Na vál prosejeme mouku, cukr, kakao, perníkové koření a jedlou sodu. Přidáme med, rum a vejce. Vypracujeme vláčné a lesklé těsto, které se nesmí lepit. Těsto vložíme do mikrotenového sáčku a uložíme alespoň na 24 hodin do ledničky.
2
Pak ho na pomoučeném válu znovu prohněteme. Vyválíme placku silnou 4 mm, ze které vykrájíme požadované tvary. Vkládáme na plechy vyložené pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160-180 °C a pečeme do zlatova. Po vyjmutí z trouby ještě horké perníčky potřeme rozšlehaným vejcem, aby se leskly. Jakmile perníčky dokonale vychladnou,můžeme je zdobit.
3
Poleva: vše smícháme dohromady a dobrých 20 minut šleháme. Buď ručně, nebo strojově.