• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Perníčky švagrové Evičky
Napište svůj komentář k receptu

Perníčky švagrové Evičky

autor: aknesad
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Perníčky švagrové Evičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g hladká mouka
    • 240
      g med
    • 320
      g moučkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 1
      lžíce kakao
    • 2
      lžička jedlá soda
    • 2
      lžička perníkové koření
    • 160
      g lukana

Postup přípravy receptu

1
Vypracujeme těsto a vykrajujeme různé tvary perníčků a upečeme. Kdo nechce dělat tak velkou dávku, tak buď udělá z poloviční dávky nebo z 1/4 dávky.
2
Od té doby co mám tento recept, tak jiné perníčky nepeču. A syn už dopředu hlásí, žádné experimenty, udělej perníčky od Evy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tagliatelle s melounem podle mé švagrové

Tagliatelle s melounem podle mé…

Perníčky, které nepotřebují uležet

Perníčky, které nepotřebují uležet

Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Markéta Sršňová | 14. 12. 2008 19:36

    Perníčky jsem dnes upekla, těsto se krásně vyválelo, perníčky se úžasně vykrajovaly. Jen po upečení jsou tvrdší. Je šance, že ještě změknou? Je lepší je zdobit pár dní po upečení? Máte někdo nějakou osvědčenou polevu na zdobení? :-)

  • martina bakošová | 7. 12. 2008 19:23

    Rok se s rokem sešel a já jsem opět dělala perníčky.Opět nezklamaly,akorát příště budu muset dělat už z 1.5 dávky. A vzkaz pro paní Vendulu M. Potírám je celým vajíčkem a to hned po vytahnutí z trouby.Je to malá vrstvička a ten perníček je přece jen horký,takže vajíčko projde tepelnou úpravou.A krásně se lesknou :-))

  • Petra Plochá | 7. 12. 2008 12:10

    Dobrý den, včera jsem pekla poprvé perníčky a vybrala jsem si tento recept. Perníčky jsou moc chutné, i když ze začátku u dvou plechů jsem ještě nevěděla ten správný čas, kdy je vytáhnout z trouby a perníčky byly moc tmavé.Ale pak už všd bylo v poho.Díky za recept.

  • Olga Zehnalová | 18. 11. 2008 19:45

    Ja tiež potieram perníčky až po upečení. Nedávam celé vajce ,ale len žltok a ten rozriedim trochou vody, rozmiešam a hneď ešte horúce natieram.Dostanú krásny lesk a do trúby netreba dávať, hneď zasychá - je to iba tenučká vrstvička, keďže je to rozriedené vodou.

  • vendula m. | 18. 11. 2008 19:36

    delala jsem pernicky poprve v zivote sama a tyhle z receptu (delala jsem je z plne davky) jsou opravdu moc dobre a uz odpoledne mekke :-) jen jsem se chtela zeptat, pokud je potru rozslehanym vajickem po upeceni, mam je dat jeste na chvili do trouby ? preci jenom je to syrove vajicko.....

  • Eva Voty | 22. 3. 2008 08:23

    Dobrý den, na poslední chvíli mě chytl zuřivý záchvat pečení perníčků na Velikonoce, a nebyl čas na odležení těsta a pak na změknutí perníčků, tak jsem je vyzkoušela, byly super, už jsem pekla druhou várku (pekla jsem tedy je z půlky)- ty první zmizely hned po upečení :-) a z těch druhých se jich dočkalo ozdobení 12 :-)

  • martina bakošová | 16. 12. 2007 19:15

    Já jsem svůj osvědčený recept ztratila,tak jsem pátrala po novém a vybrala tento.Těsto se mi zpočátku zdálo řídké,ale po odležení v lednici to bylo v pořádku.Takže doporučuji a děkuji.Budu muset dělat další dávku,poněvadž se už první dávka snědla.Děkuji a známkuji za 1.

  • Jitka Klusová | 4. 12. 2007 21:02

    Ten anonym z 2.12. jsem byla já, mouku jsem nakonec nepřidávala, těsto jsem nechala v ledničce a vyndala vždycky jen kousek, rozválela na mikroténovém sáčku a vykrajovala pomoučenou formičkou a šlo to dobře. Teď se dívám, že Užovka má zas těsto drobivé, teda přesně opak toho mého, zajímavé, asi bych přidala trochu mléka? Jinak těsto jsem dělala v neděli a pekla až dnes, na perníky se určitě nechává odležet, klidně i několik dní.

  • Uzovka | 4. 12. 2007 17:57

    Dnes jsem zadelala testo z 1/4 davky, ale zda se mi nejake drobive. Co tam mam jeste pridat? Nebo ho mam nechat odlezet? Dekuji za radu.

  • Anonym | 4. 12. 2007 16:53

    dotaz jsem přečetla až dnes. Těsto má být takové, aby šlo rozválet a vykrajovat.

  • Anonym | 2. 12. 2007 19:14

    Může mi, prosím, někdo poradit, zadělala jsem těsto podle receptu (z 1/2 dávky), ale zdá se mi to nějaké řídké. Má to tak být nebo tam mám přidat ještě víc mouky? Děkuji.

  • Hela - | 7. 11. 2007 12:32

    Mletý cukr je cukr moučka. Je to ze starých receptů, kdy se cukr uchovával do homolí a ty se pak mlely.

  • Šárka | 7. 11. 2007 12:03

    Dobrý den,mohu mít dotaz? Co je to mletý cukr Nerada bych něco zmotala. Díky

  • Jana z Le | 20. 12. 2006 20:41

    Povedly se ,dělala jsem z poloviční dávky. Recept dávám do oblíbených a známkuji za 1.Příjemné prožití vánočních svátků milé kuchařinky.

  • jana bartlová | 18. 12. 2006 23:39

    Už jsem vyzkoušela několik receptů na perníčky, ale tenhle je nejlepší!!!!!!!!!!!!!

  • Jana z Le | 17. 12. 2006 17:17

    Tak jsem si na poslední chvíli vybrala tento recept,tak doufám že se povedou a budou dobré. Napíši jak jsem dopadla.

  • D K | 12. 12. 2006 12:51

    Ano, perníčky se potírají vajíčkem po upečení. Já to ale nedělám, tak mi to z receptu vypadlo.

  • IVANA SEDOVA | 12. 12. 2006 10:16

    perníčky vždy potírám rozšlehaným vajíčkem s trochou vody nebo s trochou silné uvařené kávy,mají s kávou lepší barvu,dělám obojí a potírám před i hned po upečení

  • Zaneta Soja | 12. 12. 2006 01:14

    Dobry den, chcela som sa opytat, ci pernicky sa potieraju vajickom a ak ano, tak ci pred pecenim, alebo az upecene. Dakujem

  • ELA | 8. 12. 2006 08:21

    pozor, koření do perníku/perníkové koření (směs koření) a prášek do perníku (prášek do pečiva s perníkovým kořením) jsou dvě různé věci

  • D K | 7. 12. 2006 14:22

    Perníkové koření není s kypřícím práškem . Do těchto perníčků se kypřící prášek nedává, ale používá se soda.

  • D K | 7. 12. 2006 14:17

    Anonyme, nevím co je na tom podivného, jestliže se tam dává soda a ne kypřící prášek.

  • Vlaďka | 7. 12. 2006 13:30

    Vyníkající recept!!! Těsto jsem udělala ze 1/4 dávky a mám asi 60ks středních perníčků. Krásně se při pečení nafoukly, pekla jsem v horkovzdušné troubě na 170 asi 13 minut.

  • anonym | 7. 12. 2006 13:04

    Místo kypřícího prášku je tam soda!!!!

  • Anonym | 7. 12. 2006 12:53

    To perníkové koření je s kypřícím práškem?

  • D K | 6. 12. 2006 13:32

    Ano- perníkové koření v sáčku

  • Anonym | 6. 12. 2006 11:43

    Perníkové koření je jak se prodává v sáčku?Děkuji

  • Monika 2 | 5. 12. 2006 06:42

    Já jsem dala heru.

  • Zdena z JM | 5. 12. 2006 06:33

    Já jsem použila máslo a podařily se.

  • D K | 4. 12. 2006 20:33

    Já jsem tentokrát taky neměla Lukanu, tak jsem použila Heru.

  • Uzovka | 4. 12. 2006 19:17

    Prosim, cim mohu nahradit cukrarskou Lukanu? Dekuji

  • Zdena z JM | 4. 12. 2006 06:24

    Musím také pochválit.Perníčky jsou opravdu výborné a hned měkké.Tak doufám,že neztvrdnou.Dávám 1.

  • Monika 2 | 3. 12. 2006 08:12

    S těstem se nádherně pracuje, perníčky jsou opravdu výborné!

  • J J | 29. 11. 2006 19:07

    Tak tyto perníčky si zaslouží velkou jedničku.I nenaleželé chutnají skvěle.

  • Věrka Ku. Ca. | 29. 11. 2006 17:51

    Perníčky jsou skvělé,dala jsem tam jen 2 krát více perníkového koření.Už budu dělat jen tythle perníčky.Díky za recept!

  • D K | 25. 11. 2006 18:04

    Jo zapomněla jsem napsat, že se nechávají uležet alespoň týden.

  • Anonym | 24. 11. 2006 23:54

    Jsou tyto perníčky hned měkké, nebo se nechávají uležet? Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jedlá soda Kakao Lukana Med Moučkový cukr Perníkové koření Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Jarní pomazánka

Jarní pomazánka

Zámecké brambory

Zámecké brambory

Řízečky naruby

Řízečky naruby

Dušené jemné zelíčko

Dušené jemné zelíčko

Debrecínská polévka

Debrecínská polévka

Domácí pizza I.

Domácí pizza I.

Hřibová čalamáda tety Liduš

Hřibová čalamáda tety Liduš

Mrkvový dort Pedro

Mrkvový dort Pedro

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

46
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
45
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
39
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
36
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Perníčky švagrové Evičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact