• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Perník
Napište svůj komentář k receptu

Perník

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Perník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek cukr
    • 3
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      hrnek mléko
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžíce kakao 2-3
    • 1
      balíček prášek do perníku
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • citronová kůra

Postup přípravy receptu

1
Vše smícháme, těsto vylejeme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 30 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pudinkový perník

Pudinkový perník

Perník s mřížkou

Perník s mřížkou

Cuketový perník

Cuketový perník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Monika | 27. 4. 2012 12:45

    Teď jsem dala do trouby, aby bylo něco dobrého na víkend :-) . Přidala jsem tam nastrouhaná jablka, tak jsem zvědavá jaký bude ;-) , určitě výborný :-P Perník miluju.

  • Jiřík | 26. 3. 2012 19:35

    Perník jsem udělal. Povedl se. Je moc dobrý. Zařadím si ho mezi své oblíbené recepty. :-) Dávám ťi 1*

  • recepty73
    recepty73 | 9. 4. 2011 17:41

    ...moučníky ;-)

  • alice bukovská | 28. 8. 2010 13:31

    Perník byl za minutku připraven do trouby! Opravdu velmi rychlé! A k tomu VÝBORNÉ! Také jsem přidala marmeládu a všichni jsme si pochutnali!!!

  • Drahomíra Seidlová | 28. 5. 2010 10:55

    Opravdu super rychlý, dobrý. Všem chutnal, rozkrojila jsem ho a dala borůvkovou marmeládu - pochoutka :-) Děkujeme a dáváme 1*

  • Eva Havlíková | 21. 4. 2009 15:50

    perník je opravdu dobrý a jednoduchý, moc děkuji :)

  • Lucie Blechová | 6. 4. 2009 15:05

    Pekla jsem včera, do těsta přidala trochu rumu a nahrubo nasekaná jádra vlašáků. Po upečení jsem polila čokoládovou polevou, posypala kokosem a po vychladnutí už jen sklízela pochvaly :-)))Jednoduché, rychlé a DOBRÉÉÉÉÉÉ

  • Gabriela Koldová-Ottová | 2. 2. 2009 19:06

    Chtěla bych vyzkoušet tento recept a mám ještě dotaz, tím práškem do perníku máte na mysli kypřící prášek do perníku nebo směs perníkového koření? Děkuji!

  • Pavlína Matasová | 28. 11. 2008 12:24

    Výborné,přidala jsem ještě trochu medu a místo pečícího papíru jsem plech vymazala a vysypala kokosem.

  • Petra Procházková | 23. 10. 2008 13:57

    Naprosto luxusní záležitost a vůbec mi nepřipadá moc sladký ani mastný. JE VYNIKAJÍCÍ! A hlavně - co jako žena v jednom fofru oceňuji nejvíce - RYCHLÝ! Všechno jsem naházela do mísy, ušlehala, nalila na pekáč a za 35min. i s přípravou bylo hotovo. Děkuji!

  • Soňa Šedivcová | 24. 9. 2008 13:27

    Děkuji za recept perník je výborný a hlavně co je pro mne důležité je jednoduchý :-)

  • Eva | 14. 3. 2008 23:57

    Včera jsem pekla, perník je přeslazený(a to jsem dávala cukru méně a nahradila marmeládou) a příliš mastný, příště uberu cukru i oleje...

  • hanka peckova | 1. 2. 2008 11:11

    je to zajímavý a jednoduchý recept...těším se až ho zkusím......

  • L. Burešová | 14. 1. 2008 17:27

    Perník je rychlý a moc dobrý!!! Jen jsem musela dát víc mlíka (ca 1,5 hrnku)

  • stom | 17. 11. 2007 16:29

    Před chvílí jsem dopekl, teď jsme ochutnali. Dávám 1 a děkuji :-)

  • jana komárková | 8. 11. 2007 16:16

    je víborný velmi výborný

  • Jana Kutačová | 6. 11. 2007 11:05

    Naprosto vynikající..o))Přidala jsem do těsta 3 lžíce marmelády a trochu ubrala cukru.Opravdu výborný recept.o))

  • vilda babič | 11. 10. 2007 14:36

    dnes upečeno, skoro spapáno, vynikající !!!! Určitě budu opakovat, Babičová

  • Petr | 9. 9. 2007 11:07

    Vynikající.

  • Petr | 9. 9. 2007 11:07

    Vynikající.

  • Simča Sládková | 25. 5. 2007 10:29

    Lenko Kunčická - ale ono není jedno, jaký hrnk se použije, to by bylo jedno jen v případě, že by VŠE bylo měřeno na hrnky. Vzhledem k tomu, že je v receptu nepř. 2 vejce a 1 prdopeč, měla by být velikost hrnku alespoň přibližně řečená. Ten, kdo vaří (peče) často ví, že u "hrníčkových" receptů se předpokládá obyč. hrnek na čaj o objemu cca 0,2 - 0,22 nebo max 0,25 l, ale pokud je někdo začátečník, tak si asi není jist a je schopen použít malý šálek, stejně jako půllitrák. Tak se na Clare tolik nezlob.... :o)

  • Daniela | 24. 5. 2007 14:17

    Dneska jsem dělala, má úspěch, jen cukru jsem dala méně o půl hrnku, ale vylepšila jsem hrstí krájených vlašských ořechů a hrstí rozinek a jedním jablkem nakrájeným na drobné kostečky. Pekla jsem v el. troubě na 170 stupňů 25 minut.

  • Jana Cz. | 22. 5. 2007 20:00

    Clare, dej hrnek 2 - 2,5 dcl, úplně přesně na tom nezáleží. Cukr bych dala klidně krystal. Otázce jaké dát mléko přesně nerozumím - prostě normální mléko. Jestli myslíš tučnost, dej polotučné (1,5 % tuku). Pekla bych cca na 170 - 180 °C, nevím ale jakou máš troubu. A klidně přidej do těsta marmeládu, jak píše Mirka, to je fakt dobré - tak dvě lžíce. Nemám tenhle recept vyzkoušený, ale musí být jedině dobrý podle poměru ingrediencí a je to recept, který ocení každá hospodyně, co nemá času nazbyt - zamíchat a hotovo.

  • Lenka Kunčická | 22. 5. 2007 17:34

    Clare, jste trochu moc puntičkářská! :) Přece je jedno, jak je hrnek velký, hlavně, aby jste nepoužila půllitrák na mouku a šálek na cukr :-D

  • clare | 15. 4. 2007 09:48

    Navíc není ani řečeno jak velký má být hrnek. Možná že je recept dobrý, ale spousta informací u něj chybí.

  • clare | 15. 4. 2007 09:34

    Tvuj recept je strasne nepresny.Nepises jaky cukr se tam ma davat, jake mleko a na kolik stupnu se to ma pect.

  • Lenka Kunčická | 7. 4. 2007 13:06

    Tak tento perník se dá hodnotit jen jediným slovem - VYNIKAJÍCÍ!!!

  • Dana | 6. 1. 2007 21:52

    je skveli potiram ho marmeladou ne coko polevou opravdu skveli recept

  • PAVEL | 30. 10. 2006 16:34

    pernik je super .. chutnal mi a to mi staci..

  • Ivana | 20. 2. 2006 15:50

    U nás vede Perník II. Ale je fakt, že tento jsem nezkoušela.

  • Zuzana Tesárková | 20. 2. 2006 15:07

    mam tento recept zkusit nebo mi doporucite nejaky jiny na pernik?

  • niky | 1. 2. 2006 13:40

    na poprve to bylo dobre a po druhe sem to premnenila a bylo to este lepsi nez to prvni

  • Mirka | 9. 1. 2006 12:41

    Po Vánocích mi zbylo pár perníčků, namlela jsem je a přidala místo 1 hrnku mouky. Taky jsem zvyklá přidávat do těsta marmeládu, lepší je kyselejší (rybíz, povidla). Nakonec jsem ještě perník polila čokoládovou polevou. Během odpoledne byl pryč, a to jsme na něj byli jen dva :o))

  • Kaja | 1. 6. 2005 22:59

    Tak už je vše snězeno :-) sice sem malinko nedochytal teplotu :-) takže nohoře je lehounce chycenej, ale zas sem to přikryl polevou, takže super! Spolubydlicí doporučujou! díky..

  • Kaja | 1. 6. 2005 16:20

    Tak sem to teď dal do trouby :-) vylepšil sem to piškotama s marmeládou co sem čet u jinýho receptu a na druhou půlu sem dal jablíčka, celý znovu polejt těstem... já se těšíííím :-) dam report jak to spolubydlícím chutnalo a jestli se to nespálilo :-)

  • Radka Králová | 16. 3. 2005 19:16

    Trošku jsem ho obměnila - dala jsem hladkou mouku, přidala puding s rumovou příchutí a mleté ořechy, po upečení jsem ho potřela marmeládou a posypala kokosem a jen se po něm zaprášilo...... Naprostá nadýchaná delikatesa! VŘELE DOPORUČUJI!!!

  • Zuzana Krejčová | 8. 3. 2005 10:31

    Já přidávám perníkové koření, hrozinky, ořechy, RUM, kakaový pudinkový prášek po upečení povrch mažu marmeládou a čok. polevou. Používám hladkou mouku.Rodina zkonzumuje třetinu ihned, zbytek další den...

  • nikol | 27. 8. 2004 10:20

    Byl výborný hlavně když jsem do testa pridala rozmlete orisky a polila čokoladovou polevou a posypala kokosem-mnam=)

  • Martina | 21. 7. 2004 12:03

    Ještě lepší je s medem, byl by obyčejný, ale vylepšila jsem ho čokoládovou polevou, vyrobenou z rozpuštěné hořké čokolády v troše vody.

  • Hana Janů | 11. 6. 2004 22:10

    Nic moc, znám lepší perníky, je to taková klasika

  • Daniela | 10. 6. 2004 12:46

    Já dělám perník s pudinkovým práškem. Není to dusivka, je výborný a vydrží dlouho vláčný.

  • Kytka | 7. 6. 2004 08:35

    Nemá být v perníku med?

  • Lenka | 6. 6. 2004 18:58

    Vynikajici recept, vsem to hrozne chutnalo.

  • Irena Veselá | 4. 6. 2004 10:53

    Teda, nevím kde jsem udělala chybu, ale 3 den se nedal konzumovat bez čaje, protože hrozilo zadušení drobkem. Výroba je sice rychlá, ale perník si představuju jinak.

  • Jarmila Křížová | 3. 6. 2004 21:07

    Dobrý,já bych ho polila bílou čokoládovou polevou,kterou lehce vyrobíme,když si koupíme vanilkovou pochoutku-tuková bílá čokoláda a tu rozpustíme ve vodní páře

  • Naďa Kormaníková | 2. 6. 2004 08:29

    Je výborný, potřela jsem jej navíc citrónovou polevou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Kakao Mléko Polohrubá mouka Prášek do perníku Rostlinný olej Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem

Těstovinový salát se zeleninou, masem…

Zeleninová rýže

Zeleninová rýže

Dobroučká kuřecí pomazánka

Dobroučká kuřecí pomazánka

Francouzské kuře II.

Francouzské kuře II.

Majolková bábovka - ořechová

Majolková bábovka - ořechová

Houstičky z domácí pekárny

Houstičky z domácí pekárny

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Dušené vepřové maso s hlívou

Dušené vepřové maso s hlívou

Jednoduché žampionové kari

Jednoduché žampionové kari

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

233
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
108
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
47
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k…
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
AHA.cz Exmanželé k nepoznání: Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let poté

Exmanželé k nepoznání: Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let poté

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Režisér Jiří Adamec (77): Vyvedl novou přítelkyni, ale lásku vyznal manželce!

Režisér Jiří Adamec (77): Vyvedl novou přítelkyni, ale lásku vyznal manželce!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

  • Recepty.cz
  • Perník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact