníková bábovka s kokosem a čokoládou
Perníková bábovka s kokosem a čokoládou
Perníková bábovka se švestkami - ,,Hujerka,,
Perníková bábovka se švestkami - ,…
Perníková buchta s vločkovosušenkovým posypem
Perníková buchta s vločkovosušenkovým…
Perníková chaloupka
Perníková chaloupka
Perníková chaloupka snadno a rychle
Perníková chaloupka snadno a rychle
  • Recepty.cz
  • Perníková buchta s jablky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact