Ve vodní lázni rospustíme máslo s cukrem, přidáme kakao a nakonec rum (aby moc nevyprchal).
2
Perník na strouhání rozkrojíme podélně na poloviny a z těch krájíme kousky cca 3-4 mm silné. Ty namočíme do polevy a ihned vyndáme a obalíme v kokosové moučce a necháme v chladu zatuhnout.
3
Je to chutné vánoční cukroví, které u nás nesmí chybět, recept mám po babi a není moc rozšířený.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Vějířovka
|21. 11. 2010 15:28
Myslím si naopak, že má paní Radka pravdu. Ten recept není moc rozšířený (byl předáván jen nejlepším kamarádkám, jinak byl tajen). Pokud si někdo peče k tomu vlastní perníčky, tak už to prostě není TEN předpis, musí to být právě tenstarodávný perník na strouhání, jiný ne (a takový perník už nepeče kterákoli firma). Peče ho např. firma Dubea (možná, že je to jediná firma, která dodržuje starý předpis).
Já dělám variantu se silnou kávou místo kakaa - podle mě je to lepší.
Jitka Malinová
|13. 12. 2005 14:07
Paní Radko, asi vás zklamu, ale recept je dost rozšířený, v různých variantách, někdo si těsto peče sám a někdo koupí perník. Na tento recept tu byl dotaz před pár dny, viz Diskuze - Hledám recept - Čerti.