ks
prášek do perníku
Kypřící prášek do perníku ,Dr.Oetker
1
ks
vanilkový cukr
1
lžíce
kakao
Holandské, klidně vrchovatou - bude to více čokoládové
0,50
lžička
citronová kůra
Mokré ingredience
1
ks
vejce
0,50
hrnek
olej
stolní, obyčejný
1
hrnek
mléko
ozdobení
150
g
hořká čokoláda
1-1,5 tab. čokolády na vaření
1
plátek
máslo
2
hrst
kokos
Postup přípravy receptu
1
1. Do mísy dáme všechny suché ingredience. Kakao je dobré prosít přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Všechny suché ingredience smícháme a poté přidáme vajíčko, olej a mléko. Vše pořádně promícháme.
2
2. Plech - nejlepší je klasický pekáč, vymažeme sádlem/olejem, vysypeme hrubou moukou nebo použijeme pečící papír.
3
3. Těsto nalijeme na plech, mělo by být řidší, takže by se mělo rovnoměrně roztéct po celém plechu.
4
4. Dáme do předehřáté trouby na 180°C (horkovzdušná) a pečeme cca 35 minut, ale je potřeba to kontrolovat špejlí. Každá trouba je jiná.
5
5. Necháme vychladnout.
6
6. Do menšího hrnce nalámeme na menší kousky čokoládu a přidáme máslo dle citu, aby čokoláda byla řidší a šla dobře rozmazat po perníku, nemělo by to být moc tekuté. Stačí menší plamen či rozpustit v mikrovlnce. Poté vylejeme čokoládu na perník a rozetřeme. Poté posypeme kokosem. Necháme zatuhnout.