Med mírně nahřejeme, přidáme vejce, cukr a rozehřátý tuk. Rozšleháme, a tuto směs vlijeme do mouky proseté kořením, sodou (a nastrouhanou citrónovou kůrou). Vypracujeme těsto a necháme ho alespoň hodinu v chladu odpočinout. Pečeme na 170 °C asi 10 min.
jsou tyhle perníčky měkké hned nebo musí nějakou dobu odležet ?
Simona
|18. 11. 2012 00:28
Toho koření mi přijde strašně málo. Na stejný poměr těsta z běžné mouky dávám dvě polévkové lžíce koření do perníku a je to akorát :-)
Lucie Jínová
|4. 12. 2006 18:13
Musím říct, že jsem se nejdříve bála, jak perníčky dopadnou, protože vím, že se spousty bezlepkového cukroví chuťově nerovná normálnímu, ale u těchto perníčků jsem nenašla znatelný chuťový nedostatek. P.S.: až při důkladném zkoumání jsem přece jen postřehla rozdílek a to, že bezlepkové perníčky se v puse o něco dříve rozplynou ;-)
marketa englicka
|4. 12. 2006 16:56
miluji perníčky jakožto bezlepkář děkuji za recept,určitě si upeču...