• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Perníčky - hned měkké
Napište svůj komentář k receptu

Perníčky - hned měkké

autor: Gabriela Že
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 116
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Perníčky - hned měkké
Perníčky - hned měkké
Perníčky - hned měkké
Perníčky - hned měkké
Perníčky - hned měkké
Perníčky - hned měkké
Perníčky - hned měkké
Perníčky - hned měkké
Perníčky - hned měkké
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
    • 200
      g máslo Může být i olej, nebo jiný tuk.
    • 0,90
      kg hladká mouka Dávám 80dkg a postupně přidávám.
    • 4
      ks vejce
    • 300
      g moučkový cukr Cukr i mouku prosívám.
    • 250
      g med teplý
    • 1
      lžička jedlá soda +1balení Koření do perníku

Postup přípravy receptu

1
Důkladně zpracujeme všechny ingredience a necháme odležet v chladu do příštího dne. Pokud nevydržíte, stačí nechat i 1hod. Potom si na vále rozválíme placku silnou asi 2-3mm, vykrájíme tvary, které poklademe na pomoučený plech( nebo s pečícím papírem). Pečeme při 200C/7-10min, potíráme rozšlehaným vejcem. Poleva: Rozmixuji přesátý cukr moučka s bílkem a přidávám šťávu s citronu. Hustota se musí vyzkoušet- poleva by neměla ze lžičky stékat, jen mírně jakoby padat.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejenom při pečení sladkého!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Perníčky V.

Perníčky V.

Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • danizela | 2. 12. 2018 17:30

    Jsou opravdu výborné a hned měkké. Přidávám ještě tři lžíce kakaa, mají pak lepší barvu.

  • lumpma | 25. 11. 2018 21:07

    Mají jen jeden problém rychle se ztrácí. Moc děkuju jsou fantastické.

  • Petra Bischof Tomešová | 23. 12. 2015 17:46

    Děláme poprvé a těsto je moc dobře zpracovatelné, už se těšíme, až bude i upečeno ;-)

  • Barča | 13. 12. 2015 20:24

    Super recept! po loňských neuspěšných pokusech o měké perníčky sem konečně narazila na tuten! Všem doporučuji, kdo dodrží suroviny a gramáž si opravdu pochutná!!! :-* :-* :-*

  • erik | 12. 12. 2015 15:00

    Chcem sa opytat ci sa pridava kakao do toho cesta ? :-$ :-\ :-\ <3 <3

  • Bára | 1. 12. 2015 15:42

    všechny ingredience co jsou v rámečku mám použít ?? jestli ano tak tu polevu mám udělat z čeho ???

  • Massachusetts | 1. 12. 2015 08:37

    Zkouseli jsme poprve na velikonoce a testo nam vyhovuje a je nejlepsi co jsme kdy meli, predevsim chutove... A mimo jine mam opravdu spoustu sesitu a knizek o pernickach a tento recept je hodne uzivany. Jedine co jsme pridali jsou dve polevkove lzice rumu a lzice kakaa(extra tmave, spis tak pro barvu). for Ilča: My peceme uz ted(konkretne dnes), nicmene i tyden pred vanoci si to u tohoto testa muzete dovolit for Pavlina Urbancova: At premyslim jak premyslim, nechapu, jak Vam pri tomto mnozstvi a konzistencich ingredienci muze vzniknout drobive testo... :-( A to my delame dvojnasobnou davku, neb peceme i chaloupky z toho testa...

  • Pavlína Urbancova | 29. 11. 2015 13:19

    Těsto jsem nechala odležet do druhého dne - tuhé, drobivé , špatně zpracovatelné.....asi nejhorší konzistence co jsem kdy měla :(

  • Ivka | 28. 11. 2015 14:05

    Perníčky jsem pekla vloni prvně, letos peču znovu. Jsou výborné a hned měkké, takže u nás mizí během pár dní po upečení :) Renato: ingredience výše uvedené jsou do těsta

  • Ilča | 25. 11. 2015 14:37

    můžu se zaptat, kdy je začínáte péct, když jsou hned měkké? :-))

  • Ilona | 25. 11. 2015 14:36

    můžu se zaptak, kdy je začínáte péct, když jsou hned měkké? mám je začít péct už teď? :-))

  • Renata | 22. 11. 2015 18:44

    Ty vejce jsou do těsta nebo na potírání?

  • Marťa | 26. 2. 2015 08:46

    Perníčky chválím. jsou výborné :-)

  • TerezaD | 28. 12. 2014 12:18

    Nejlepší perníčky, jaké jsme kdy doma vyzkoušeli. (A že těch pokusů bylo ;-)) Rozhodně doporučuji nebát se a přidat navíc kakao pro hezčí barvičku nebo i skořici pro výraznější chuť. <3 mockrát děkuji za recept!

  • Market | 26. 12. 2014 10:38

    Pernicky luxusni opravdu doporucuji <3 :-[

  • Eva | 18. 12. 2014 14:08

    Může být jaký koliv med?

  • Eva | 18. 12. 2014 14:07

    Může být jaký koliv med?

  • Mirka | 7. 12. 2014 18:28

    perníčky luxusní hoodně se nafouknou a jsou měkké, jen se mě přilepili k sobě nečekala jsem, že tolika nabydou a tvary se tím trochu slejou..ale super

  • kuchařinda | 7. 12. 2014 00:31

    Dělala jsem perníčky poprvé a povedli se mi. Děkuji za výborný recept. :-*

  • Mili | 17. 11. 2014 14:54

    děkuji za recept, perníčky jsou výborné a měkke ihned po upečení, naprostá paráda!

  • ariska | 13. 4. 2014 10:51

    opravdu vyborne, jednoduchy recept, ani jsem mouku a cukr neprosivala. pernicky jsou krasne mekke a velmi dobre . urcite recept pouziji zase na vanocni pernicky. :-) moc dekuji.

  • Máňa | 20. 12. 2013 12:52

    My sme je teda neměly hned měkké, ale chuťově výborné.

  • Magda | 1. 12. 2013 19:56

    Mám recept na perníčky téměř totožný, jen přidávám víc perníkového koření a lžíci kakaa, aby byly perníčky tmavší a jsou výborné. Peču je max 8 minut a hned po upečení potírám rozšlehaným vejcem. Místo másla používám Heru. Těsto mám o šíři 3-4 mm. Vynikající a hned měkké :-P

  • Eva | 21. 12. 2012 20:19

    Tak jsem právě dopekla a dozdobila. A jsou výtečné. Možná jsem mohla dát více perníkového koření, ale i tak mi moc chutnají, uvidíme, co zbytek rodiny. Včera při zpracovávání těsta (v míse) mi přišlo dost "řídké", ale přidala jsem jen trochu mouky a dala do lednice. Druhý den bylo těsto vynikající, krásně se s ním pracovalo. Mám napsáno v sešitku a upeču zase příští rok. Děkuji. 8-) :-)

  • Ookami | 1. 12. 2012 15:53

    Perníčky jsou vynikající. Těsto se lehce zpracovává a opravdu je plech za 7 minut. Z psaného množství mám 9 plechů. Těsto mám o šíři 3-5 mm.

  • kikina | 22. 11. 2012 15:25

    perníčky jsou úžasné a opravdu měkounké akorát je dělám cca 5mm silné.Děti je milujou! Opravdu stačí péct jen pár minut a z uvedené dávky dělám 10-12 plechů!!! ;-)

  • bára | 16. 12. 2011 11:13

    opravdu stačí péct 10 min? přijde mi to děsně málo. děkuji :-)

  • hankahof | 3. 12. 2011 18:38

    Výborný recept, s těstem se báječně pracuje, je vláčné... Dělala jsem z bezlepkové mouky, což je o trošku komplikovanější, a paráda... Chuťově mňam - bojím se, že do Vánoc budu muset udělat ještě jednu dávku ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Perníčky
Moučníky Cukroví Pečení Děti Vánoce Velikonoce Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jedlá soda Máslo Med Moučkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře na soli

Kuře na soli

Cibulová polévka se sýrem

Cibulová polévka se sýrem

Česneková polévka IV.

Česneková polévka IV.

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno na zelí

Babiččina pomazánka

Babiččina pomazánka

Špagety s kuřecím masem, žampiony a hráškem

Špagety s kuřecím masem, žampiony a…

Gulášová krkovička

Gulášová krkovička

Pečené sladké brambory s řepou

Pečené sladké brambory s řepou

Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený

Brokolice nebo květák na italský…

Doporučujeme

30 minut
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

90
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
56
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
45
Dýňová tortila
Dýňová tortila
36
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
30
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří

Zajímavé články

Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
AHA.cz Vondráčková vyzvedla sestru v domově seniorů: Chtěla ji mít na narozeninách!

Vondráčková vyzvedla sestru v domově seniorů: Chtěla ji mít na narozeninách!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Kuchařová královnou večera! Které další krásky zazářily na oslavě nadace Lilie Khousnoutdinové?

Kuchařová královnou večera! Které další krásky zazářily na oslavě nadace Lilie Khousnoutdinové?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Topmodelka Sklenaříková (53): Dojemné překvapení od vymodlené dcery (6)!

Topmodelka Sklenaříková (53): Dojemné překvapení od vymodlené dcery (6)!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

Další doporučené recepty:

Perní(č)kový koláč
Perní(č)kový koláč
Perníčky
Perníčky
Perníčky - čerti
Perníčky - čerti
Perníčky II.
Perníčky II.
Perníčky II.
Perníčky II.
Perníčky II. - hned měkké
Perníčky II. - hned měkké
  • Recepty.cz
  • Perníčky - hned měkké
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact