• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Perník pro začátečníky
Napište svůj komentář k receptu

Perník pro začátečníky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Perník pro začátečníky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vejce
    • 0,20
      olej
    • 3
      hrnek hladká mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • kakao
    • 1,50
      hrnek mléko
    • rozinky
    • oříšky
    • 1
      hrnek cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Výhodou tohoto perníku je, že se nemusí nic vážit. V míse rozklepneme 2 vejce a utřeme s cukrem a olejem. Přisypeme hladkou mouku, prášek do pečiva a kakao. Utřeme s cukrem do kompaktní hmoty, kterou následně naředíme mlékem, které pomalu přiléváme, cca 1,5 hrnečku, těsto musí být vláčné.
2
Nakonec vsypeme rozinky a oříšky. Pečeme v předehřáté troubě na cca 200 °C po dobu asi 30-40 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Linecké těsto pro začátečníky

Linecké těsto pro začátečníky

Košíčky i pro začátečníky

Košíčky i pro začátečníky

Blesková treska pro začátečníky

Blesková treska pro začátečníky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavel | 7. 9. 2015 21:41

    Ahoj, jsou lidé ve Španělsku na perník zvyklí? Dá se tam popřípadě koupit?

  • Bohuna | 18. 5. 2006 14:03

    Dobrý den, zkuste dát do těsta trochu marmelády, třeba tu kterou nemůžete jinak použit, protože je řídká. Těsto je jemnější a vláčnější. Takhle jsem zlikvidovala všechny marmelády, které se mi moc nepovedly, protože tekly.

  • ELA | 18. 5. 2006 13:18

    Dobrý den, souhlasím s Alčou - pod názvem perník se tady prostě rozumí pečivo, ve kterém je typická směs (Alčou uvedeného) koření - jestli se tam dostane s práškem do perníku nebo samostatně, to už je jedno, ale bez něj už to nebude perník...ještě doporučuji nahradit cukr (tekutým) medem, bude voňavější

  • Alča | 18. 5. 2006 13:12

    Pokud dáte jen prdopeč, tak musíte přidat koření - skořice, hřebíček, badyán, fenikl ... V prášku do perníku je toto koření již obsaženo.

  • Michaela Rodríguezová | 18. 5. 2006 12:56

    ještě jedna poznámka: to, co dělá perník perníkem jsou ingredience, ne prášek do perníku

  • Michaela Rodríguezová | 18. 5. 2006 12:01

    Já používám obyčejný prášek do pečiva, protože ve Španělsku kde žiji, žádné prášky do perníku neexistují, ale samozřejmě pokud máte k dispozici přímo ten perníkový, bude to zajisté lepší.

  • Dana | 17. 5. 2006 13:34

    Není zde chyba v prášku do pečiva? Neměl by spíš být prášek do perníku? Tohle by vůbec nebyl perník ale taková normální "buchta".

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Kakao Mléko Olej Oříšky Prášek do pečiva Rozinky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrachová polévka

Hrachová polévka

Celerová pomazánka na chlebíčky

Celerová pomazánka na chlebíčky

Mazanec ze sušeného droždí

Mazanec ze sušeného droždí

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Široké nudle se slaninou a zelím

Široké nudle se slaninou a zelím

Roláda s vajíčkovým salátem

Roláda s vajíčkovým salátem

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem

Telecí roláda s jablky, hrozny a…

Krůtí roláda pečená se švestkami

Krůtí roláda pečená se švestkami

Doporučujeme

20 minut
Letní těstoviny

Letní těstoviny

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

61
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
29
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné…
24
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
23
Rohlíčky plněné jablíčky
Rohlíčky plněné jablíčky
23
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek

Zajímavé články

Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
AHA.cz Bohdalová měsíc po operaci srdce: Už dovádí na chalupě!

Bohdalová měsíc po operaci srdce: Už dovádí na chalupě!

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Těmito přírodními kabelkami jsme posedlé každý rok! Jaké jsou letos?

Těmito přírodními kabelkami jsme posedlé každý rok! Jaké jsou letos?

Ženy.cz 6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

Blesk.cz Zemřel Ozzy Osbourne (†76): Praotec metalu byl obklopen rodinou

Zemřel Ozzy Osbourne (†76): Praotec metalu byl obklopen rodinou

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

  • Recepty.cz
  • Perník pro začátečníky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact