Oloupaná jablka zbavená jádřinců nastrouháme do mísy. Přidáme vejce, olej, cukr, mouku smíchanou s práškem do perníku, kakao a rum a dobře promícháme. Pokud se nám zdá těsto husté, můžeme ho zředit troškou mléka.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Mel
|19. 1. 2015 14:14
Vyborny recept, dala jsem celozrnou mouku a kysanou smetanu a pul hrnku oleje. Potrela jsem marmeladou a polila cokoladou na vareni. Je skvela, nadychana, uzasna. Diky:)
Úžasný perník, vláčný, chutný a rychlý. Doporučuji všem labužníkům!!!!
Eva Červenková
|14. 9. 2007 19:26
Také jsem vyzkoušela a doporučuji!ořechy jsem dala dovnitř a po upečení jsem potřela malinovou zavařeninou a polila bílou polevou
Linda
|13. 7. 2007 19:52
Výborné, rychlé a prostě mňam !
Martina
|1. 5. 2007 21:10
Taky jsem dnes zkusila tento pernik. Dle zde uvedenych rad jsem dala vice jablek a opravdu je moc dobry. Doporucuji.
verča
|10. 9. 2006 19:05
Právě proběhla ochutnávka toho perníku a musím říct, že je výborný, jablka tam sice nejsou příliš cítit (možná bych jich dala víc), ale díky nim není perník tak suchý a je daleko měkčí. Navrch jsem dala tu čokoládovou polevu a posypala ho strouhanou čokoládou a strouhanými ořechy a je to opravdu skvělé!!! Vřele doporučuji :)!
Kattka
|24. 5. 2006 18:22
perník byl vynikající, jablka ho dělají šťavnatým, opravdu nám dlouho nevydržel - doporučuji