• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Perníčky švagrové Evičky
Napište svůj komentář k receptu

Perníčky švagrové Evičky

autor: aknesad
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Perníčky švagrové Evičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g hladká mouka
    • 240
      g med
    • 320
      g moučkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 1
      lžíce kakao
    • 2
      lžička jedlá soda
    • 2
      lžička perníkové koření
    • 160
      g lukana

Postup přípravy receptu

1
Vypracujeme těsto a vykrajujeme různé tvary perníčků a upečeme. Kdo nechce dělat tak velkou dávku, tak buď udělá z poloviční dávky nebo z 1/4 dávky.
2
Od té doby co mám tento recept, tak jiné perníčky nepeču. A syn už dopředu hlásí, žádné experimenty, udělej perníčky od Evy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tagliatelle s melounem podle mé švagrové

Tagliatelle s melounem podle mé…

Perníčky, které nepotřebují uležet

Perníčky, které nepotřebují uležet

Perníčky - čerti

Perníčky - čerti

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Markéta Sršňová | 14. 12. 2008 19:36

    Perníčky jsem dnes upekla, těsto se krásně vyválelo, perníčky se úžasně vykrajovaly. Jen po upečení jsou tvrdší. Je šance, že ještě změknou? Je lepší je zdobit pár dní po upečení? Máte někdo nějakou osvědčenou polevu na zdobení? :-)

  • martina bakošová | 7. 12. 2008 19:23

    Rok se s rokem sešel a já jsem opět dělala perníčky.Opět nezklamaly,akorát příště budu muset dělat už z 1.5 dávky. A vzkaz pro paní Vendulu M. Potírám je celým vajíčkem a to hned po vytahnutí z trouby.Je to malá vrstvička a ten perníček je přece jen horký,takže vajíčko projde tepelnou úpravou.A krásně se lesknou :-))

  • Petra Plochá | 7. 12. 2008 12:10

    Dobrý den, včera jsem pekla poprvé perníčky a vybrala jsem si tento recept. Perníčky jsou moc chutné, i když ze začátku u dvou plechů jsem ještě nevěděla ten správný čas, kdy je vytáhnout z trouby a perníčky byly moc tmavé.Ale pak už všd bylo v poho.Díky za recept.

  • Olga Zehnalová | 18. 11. 2008 19:45

    Ja tiež potieram perníčky až po upečení. Nedávam celé vajce ,ale len žltok a ten rozriedim trochou vody, rozmiešam a hneď ešte horúce natieram.Dostanú krásny lesk a do trúby netreba dávať, hneď zasychá - je to iba tenučká vrstvička, keďže je to rozriedené vodou.

  • vendula m. | 18. 11. 2008 19:36

    delala jsem pernicky poprve v zivote sama a tyhle z receptu (delala jsem je z plne davky) jsou opravdu moc dobre a uz odpoledne mekke :-) jen jsem se chtela zeptat, pokud je potru rozslehanym vajickem po upeceni, mam je dat jeste na chvili do trouby ? preci jenom je to syrove vajicko.....

  • Eva Voty | 22. 3. 2008 08:23

    Dobrý den, na poslední chvíli mě chytl zuřivý záchvat pečení perníčků na Velikonoce, a nebyl čas na odležení těsta a pak na změknutí perníčků, tak jsem je vyzkoušela, byly super, už jsem pekla druhou várku (pekla jsem tedy je z půlky)- ty první zmizely hned po upečení :-) a z těch druhých se jich dočkalo ozdobení 12 :-)

  • martina bakošová | 16. 12. 2007 19:15

    Já jsem svůj osvědčený recept ztratila,tak jsem pátrala po novém a vybrala tento.Těsto se mi zpočátku zdálo řídké,ale po odležení v lednici to bylo v pořádku.Takže doporučuji a děkuji.Budu muset dělat další dávku,poněvadž se už první dávka snědla.Děkuji a známkuji za 1.

  • Jitka Klusová | 4. 12. 2007 21:02

    Ten anonym z 2.12. jsem byla já, mouku jsem nakonec nepřidávala, těsto jsem nechala v ledničce a vyndala vždycky jen kousek, rozválela na mikroténovém sáčku a vykrajovala pomoučenou formičkou a šlo to dobře. Teď se dívám, že Užovka má zas těsto drobivé, teda přesně opak toho mého, zajímavé, asi bych přidala trochu mléka? Jinak těsto jsem dělala v neděli a pekla až dnes, na perníky se určitě nechává odležet, klidně i několik dní.

  • Uzovka | 4. 12. 2007 17:57

    Dnes jsem zadelala testo z 1/4 davky, ale zda se mi nejake drobive. Co tam mam jeste pridat? Nebo ho mam nechat odlezet? Dekuji za radu.

  • Anonym | 4. 12. 2007 16:53

    dotaz jsem přečetla až dnes. Těsto má být takové, aby šlo rozválet a vykrajovat.

  • Anonym | 2. 12. 2007 19:14

    Může mi, prosím, někdo poradit, zadělala jsem těsto podle receptu (z 1/2 dávky), ale zdá se mi to nějaké řídké. Má to tak být nebo tam mám přidat ještě víc mouky? Děkuji.

  • Hela - | 7. 11. 2007 12:32

    Mletý cukr je cukr moučka. Je to ze starých receptů, kdy se cukr uchovával do homolí a ty se pak mlely.

  • Šárka | 7. 11. 2007 12:03

    Dobrý den,mohu mít dotaz? Co je to mletý cukr Nerada bych něco zmotala. Díky

  • Jana z Le | 20. 12. 2006 20:41

    Povedly se ,dělala jsem z poloviční dávky. Recept dávám do oblíbených a známkuji za 1.Příjemné prožití vánočních svátků milé kuchařinky.

  • jana bartlová | 18. 12. 2006 23:39

    Už jsem vyzkoušela několik receptů na perníčky, ale tenhle je nejlepší!!!!!!!!!!!!!

  • Jana z Le | 17. 12. 2006 17:17

    Tak jsem si na poslední chvíli vybrala tento recept,tak doufám že se povedou a budou dobré. Napíši jak jsem dopadla.

  • D K | 12. 12. 2006 12:51

    Ano, perníčky se potírají vajíčkem po upečení. Já to ale nedělám, tak mi to z receptu vypadlo.

  • IVANA SEDOVA | 12. 12. 2006 10:16

    perníčky vždy potírám rozšlehaným vajíčkem s trochou vody nebo s trochou silné uvařené kávy,mají s kávou lepší barvu,dělám obojí a potírám před i hned po upečení

  • Zaneta Soja | 12. 12. 2006 01:14

    Dobry den, chcela som sa opytat, ci pernicky sa potieraju vajickom a ak ano, tak ci pred pecenim, alebo az upecene. Dakujem

  • ELA | 8. 12. 2006 08:21

    pozor, koření do perníku/perníkové koření (směs koření) a prášek do perníku (prášek do pečiva s perníkovým kořením) jsou dvě různé věci

  • D K | 7. 12. 2006 14:22

    Perníkové koření není s kypřícím práškem . Do těchto perníčků se kypřící prášek nedává, ale používá se soda.

  • D K | 7. 12. 2006 14:17

    Anonyme, nevím co je na tom podivného, jestliže se tam dává soda a ne kypřící prášek.

  • Vlaďka | 7. 12. 2006 13:30

    Vyníkající recept!!! Těsto jsem udělala ze 1/4 dávky a mám asi 60ks středních perníčků. Krásně se při pečení nafoukly, pekla jsem v horkovzdušné troubě na 170 asi 13 minut.

  • anonym | 7. 12. 2006 13:04

    Místo kypřícího prášku je tam soda!!!!

  • Anonym | 7. 12. 2006 12:53

    To perníkové koření je s kypřícím práškem?

  • D K | 6. 12. 2006 13:32

    Ano- perníkové koření v sáčku

  • Anonym | 6. 12. 2006 11:43

    Perníkové koření je jak se prodává v sáčku?Děkuji

  • Monika 2 | 5. 12. 2006 06:42

    Já jsem dala heru.

  • Zdena z JM | 5. 12. 2006 06:33

    Já jsem použila máslo a podařily se.

  • D K | 4. 12. 2006 20:33

    Já jsem tentokrát taky neměla Lukanu, tak jsem použila Heru.

  • Uzovka | 4. 12. 2006 19:17

    Prosim, cim mohu nahradit cukrarskou Lukanu? Dekuji

  • Zdena z JM | 4. 12. 2006 06:24

    Musím také pochválit.Perníčky jsou opravdu výborné a hned měkké.Tak doufám,že neztvrdnou.Dávám 1.

  • Monika 2 | 3. 12. 2006 08:12

    S těstem se nádherně pracuje, perníčky jsou opravdu výborné!

  • J J | 29. 11. 2006 19:07

    Tak tyto perníčky si zaslouží velkou jedničku.I nenaleželé chutnají skvěle.

  • Věrka Ku. Ca. | 29. 11. 2006 17:51

    Perníčky jsou skvělé,dala jsem tam jen 2 krát více perníkového koření.Už budu dělat jen tythle perníčky.Díky za recept!

  • D K | 25. 11. 2006 18:04

    Jo zapomněla jsem napsat, že se nechávají uležet alespoň týden.

  • Anonym | 24. 11. 2006 23:54

    Jsou tyto perníčky hned měkké, nebo se nechávají uležet? Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jedlá soda Kakao Lukana Med Moučkový cukr Perníkové koření Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a…

Vynikající zmrzlinový pohár

Vynikající zmrzlinový pohár

Mrkvánky

Mrkvánky

Bílkové kostky

Bílkové kostky

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Smažený sýr v těstíčku

Smažený sýr v těstíčku

Dresing

Dresing

Květákové placky (DUKAN)

Květákové placky (DUKAN)

Houskové knedlíky bez kynutí - výborné a jednoduché

Houskové knedlíky bez kynutí -…

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

155
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
151
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
24
Česnečka z uzeného masa s quinoou
Česnečka z uzeného masa…
24
Buřty na pivě
Buřty na pivě
24
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
AHA.cz Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ženy.cz Robbie Williams LIVE? Rozhodně, Vídeň, víno a víkend, na který se nezapomíná

Robbie Williams LIVE? Rozhodně, Vídeň, víno a víkend, na který se nezapomíná

Blesk.cz Agáta, Ornella a vztahy Jaromíra Soukupa: Krutě naložily Mesarošové!

Agáta, Ornella a vztahy Jaromíra Soukupa: Krutě naložily Mesarošové!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

  • Recepty.cz
  • Perníčky švagrové Evičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact