• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Perníčky, které nepotřebují uležet
Napište svůj komentář k receptu

Perníčky, které nepotřebují uležet

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 30
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Perníčky, které nepotřebují uležet
Perníčky, které nepotřebují uležet
Perníčky, které nepotřebují uležet
Perníčky, které nepotřebují uležet
Perníčky, které nepotřebují uležet
Perníčky, které nepotřebují uležet
Perníčky, které nepotřebují uležet
5fotografií
Nahrát fotku
 

Vánoční perníčky jsou symbolem vůně, pohody a tradičního pečení, které provoní každý kout domova. Perníčky navíc nejsou jen pochoutkou – jejich zdobení a vykrajování je rituál, který spojuje generace. Upečte si je podle našeho receptu!

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 125
      g máslo
    • 500
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce + 1-2 na potření
    • 1,50
      lžička skořice
    • 5
      ks hřebíček tlučené
    • 125
      g med
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 190
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Na vál prosejeme mouku, promícháme se sodou, cukrem, skořicí a hřebíčkem. Můžete použít i prodávanou směs koření na perníčky.

RADA: Upečte si i výborné linecké cukroví

2
Vyhloubíme důlek, nalijeme med, vklepneme vejce, nakrájíme na kousky máslo a vypracujeme hladké a vláčné těsto.

RADA: Jak vyrobit máslo?

3
Troubu předehřejeme na 150 °C. Z těsta vyválíme plát asi 5 mm silný a vykrajujeme tvary.

RADA: Jak na bílkovou polevu na perníčky?

4
Perníčky dáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na prostřední příčce trouby cca 12-15 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Perníčky - čerti

Perníčky - čerti

Medové perníčky hned k jídlu

Medové perníčky hned k jídlu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jenda1984 | 17. 12. 2011 19:47

    Podle mně nejlepší recept. Je týden před Vánocemi a jsou stále skvěle měkké a voňavé (je to cca měsíc co jsem pekl) ;-)

  • Jenda1984 | 17. 12. 2011 19:46

    Zkuste přidat do každé krabice rozkrojené šťavnaté jablko

  • eva.smejdovcova | 12. 12. 2011 10:57

    Po zpracování bylo těsto hodně řídké, ale v ledničce se rozleželo a krásně se s ním pracovala. Včera jsem je pekla, chuťově výborné a byly měkoučké. Dnes jsem chutnala a jsou měkké stále, tak uvidíme, jestli to vydrží až do Vánoce. :-P

  • Eliška | 11. 12. 2011 09:05

    Ach jo tak mě ty perníčky ztvrdly :( :'( nemůžete mi dát asp nějakou radu jak zařídit aby změkly dříve ? O:-)

  • venyss | 20. 11. 2011 20:57

    Dnes jsem pekla,vůně nádherná,chuť výborná, myslím,že upeču ještě jednu dávku, i mě zajímá,zda-li zůstanou měkké :-P

  • venyss | 20. 11. 2011 20:56

    Musím říct,že jsou výborné, myslím,že udělám ještě jednu dávku,jen počkám pár dní,jestli třeba neztvrdnou :)

  • Jenda1984 | 20. 11. 2011 17:16

    Právě je peču a voní skvěle, uvidíme, zda vydrží měkké...:)

  • vysmata.kata | 15. 12. 2010 10:41

    Taky musím mooc pochvalít! Pekla jsem je před 14 dny a jsou měkkoučke, poslední 2 roky co jsem dělala perníky nikdy v čas nezměkli, takže mnohokrát děkuji za recept 1* ;-)

  • Veronika | 6. 12. 2010 17:36

    Prý se má těsto nechat uležet v ledničce cca 24 hodin a pak se nelepí. To říkala máma, chystám se je péct.. 8-)

  • M. Nová | 1. 4. 2010 23:23

    Perníčky jsou fakt SUPEEER! Voňavé, měkké, krásně barevné, utržené jako z perníkové chaloupky z pohádky, MŇAM, .... :-) Dávám za 1* !

  • tereza R | 20. 12. 2008 20:43

    Výborný recept, opravdu měkké hned po upečení,netvrdnou,jíme už 14dní:-))a stále jsou výborné*

  • Sylva Karešová | 24. 3. 2008 21:35

    Kdo má problém s měkkostí perníčků či těstem, tak tady přidávám recept od známé: 45 dkg hladké mouky, 15 dkg cukru,5 dkg másla,10 dkg medu,2 vejce,1,5 lžičky jedlé sody,1,5 lžičky koření (anýz, fenykl, skořice, badyán, nové koření, hřebíček, vanilka)Těsto rozválíme na 3 mm, vykrojené jej pokládáme na vymazaný plech.Někde jsem i slyšela, že se do krabice, kde jsou uložené, přidává krajíc chleba. Jakmile ztvrdne, vyhodí se a dá se nový. Mělo by to napomoci ku měkkosti.Recept, který zde píšu, máme osvědčený, jsou to perníčky, které jsou měkké ihned a zůstávají měkké i po delší době.

  • Simča Sládková | 24. 3. 2008 20:22

    Tak ještě abych hodnocení doplnila: perníčky jsou vskutku měkké, ALE těsto je dost háklivé na pečení. Když jsem tu četla, že se pečou 12 - 15 minut, zdálo se mi to mnoho a skutečně jsem pekla kratší dobu. Když jsem zkusila mírně ztrumit teplo, udělal se "brousek" - tedy perníčky nevyskočily a zůstaly jakoby zvrásnělé a na chuť nedobré. Ty perníčky, které se upekly dobře, dcera degustovala, ale tvrdí, že ty naše tradiční jsou i chuťově lepší.... Takže tímto receptem skutečně nadšená nejsem.

  • Simča Sládková | 23. 3. 2008 23:23

    Teda poprvé jsem zkusila jiné perníčky, než na které jsem zvyklá, neříkám, že jsou špatné (zatím jsem neochutnala), ale ta piplačka s těstem, které skoro teče, to je hrůza. Těsto po kouskách vytahuji z mrazničky (!) a vyvaluji. Musím fofrem na plech a už se to zase paplá.... teď jsem dala první plech do trouby, jsem zvědavá, jak to dopadne.... Ale i pokud budou dobré chuťově a hned k jídlu, dělám je naposledy. Už si dám vždy pozor, abych udělala těsto dotatečně dopředu a napekla včas.....

  • Jana Kutačová | 30. 12. 2007 13:22

    Perníčky všem moc chutnaly,posílám ještě i fotografii..o)

  • jesenka jesenka | 20. 12. 2007 20:13

    Perníčky jsem dělala celkem třikrát, jednou z žitné mouky, podruhé z celozrné pšeničné hladké potřetí ze špaldové a s třtinovým cukrem. Ty první se daly dobře vykrajovat ale jsou trošku tvrdší, druhé vynikající, třetí taky super, jen se mi to trochu lepilo ale chuťově asi nejlepší. No prostě, dávám za jedna - dnes jsem zadělala na čvrté, protože už nemám žádné :o)

  • Jana Kutačová | 18. 12. 2007 23:59

    Zapomněla jsem napsat komentář,tak jen mohu říct,že jsou opravdu krásně voňavé a měkké.Dnes jsem 3 hodiny zdobila a jsem moc spokojená s celkovým výsledkem.Hodnotím za jedna...o)))

  • Kateřina | 17. 12. 2007 17:44

    Nemají chybu, opravdu jsou ihned měkké - a už neztvrdnou. Klidně můžete vymíchat v míse, pokud se nechcete s tím na vále "patlat" ručně. Mně vzniklo hned krásné hladké těsto, nelepilo se. Kromě skořice jsem dala i cca 2 lžičky zázvoru a přidala i kakao, naopak neměla jsem hřebíček, ten to určitě chce taky.

  • Jana Kutačová | 11. 12. 2007 18:36

    Tak,těsto jsem dnes vyrobila,zítra upeču a dám vědět jaký byl výsledek.Taky jsem přidala trochu kakaa,ať jsou perníčky tmavší.Těsto se mi taky lepilo,ale já si nějak poradím.Ozvu se jak jsem dopadla.o)))

  • Alžběta Kaprová | 9. 12. 2007 09:45

    Chystám se na moje první perníčky a z mnoha receptů na internetu zkusím tento, kolik asi toho kakaa?Děkuji

  • Jana Ehnes | 27. 11. 2007 09:32

    Pro Elisku - v Nemecku se da koupit v drogeriich natron - (v sacku nebo v krabicce) -mam ho odzkouseny, funguje.

  • Hanka | 26. 11. 2007 23:36

    pro Elisku, misto sody lze pouzit prasek do peciva, ja jsem pouzila na 800g jeden kyprici prasek do perniku.Pokud ho nemate nahradte normalnim, ale pridejte pernikove koreni

  • EMILIE LANCOVÁ | 24. 11. 2007 19:26

    Těsto jsem udělala z žitné jemně mleté mouky, teď odpočívá v ledničce tak uvidím jak dopadne pečení. Určitě dobře i syrové mi velmi chutná :o)

  • eliska | 24. 11. 2007 15:51

    Mohla bych jedlou sodu nahradit praskem do peciva? Ziju v zahranici a navim kde ji koupit. Diky za radu, pernicky budu pect poprve...

  • Lenka | 24. 11. 2007 09:45

    Perníčky jsou skvělé! Děkuji za recept!Kakao jsem taky přidala. Sice jsem v úspěch zprvu nevěřila - při přípavě těsta to smíchané vypadalo jako lepivé bláto (což se změnilo uležením do druhého dne v chladnu) a je s tím trošku větší práce při vykrajování, ale vážně jsou výborné. PS: v pekárně bych to po zkušenosti s konzistencí těsta nezkoušela, myslím, že by jste s tím Věro měla větší práci, než kdyby jste to těsto připravila ručně.

  • Věra | 22. 11. 2007 16:27

    Zkoušel někdo připravit těsto v domácí pekárně? Třeba program těstoviny (nudlové těsto)? Mám pekárnu Moulinex XXL 50030

  • Štěpánka | 20. 12. 2006 08:18

    Tenhle recept je úžasnej.Těsto je sice měkší,ale s tou moukou to jde bezva.Taky jsem přidala kakao a jsou teď super a hlavně měkoučké.Moc se povedli a kdybych je neschovala tak je dnes musím dělat znovu,ale teď jsou v bezpečí.Děkuji a všem spokojené krásné vánoce.

  • G. M. | 19. 12. 2006 13:07

    ještě k té tvrdosti, asi jste je pekla dlouho. První várku jsem pekla těch 15 min a měla jsem je malinko tvrdší a nebyly tak dobré, pekla jsem je ve vyhřáté troubě spíš těch 12 min. Ale to je asi dost individuální věc a asi také záleží na tloušťce těsta, já ho vyválela víc ( asi 2 mm) a dělalo se to dobře, ale nevím na kolik stupňů, tak snad vám to pomůže........držím palce a všem přeji MOOOOC HEZKÉ VÁNOCE

  • G. M. | 19. 12. 2006 10:13

    Všem přeji hezký den, taky jsem dělala perníčky poprvé a těsto se mi také lepilo, ale ne moc. Při vyválení těsta jsem si musela, víc než jsem zvyklá, moučit vál a pak už to bylo dobré. Ale hlavně chci strašně moc poděkovat za recept a i když jsem měla strach z pečení (pekla jsem je na chalupě v kachlových kamnech, kde se dá teplota regulovat jen dřevem :-)) moooc se mi povedly a málem jsme je s přítelem snědli. Jsou perfektní, udělám je teď ještě jednou. Mám radši tmavší barvu, přidala jsem do těsta kakao...... Před pečením jsem je ještě ozdobila oloupanýma a rozpůlenýma mandlema a taky to vypadá skvěle a chutná ještě líp......takže moc děkuji G.

  • Monika | 13. 12. 2006 17:53

    Pernicky jsem delala poprve a testo se mi lepilo. Pridala jsem trochu mouky a ted se mi zda, ze pernicky jsou trochu suche. Kde jsem udelala chybu? Jinak jsem moc rada, ze jsou hned mekke a nemusim cekat az se odlezi.

  • Hana Rožníčková | 10. 12. 2006 16:08

    Tak jsem dnes zadělala a dcera upekla. Plech jsem ani nevymazala ani nepoužila peč. papír a šly krásně sundat z plechu. S těstem je to nejdříve patlačka, ale to je s medovým skoro vždy, ale jinak se s ním pracuje hezky. Perníčky jsou moc dobré. Polevu jsem dělalatak, že jsem vše dala do mísy a metličkou šlehala tak dlouho, až byla nádherně hustá. Ani žádné prosévání cukru atd. a vyšla nádherně.

  • Lenka | 5. 12. 2006 20:11

    A když do těsta přidáte trošku kakaa, získají nááádhernou barvu...:-)

  • Petra | 2. 12. 2006 20:16

    Dělála jsem perníčky poprvé a sotva vychladly,tak je děti snědli.Takže nakoupím suroviny a jdu na to.PS:tentokrát je pečlivě schovám.Díky za recept.

  • Lenka | 2. 12. 2006 13:04

    pernikove koreni se nedava,-muze?dekuji

  • Lucie Chudá | 1. 12. 2006 18:36

    Kolik jste tam dala toho koření na perníky? Stačí ta 1,5 lžičky?

  • Veronika | 1. 12. 2006 11:12

    souhlasím,jsou vynikající....jdu je péci také po druhé v jednom týdnu....jen to koření jsem nahradila směsí koření na perníčky.......píšu 1

  • Iva Cajthamlová | 1. 12. 2006 08:52

    Hezké Vánoce!tak já teda zkusím tyto perníčky upéci. Kolik je z jedné dávky cca kousků perníčků - takových těch normálních velikostí.......dík za odpověď.Iva

  • Veronika Mazalva | 27. 12. 2005 15:07

    Rozhodne chutnaji... uz je delam po treti ve dvou tydnech, protoze nikdy nevydrzi dele nez dva dny!

  • Brigita | 17. 12. 2005 21:27

    lepší jsem ještě nejedla,dávám za 1

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Vánoce
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hřebíček Jedlá soda Máslo Med Skořice Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Tvarohové smaženky

Tvarohové smaženky

Mazanec ze sušeného droždí

Mazanec ze sušeného droždí

Lilková směs s nivou

Lilková směs s nivou

Chilli Con Carne - mexická specialita

Chilli Con Carne - mexická specialita

Vegetariánská rýže

Vegetariánská rýže

Česnekové knedlíčky (nočky) ze strouhanky

Česnekové knedlíčky (nočky) ze…

Narozeninový dort s "marcipánem"

Narozeninový dort s "marcipánem"

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

Doporučujeme

40 minut
Čočkové minestrone

Čočkové minestrone

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

105
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
28
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
21
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo

Zajímavé články

Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky Ivy Hüttnerové alias bylinkářky Alžběty ze seriálu Slunečná
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky…
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Velký přehled letních bot očima stylistky: Které budou slušet všem, co naopak rozšíří lýtka?

Velký přehled letních bot očima stylistky: Které budou slušet všem, co naopak rozšíří lýtka?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Pobouření diváci po konci Renneho Danga v Survivoru: Už není důvod se dívat dál, běsní

Pobouření diváci po konci Renneho Danga v Survivoru: Už není důvod se dívat dál, běsní

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

Další doporučené recepty:

Perníčky II. - hned měkké
Perníčky II. - hned měkké
Perníčky III.
Perníčky III.
Perníčky V.
Perníčky V.
Perník bez vajec v úpravě
Perník bez vajec v úpravě
Perník II.
Perník II.
Perník od Camm
Perník od Camm
  • Recepty.cz
  • Perníčky, které nepotřebují uležet
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact