• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Perník vykrajovaný
Napište svůj komentář k receptu

Perník vykrajovaný

autor: Iva Ma
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Perník vykrajovaný
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hladká mouka OO
    • 300
      g med
    • 300
      g moučkový cukr
    • 3
      ks vejce
    • 20
      g jedlá soda
    • 1
      ks šlehačka (Asi 120 ml)
  • Koření
    • 10
      ks hřebíček
    • 10
      ks nové koření 8-10 kuliček
    • 5
      ks badyán
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 1
      lžička anýz

Postup přípravy receptu

1
Vejce, cukr, med dobře utřeme v míse. Pak přidáme mouku, mleté koření, sodu a promícháme. Nakonec vmícháme šlehačku a zpracujeme těsto. Je jemné, vláčné, nemělo by se moc lepit. Těsto dáme do lednice v mikrotenu - nejlépe 24 hod. (může být i déle).
2
Před pečením vyválíme plát asi 3-5 mm silný, vykrájíme tvary a pokládáme na nevymazaný plech nebo pokládat na pečící papír. Peče se krátce, rychle asi na 180-200 °C, hotový je světle hnědavý. Horký potřeme rozšlehaným vejcem, ještě na plechu!!! Získá pěkný lesk.
3
**Poznámka:** plát vyvaluji mezi mikroteny, lehce se s těstem pracuje. Vykrojené tvary dost vyskočí, je lepší dělat menší a dávat je od sebe! Je ihned k použití měkký, chutný. Je možné dle libovůle zdobit polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Perník s mřížkou

Perník s mřížkou

Pudinkový perník

Pudinkový perník

Cuketový perník

Cuketový perník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 11. 2. 2014 23:19

    Dobrý den,chtěla jsem se zeptat pokud ještě jste ve Francii nevíte pod jakým názvem seženu perníkové koření? Jsem také dole ve Francii,v Cogolin :-) Děkuji za odpověď s pozdravem Jana

  • lafayette | 6. 12. 2012 16:15

    Peču tento perník už 4. rokem - je úžasný! Mohu jen doporučit.

  • eli | 28. 11. 2007 18:36

    Dekuju moc za rady! Sodu jsem opravdu objevila v regale pobliz soli. Predtim jsem ji vzdycky hledala u prasku do peciva a v tom byl ten problem... Ted uz jsou pernicky upeceny a jsou VYBORNY:-)

  • Linda Klein | 28. 11. 2007 12:58

    Eli, dnes jsem byla v E.LECLERCu a soda je opravdu hned vedle kuchynske soli. Krabicka uz ale neni modra, nybrz seda a jsou na ni tri barevne obrazky. Tak snad budete v hledani uspesna:-))

  • Linda Klein | 27. 11. 2007 11:06

    pro Eli: Take ziju ve Francii a sodu sezenu v kazdem obchode bez problemu:-)) Je to mala papirova krabicka modre barvy (400 g) s napisemBICARBONATE ALIMENTAIRE. Myslim, ze je vzdy blizko kuchynske soli. Jinak moc zdravim z jizni Francie:-))

  • Di | 26. 11. 2007 21:25

    Pardon, já jsem četla jenom Váš poslední komentář, nevšimla jsem si, že žijete ve Francii. Ale snad platí to, že by soda šla nahradit práškem do pečiva.

  • eli | 26. 11. 2007 21:14

    Diky moc za radu, mate pravdu, ted jsem koukala na jednu francouzskou stranku s varenim a je tam plno receptu kde je soda takze se tu urcite musi i nekde prodavat. Jen nevim v keterem rajonu v obchode se asi tak bezne vyskytuje. U kypricich prasku a vanilkovych cukru jsem ji neobjevila...

  • Iva Malá | 26. 11. 2007 20:30

    Pro ELI:v SRN , Dánsku se prodává soda bicarbona, ve Francii by to prý mohlo být soda naturale /nebo naturalis/. Prodává se normálně v marketech. Možná zkusit i lékárnu.Držím palce ať jste úspěšná Iva

  • eli | 26. 11. 2007 18:04

    Prosim poradil by mi nekdo cim nahradit tu jedlou sodu? Tady ve Francii ji asi neprodavaji, koukala jsem uz do 5 obchodu a nic, ale Vanoce si bez pernicku neumim predstavit..

  • Iva M Malá | 25. 11. 2007 16:08

    Milá Andy, velice jste mně potěšila zprávou. Vím, že kuchařek je mnoho.Sama jsem se Xkrát spálila a proto od dávných let nedávám recepty dál-pokud nestojí za to, asi bych se hanbila.Každému sice chutná jinak, ale jde přece o výsledek. Mám vyzkoušené recepty za generace/dnes trochu inovované/Jde především o spokojenost-ne?Jsem tady v kuchařce krátce, ale napíši nějaké vánoční.

  • Andy | 25. 11. 2007 13:09

    Výborné, za těch deset let, co pečeme s dcerkou perníčky, zatím nejlepší chuťově a opravdu měkké. Doufám, že zde máte víc takto výborných receptů.

  • Iva Malá | 7. 11. 2007 17:47

    Ne, jen se naleje do mísy až jsou všechny suroviny a vlastně se zpracovává už nahotovo.Je ro recept, který zvládne i úplná začátečnice a velmi dobrý.Dělávám i tak, že z těsta připravím něco málo na Mikuláše, a pak třeba za týden pokračuji -vánoční vykrajovánky. V lednici v mikrotenu Vám vydrží.Dá se péct i postupně podle času.

  • Dana J. | 7. 11. 2007 15:09

    A ještě se zeptám k té šlehačce - má být ušlehaná nebo ji tam jen nalít?Vypadá to dost dobře, mám s perníčky problém, hodně brzy je péct nestíhám a pak nejsou rozleželé a jsou tvrdé, tak toto by mi vyhovovalo.

  • Iva Malá | 7. 11. 2007 12:34

    Prosím jsem autorem tohoto receptu - není uvedeno jméno, udělala jsem nějakou chybu ??Prosím o radu

  • Iva Malá | 7. 11. 2007 12:33

    Pečeme výhradně na vánoce , vydrží pokud se v krabici nějaký zapomene i nějaký měsíc /stalo se nám 1x a byl březen-hrůza a byl zcela poživatelný/JInak na velikonoce .Také těsto lze ponechat v lednici třeba i týden a péct další půlku později. Je opravdu chutný, starý recept, jen inovace šlehačkou, vyzkoušeno minim. 25 let.Nejlépe vyvalovat na rozřezaných mikrotenech na stole,to se mi nejvíce osvědčilo.A menší tvary-poměrně naskočí objem.

  • Dana J. | 6. 11. 2007 15:40

    Lze použít jako vánoční perníčky?Vydrží měkké?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Badyán Hladká mouka Hřebíček Jedlá soda Med Moučkový cukr Nové koření Skořice - mletá Šlehačka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrnkové knedlíky s uzeným

Hrnkové knedlíky s uzeným

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Maďarská variace

Maďarská variace

Vepřové kotlety se špekáčkem

Vepřové kotlety se špekáčkem

Křehký kokosový koláč s jablky - mřížkový

Křehký kokosový koláč s jablky -…

Bramborové muffiny se slaninou

Bramborové muffiny se slaninou

Lasagne s hovězím masem

Lasagne s hovězím masem

Pudinkové pokušení

Pudinkové pokušení

Sernik neboli tvarohový dort od Jirky Babici

Sernik neboli tvarohový dort od Jirky…

Doporučujeme

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

33
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
26
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Višňový kompot
Višňový kompot
25
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový, s červenou řepou nebo zdravý tabouleh
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový,…
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
AHA.cz Mareš už se rozhodl! Monice zbude prázdný dům

Mareš už se rozhodl! Monice zbude prázdný dům

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Nejluxusnější večírek ve Varech: Kdo oblékl nejkrásnější šaty na UniCredit party?

Nejluxusnější večírek ve Varech: Kdo oblékl nejkrásnější šaty na UniCredit party?

Ženy.cz Jak se v létě cítit sexy ve svém těle? Nemusíte hubnout do plavek, stačí se řádně hýčkat!

Jak se v létě cítit sexy ve svém těle? Nemusíte hubnout do plavek, stačí se řádně hýčkat!

Blesk.cz Svůdná bondgirl Caterina Murinoová se stane maminkou: Ve 47 letech první miminko!

Svůdná bondgirl Caterina Murinoová se stane maminkou: Ve 47 letech první miminko!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

  • Recepty.cz
  • Perník vykrajovaný
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact