Vložíme postupně podle receptu do pekárny, zapneme program na hnětení, necháme cca 20 minut hnětat. Pak vyndáme metlu a necháme upěct asi 1 hodinu. Já nechávám uhnětat v pekárně a poté vyliji na plech a cca po 20 minutách je hotovo. Studené mažu marmeládou (nejlépe švestkovou) samozřejmě udělanou vlastní z pekárny.
Naprosto famózní <3 Takhle dobrý perník a hlavně vláčný jsem snad ještě neměla. Neměla jsem čokoládový perník, tak jsem tam dala vanilkový, dala trošku více kakaa, nic nebylo poznat. Pekla jsem večer, tak se na něj manžel hned pořádně podíval a ráno ho s velkou chutí posnídala i moje malá dcerka, která o pečené buchty nestojí :-)
Eva
|23. 9. 2012 10:28
a safra,zapomněla sem tam dát puding no uvidíme už jev troubě
Výborný. Doma měl úspěch, hned se po něm zaprášilo. :-)) Dávám jedničku.
Marcela Fischerová
|15. 2. 2009 16:48
Super recept, perník je nádherně nadýchaný, na druhý den chutnal ještě lépe. Děkuji za recept, dávám si ho do oblíbených!!
Markéta
|5. 2. 2008 16:39
Výborný, děkuji za recept. Trochu jsem zaexperimentovala - mouku jsem dala žitnou chlebovou, místo cukru použila melasu a med a ještě přidala ořechy a kandované ovoce. Nemůžeme se ho dojíst. Pokud jde o pečení - mám Moulinexku, kde je pečení 90 minut, a stále to nestačilo.
Jana Ludvíková
|2. 2. 2008 23:35
Perník jsem vyzkoušela a je velmi dobrý. Pečeme ho skoro každý týden. Oleje dávám jen půl hrnku, zdál se nám dost mastný. Zkoušela jsem do něj přidat i kousky ananasu a puding změnila také na ananasový. I tahle varianta je vynikající.Mám pekárnu Eta Harmony a používám program Dort.