ks
perník
-tradiční máčené perníky s náplní a polevou dle chuti
1
kelímek
bílý jogurt
-400 ml(Holandia,selský...)
želatina - mletá
-Dr.Oetker-jemně mletá
cukr krupice
-dle chuti(nemusí být)
Postup přípravy receptu
1
*Množství surovin je na formu 20cm širokou.
2
Perníky nakrájíme na plátky široké cca 1cm,které naskládáme vedle sebe do formy vyložené folií nebo alobalem.Dle návodu na obalu si připravíme jogurtovou želatinu,osladíme ji dle chuti(nebo vůbec) a perníkovou vrstvu zalijeme.Do ní hned naskládáme další vrstvu perníků,které do želatiny lehce zamáčkneme.Zbytkem jogurtové želatiny je zalijeme,uhladíme a necháme do druhého dne navlhnout a ztuhnout.Podáváme vychladlé.Můžeme ozdobit strouhaným perníkem,šlehačkou... .
Tento dort jsem dělala už 4X a vždy sklidil velký úspěch, je opravdu moc dobrý a hlavně jednoduchý.
Ondrušová
|5. 2. 2013 18:46
Velmi jednoduchý a chutí překvapující, nic podobného jsme ještě nejedli a bylo to výborné překvapení.
Jaroslava Macalová
|3. 6. 2012 11:39
Studené nepečené zákusky dělám většinou z piškotů a ovoce a jelikož se má vyzkoušet všechno, tak jsem se pustila do díla. Při servírování jsem dozdobila sladkou šlehačkou a výborný zákusek byl na světě. Touto cestou posílám velké díky za nový recept a příjemné překvapení.
Bradáčová
|10. 1. 2012 13:03
Bezva nápad :-))
Špačková
|12. 9. 2011 18:29
Výborný a svěží, vůbec jsem nesladila.
Kája
|12. 8. 2011 16:01
Taky nám chutnal ;-) !
Kindermannová
|21. 7. 2011 09:58
Nic podobného jsem ještě nedělala ani nejedla, až teď. Je to naprosto úžasné a velmi snadné :-* :-)) .
Míla Šímová
|13. 6. 2011 19:46
Jednoduchý a osvěžující, dokonce i přítel ujídal a to není na sladké. Má to takovou zvláštní rumovou chuť a rum jsem tam vůbec nedávala :-\ , teď mají perníky v kauflandu v akci, tak si je ještě nakoupím a udělám znova.
Dělám co můžu :-D a tento nápad měl už dááávno náš mladej.Každého Mikuláše dostal mraky perníků,které nemusí :-D ,chtělo to jen zrealizovat :-D :-D :-D -výsledek vcelku solidní=roste mi konkurence ;-)
Teda Jirko, kam na ty nápady chodíš!!!! Tohle se mi moc líví, k tomu ten úžasný foto-postup!! A ty fotky jsou čím dál tím lepší (jak jsem ti o nich psala, víš co myslím, ne?). Tak JEN TAK DÁL!!! Simča
Zumbistko, tak se přesně jmenuje, ale já používám raději také Želatinový ztužovač od Oetkera jako Jarka, postup je na obalu a je to velmi rychlé :-)
Jarka O.
|20. 1. 2011 09:56
Já bych asi použila od Dr. Oetkera želatinu za studena, ta je právě určená pro jogurt. Jen se rozmíchá v trošce teplé vody, vešlehá do jogurtu a je to. Je bezva, používám ji často ;-)
želatina mletá-to se tak jmenuje?chci zkusit, ale nevím co použít, mám jen dortové želé, cukrárenské a žel-dort..a jak se to jogurt.želé vytvoří? díky za odpo
Jarka O.
|19. 1. 2011 11:11
Ježkovy voči, tohle je bezvadnej nápad :-* :-* :-P