g
kandované ovoce
nastrouhaného nebo jemně nasekaného, nebo sušené ovoce
3
lžíce
voda
podle toho kolik je při zpracování potřeba
Náplň
100
g
cukr
8
lžíce
voda
150
g
ořechy
piškoty
zavařenina
hnědý rum
Poleva
ořechy
,beravná rýže a pod. na ozdobu
Postup přípravy receptu
1
Zpracujeme na vále v těsto. Necháme odpočinout v chladnu asi 2 hodiny nebo i přes noc. Po odpočinutí vyválíme na vále nebo mezi dvěma foliemi plát asi 3 mm vysoký a vykrajujeme srdíčka nebo jiné tvary. Pečeme při 160 °C. Hotové necháme vychladit, slepujeme náplní a zdobíme podle fantazie.
2
Na náplň svaříme cukr s vodou na nit, přidáme oříšky a piškotové drobečky. Promícháme, necháme vystydnout a přidáme několik lžic libovolné zavařeniny nebo švestkových povidel a rum.