Všechny přísady postupně smícháme a pečeme na vymaštěném a vysypaném velkém pekáči. Způsob podávání: perník nakrájíme na větší kostky. Jednotlivé porce podélně rozřízneme, potřeme džemem (jahodovým, malinovým, meruňkovým) a slepíme.
2
Navrch pocukrujeme - velmi efektně vypadá pocukrování přes šablonku např. ve tvaru srdíčka.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana
|7. 8. 2006 11:05
Já dávám prášek do perníku,krásně těsto provoní.Přidávám rozinky do těsta,máme je rádi.Dělám čokoládovou polevu,sypu kokosem nebo oříšky.A když vám perník zbyde a není už příliš měkký,zkuste ho nakrájet na menší kostky,potřít každou kostku ze všech stran marmeládou-trochu se upatláte,ale stojí to za to-a obalit zase buď v kokosu nebo mletých oříškách.Můžete podávat hned anebo naskládat do misky s víčkem a nechat proležet do druhého dne.Krásně zvláční a chutná výborně.Také můžete před potíráním marmeládou ještě pokapat rumem.