Důkladně zpracujeme všechny ingredience a necháme odležet v chladu do příštího dne. Pokud nevydržíte, stačí nechat i 1hod. Potom si na vále rozválíme placku silnou asi 2-3mm, vykrájíme tvary, které poklademe na pomoučený plech( nebo s pečícím papírem). Pečeme při 200C/7-10min, potíráme rozšlehaným vejcem. Poleva: Rozmixuji přesátý cukr moučka s bílkem a přidávám šťávu s citronu. Hustota se musí vyzkoušet- poleva by neměla ze lžičky stékat, jen mírně jakoby padat.
Mají jen jeden problém rychle se ztrácí. Moc děkuju jsou fantastické.
Petra Bischof Tomešová
|23. 12. 2015 17:46
Děláme poprvé a těsto je moc dobře zpracovatelné, už se těšíme, až bude i upečeno ;-)
Barča
|13. 12. 2015 20:24
Super recept! po loňských neuspěšných pokusech o měké perníčky sem konečně narazila na tuten!
Všem doporučuji, kdo dodrží suroviny a gramáž si opravdu pochutná!!! :-* :-* :-*
erik
|12. 12. 2015 15:00
Chcem sa opytat ci sa pridava kakao do toho cesta ? :-$ :-\ :-\ <3 <3
Bára
|1. 12. 2015 15:42
všechny ingredience co jsou v rámečku mám použít ??
jestli ano tak tu polevu mám udělat z čeho ???
Massachusetts
|1. 12. 2015 08:37
Zkouseli jsme poprve na velikonoce a testo nam vyhovuje a je nejlepsi co jsme kdy meli, predevsim chutove... A mimo jine mam opravdu spoustu sesitu a knizek o pernickach a tento recept je hodne uzivany. Jedine co jsme pridali jsou dve polevkove lzice rumu a lzice kakaa(extra tmave, spis tak pro barvu).
for Ilča: My peceme uz ted(konkretne dnes), nicmene i tyden pred vanoci si to u tohoto testa muzete dovolit
for Pavlina Urbancova: At premyslim jak premyslim, nechapu, jak Vam pri tomto mnozstvi a konzistencich ingredienci muze vzniknout drobive testo... :-( A to my delame dvojnasobnou davku, neb peceme i chaloupky z toho testa...
Těsto jsem nechala odležet do druhého dne - tuhé, drobivé ,
špatně zpracovatelné.....asi nejhorší konzistence co jsem kdy měla
Ivka
|28. 11. 2015 14:05
Perníčky jsem pekla vloni prvně, letos peču znovu. Jsou výborné a hned měkké, takže u nás mizí během pár dní po upečení
Renato: ingredience výše uvedené jsou do těsta
Ilča
|25. 11. 2015 14:37
můžu se zaptat, kdy je začínáte péct, když jsou hned měkké? :-))
Ilona
|25. 11. 2015 14:36
můžu se zaptak, kdy je začínáte péct, když jsou hned měkké? mám je začít péct už teď? :-))
Nejlepší perníčky, jaké jsme kdy doma vyzkoušeli. (A že těch pokusů bylo ;-))
Rozhodně doporučuji nebát se a přidat navíc kakao pro hezčí barvičku nebo i skořici pro výraznější chuť. <3 mockrát děkuji za recept!
Market
|26. 12. 2014 10:38
Pernicky luxusni opravdu doporucuji <3 :-[
Eva
|18. 12. 2014 14:08
Může být jaký koliv med?
Eva
|18. 12. 2014 14:07
Může být jaký koliv med?
Mirka
|7. 12. 2014 18:28
perníčky luxusní hoodně se nafouknou a jsou měkké, jen se mě přilepili k sobě nečekala jsem, že tolika nabydou a tvary se tím trochu slejou..ale super
opravdu vyborne, jednoduchy recept, ani jsem mouku a cukr neprosivala. pernicky jsou krasne mekke a velmi dobre . urcite recept pouziji zase na vanocni pernicky. :-) moc dekuji.
Máňa
|20. 12. 2013 12:52
My sme je teda neměly hned měkké, ale chuťově výborné.
Magda
|1. 12. 2013 19:56
Mám recept na perníčky téměř totožný, jen přidávám víc perníkového koření a lžíci kakaa, aby byly perníčky tmavší a jsou výborné. Peču je max 8 minut a hned po upečení potírám rozšlehaným vejcem. Místo másla používám Heru. Těsto mám o šíři 3-4 mm. Vynikající a hned měkké :-P
Eva
|21. 12. 2012 20:19
Tak jsem právě dopekla a dozdobila. A jsou výtečné. Možná jsem mohla dát více perníkového koření, ale i tak mi moc chutnají, uvidíme, co zbytek rodiny. Včera při zpracovávání těsta (v míse) mi přišlo dost "řídké", ale přidala jsem jen trochu mouky a dala do lednice. Druhý den bylo těsto vynikající, krásně se s ním pracovalo. Mám napsáno v sešitku a upeču zase příští rok. Děkuji. 8-) :-)
Perníčky jsou vynikající. Těsto se lehce zpracovává a opravdu je plech za 7 minut. Z psaného množství mám 9 plechů. Těsto mám o šíři 3-5 mm.
kikina
|22. 11. 2012 15:25
perníčky jsou úžasné a opravdu měkounké akorát je dělám cca 5mm silné.Děti je milujou! Opravdu stačí péct jen pár minut a z uvedené dávky dělám 10-12 plechů!!! ;-)
bára
|16. 12. 2011 11:13
opravdu stačí péct 10 min? přijde mi to děsně málo.
děkuji :-)
Výborný recept, s těstem se báječně pracuje, je vláčné... Dělala jsem z bezlepkové mouky, což je o trošku komplikovanější, a paráda... Chuťově mňam - bojím se, že do Vánoc budu muset udělat ještě jednu dávku ;-)