• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Perníčky
Napište svůj komentář k receptu

Perníčky

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Perníčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,20
      kg hladká mouka
    • 500
      g cukr
    • 190
      g med
    • 2
      ks vejce
    • 3
      ks žloutek
    • 75
      g máslo
    • 0,50
      lžička perníkové koření
    • 1
      lžíce kakao
    • 0,13
      l mléko
    • 15
      g jedlá soda
    • pomerančová kůra a citronová

Postup přípravy receptu

1
Ze vše surovin ve vandlíku nebo velké míse zpracujeme rukama tuhé těsto, které zakryjeme alobalem a necháme kolik chceme dní - může být klidně 14 dní - v chladu. Různé tvary z těsta pečeme na dobře vymazaném plechu a po upečení ihned potíráme vejcem, rozkvedlaným v mléce.
2
Perníčky jsou měkké a moc celé rodině chutnají.
3
Některé perníčky zdobím a potom věším na stromeček, nebo větvičku - pro ten případ dělám do nich PŘED PEČENÍM DÍRKU ŠPEJLÍ!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medové perníčky hned k jídlu

Medové perníčky hned k jídlu

Medové perníčky od babičky

Medové perníčky od babičky

Medové perníčky

Medové perníčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MartikK
    MartikK | 10. 3. 2011 13:06

    Moc dobré perníčky, po upečení opravdu hned měkké, jen je pak potřeba skladovat ne moc v suchu, aby neztvrdly. Peču většinou z poloviční dávky a i tak je to hromada perníčků na jídlo a druhá hromada na zdobení stromečku. Se zaděláním těsta je teda fuška, ale výsledek pak stojí za to.

  • Olga Zehnalová | 30. 12. 2008 13:29

    Ja používam na perníčky len obyčajnú hladkú múku T650, nesmie byť veľmi čerstvá.Tiež som mávala perníčky dosť tvrdé, ale tento rok mám medovníčky mimoriadne makké už na druhý deň a vobec netvrdnú. Sú výborné až tomu nechcem veriť. Nemám ich dokonca ani v uzatvorenej nádobe, sú len tak volne v krabici, recept veľmi podobný tomuto.

  • Jana Řezníčková | 30. 12. 2008 07:43

    Mrzí mě to, že jsou perníčiky tvrdé, ikdyž dobré.... Může to být třeba moukou ?? Já používám pouze mouku předměřickou, je nejkvalitnější. Tak, třeba příště se perníčky lépe podaří, to Vám přeji :o)

  • Kateřina Poláková | 29. 12. 2008 21:12

    Milá Jano, je to zvláštní, dala jsem tam všechno podle receptu, ničeho ani víc ani míň a přesto jsou furt tvrdé.Ale jak jsem psala, chuťově jsou vynikající, takže ujídám i tvrdší.)

  • Jana Řezníčková | 29. 12. 2008 14:10

    Nevím, Katko, proč máte perníčky tvrdé. Je to divné. Těch 14 dní by mělo úplně stačit na odpočinutí. Já jsem je letos zadělávala 1.12. a pekla 14.12., takže taky za 14 dní a jsou pořád měkké a výborné... Někdy se mi taky nepovedly akorát, ale to jsem věděla, že jsem nedala sodu podle receptu. Letos se mi povedlo i krásně je nazdobit a tak jich máme plno na stromečku - dělala jsem takový kroužky a navázala na červenou služku, vypadá to pěkně. Zbytek perníčků už bude snězen.

  • Kateřina Poláková | 25. 12. 2008 22:23

    Zdravím Vás. Perníčky mám hotové. Zadělávala jsem 10.12. a pekla až dnes, dřív jsem to nezvládla. Mám jich plnou krabici, ale jsou tvrdé:( Chuťově výborné, ale jak kámen. V jednom komentáři paní čí slečna psala, že měkké byly až po dvou dnech, tak snad to bude i můj případ.

  • Kateřina Poláková | 10. 12. 2008 18:42

    Zdravím Vás.Zrovna jsem zadělala těsto a uložilo ho do lednice. Byla to fuška ho zpracovat;) kvůli malému prostoru v mojí pidikuchyňce jsem musela přesídlit na jídelní stůl:D Ale těsto vypadá výýýtečně a i když vím, že se má nechat delší dobu uležet, vykrojila jsem si zkušební prasátko- přesně podle předpokladů je tvrdé ale chuťově vynikající. Už se těším až se za necelých 14dní pustím do odleželého těsta a upeču své první perníčky:) Až bude hotovo určitě se sem pujdu pochlubit jak to dopadlo;)

  • katka smolova | 8. 12. 2008 16:54

    Perníčky jsou moooc dobré. Jen pro vůni bych příště dala kapku rumu:))))

  • Jana z VM | 28. 3. 2008 09:41

    Jsem ráda, že perníčky opět nezklamaly! Já taky jiný nedělám jak na Vánoce, tak Velikonoce. Zdravím !!

  • Anonym | 27. 3. 2008 10:57

    Paní Jano,děkuji mnohokrát za tento skvělý recept.Perníky jsou opravdu vynikající,už nebudu péct jiné.Jsou výborné a krásně se vykrajují a pečou.Díky.Jitka

  • Lída* | 3. 12. 2007 14:05

    Hledala jsem recept na perníčky a protože mám většinou stejnou chuť jako Jana z VM tak dnes připravím a upeču později. Moje princezna se už chystá péct se mnou, tak to bude paráda. Zdravím Janu !!!

  • Jana z VM | 3. 12. 2007 13:47

    Je potřeba je zadělat teď a nechat co nejdéle! V receptu to píšu. Čím se déle těsto nechá odpočívat, tím jsou perníčky křehčí, mám to za ta léta vyzkoušené. Takže podle mě 4 dny je dost málo, klidně je nechte 10 dní, to je tak ideální doba. Jednou jsem je nechala i tři týdny. A perníčky jsou měkké ihned a vydrží měkké pořád, pokud se nesní. Přechovávám je v papírové krabici, kterou zavřu.

  • Marcela Burešová | 1. 12. 2007 14:12

    Dneska jsem zadělala těsto - byla to trošku dřina :-) ale vyplatí se to ... Péct budu tak za čtyři dny, už se těším.

  • Anonym | 1. 12. 2007 11:01

    myslím, že ted je ideální doba je upéct..do vánoc akorát

  • Šárka | 17. 11. 2007 09:09

    Chtěla bych zkusit tento recept, ale nebude ještě moc brzy? Když je upeču tak 8. prosince, vydrřží měkké do Vánoc?

  • Anonym | 19. 12. 2006 08:33

    Dala jste tam opravdu 1,20 kg mouky? Myslím, že tekuté by to být vzhledem k poměru surovin být nemělo.

  • Jana z VM | 19. 12. 2006 07:12

    Anonyme, nechápu z čeho máte to těsto tak tekuté ?? Na kilo mouky (a trochu) ta kapka mléka je moc ????? Musela jste to někde poplést! Právě to těsto je hodně tuhé, dost těžko se zpracovává, ale výsledek stojí za to ....Ikdyž u Vás je to už dost pozdě teď zadělávat na perníčky, to abyste je dělala až před koncem roku. V receptu je psáno zadělat tak 14 dní před pečením. Čím déle se těsto nechává rozležet, tím jsou perníčky lepší a křehčí !!

  • anonym | 18. 12. 2006 18:21

    neni to divne?? tolik mleka?? prave je delam,a mam je strasne moc tekute,a to sem tam jeste ani nedala mleko!!! prosim pozte!!!!!

  • Jana z VM | 18. 12. 2006 13:28

    Taky se mi opět povedly, jsou měkkoučké, výborné, sama je ujídám. Ani jsem je ještě nedala do krabice a jsou pořád stejně měkké. Opravdu u tohoto receptu platí, čím déle se těsto nechá odpočívat v chladnu, tím jsou lepší !!

  • Marcela Burešová | 18. 12. 2006 12:35

    Gabčo dělám polevu jak napsala Andulka. To množství cukru se musí občas doladit - ani hustý - ani řídký. Přidávám ještě jednu lžičku Solamylu - lépe to pak drží a na chuti to nepoznáte. A hlavně to chce trpělivost při tření cukru. Čím déle, tím je poleva bělejší - hlavně je nutné třít RUČNĚ!!

  • Lenka Zavřelová | 16. 12. 2006 20:53

    Perníčky dnes pekl manžel, má podobný recept, ale vyzkoušel tento. Dělal z poloviční dávky, bylo toho 5 plechů a všechny se povedly. Dětem také chutnají, tak je raději zavčasu uložím na bezpečné místo....

  • Lucie Bernhartová | 14. 12. 2006 22:18

    Mam podobny recept, jen bez mleka a z polovicni davky mouky se stejnym mnozstvim tuku jako v tomto receptu. Testo mam pres tyden v lednicce a take se mi zda hodne tuhe, tak nevim... Pridavam jeste jednu "babskou" radu: pokud chceme, aby zustaly pernicky mekke, dame je do uzavrene nadoby spolu s pulkou jablicka nebo brambory (po delsi dobe je nutno ji vymenit, aby nezplesnivela).

  • Jitka Klusová | 12. 12. 2006 15:50

    Těsto jsem měla dost dlouho vyndané, takže tím to nebylo,prostě mi přišlo takové hodně vyschlé, nebo jak to napsat. Ale jak už jsem psala, po chvíli trápení se, mě napadlo zapracovat trochu mléka a válet mezi mikroténem a už to šlo mnohem líp. A doufám, že nakonec i změknou, potvůrky, protože na chuť jsou fakt dobré. Pořád chodím ochutnávat:-)

  • Andulka | 12. 12. 2006 09:15

    Pro caribou: bílá poleva na perníky: 1 bílek, 15 dkg moučkového cukru, několik kapek citronové šťávy, dát do misky a vařečkou třít alespon 20 minut. Dělala jsem včera, zdobím obyčejným svačinovým mikrotenovým sáčkem chce to jen odstřihnout tu správnou "malou" dírku, nejlíp manikůrovýma nůžkama

  • Jana z VM | 12. 12. 2006 06:57

    Jitko, těsto se musí vydělat z chladna dostatečně dlouho předtím, než s ním začnete pracovat! Je dost tuhé, musí povoílit, potom to jde perfektně. Já jsem za celá léta, co tento recept dělám, neměla problém. A měkké vždycky zůstaly... nevím, kde byla c hyba

  • Anonym | 11. 12. 2006 16:37

    Jitko výborné jsou perníčky švagrové Evičky. S těstem se pracuje skvěle

  • caribou | 11. 12. 2006 15:59

    NIKDE není žádný postup přípravy a ingredience na tu bílou polevu na perníčky :///Mám jen takovou špatnou, chtěla bych tu úplně bílou, jak ztuhne úplně krásně.. třeba něco, jako jsou PUSINKY.

  • Věra Novotná | 11. 12. 2006 15:51

    Jitko, příště zkuste "Perníčky, které nepotřebují uležet". Výborně se pracuje s těstem a jsou hned měkké a chuťově jsou také výborné. Pekla jsem už ze tří dávek a zase nejsou.

  • Jitka Klusová | 11. 12. 2006 14:44

    Tak jsem je dneska pekla a nejsem z nich zrovna nadšená. Těsto jsem měla v lednici od minulé středy a dost špatně se s ním pracuje, bylo moc tuhé a nešlo vůbec rozválet. Tak jsem ho brala po kouskách a vždycky zapracovala trochu mléka, pak mezi mikroten a teprv to šlo. Jinak hned po upečení byly sice měkké, ale teď po vychladnutí ztvrdly. Tak jsem zvědavá, jestli změknou aspoň do svátků. Ale jedna pochvala přece jen bude a to za skvělou chuť, to koření spolu s kůrou v nich krásně vynikne.

  • Gabča K. | 8. 12. 2006 14:52

    Marcelo,ve Vašem komentáři jsem četla,že zdobíte bílou polevou. Dáte recept???? Díky

  • Petra Poláčková | 2. 12. 2006 11:36

    Můžu se zeptat, jaký cukr? Moučka nebo krystal? Jsem pečící začátečník :o). Díky za odpověď

  • Marcela Burešová | 1. 12. 2006 14:05

    Já do vejce na potření některých perníčků přidala kakao. Perníčky jsou pak tmavé a když se zdbobí bílou polevou, tak je to moc pěkný kontrast.

  • Jitka Malinová | 1. 12. 2006 13:12

    Koření si tluču sama ve hmoždíři, ale lze jej koupit už namleté. Dirku pro stužku dělám brčkem, kyž perníčky nabydou občas mám problém tu stužku protáhnout.

  • Jana Tomčíková | 1. 12. 2006 12:33

    Do perníčků se nejčastěji dává fenykl, anýz, mletá skořice a někdo dává ještě badyán.Jinak já nedávám směs koření, koupím pytlíky s jednotlivým nepomletým kořením a pak drtím zrnka v igelitovém sáčku válečkem a posléze "přecedím" přes cedník.

  • Katerina Karlsson | 1. 12. 2006 12:02

    Dobry den. Neziji v CR ale rozhodla jsem se upect pernicky. Co si mam predstavit pod pojmen pernikove koreni. Da se to v nejhorsim pripade necim nahradit. Skorici a zazvor a jine koreni se tu da koupit, ale zvlast.

  • Jana z VM | 29. 11. 2006 12:46

    Jakmile vytáhnu perníčky z trouby, ihned je potírám - ten poměr dávám podle oka - na jedno vejce tak dvě lžičky mléka. Ale myslím, že to je celkem jedno, když bude trochu méně nebo více mléka, to vejce ihned ztuhne, protože je to na horkých perníčkách.

  • Marcela Burešová | 29. 11. 2006 11:07

    O víkendu jsem podle toho receptu tvořila perníkovou chaloupku. Dělala jsem poloviční dávku a mám z toho tři chaloupky, které dávám jako vánoční dekoraci svým kamarádkám. Zabiju dvě mouchy jednou ranou - hezký a hlavně dobrý dárek :-) Jsem začátečník a povedlo se. Recept doboručuji. Dávám za 1.

  • Jana z VM | 29. 11. 2006 09:34

    Ano, přímo v receptu je to napsáno. Proto je zadělávám brzo - teď to budu dělat v neděli - a upeču pár dní před Vánocemi. Jsou ihned k jídlu.

  • Lucie | 29. 11. 2006 08:57

    Dobrý den, chci se zeptat na potření vejcem - kolik mléka na 1 vajíčko, není to syrové na povrchu ? Já jsem vždy potírala bílkem před pečením. Díky za odpověď

  • Anonym | 28. 11. 2006 20:09

    Jsou ty perníčky hned měkké??

  • Jana z VM | 27. 11. 2006 08:39

    Evelino, je to pravda, vypracovat toto těsto chce pořádnou sílu, ale doufám, že se Vám povedou. Jsou opravdu výborné !!

  • Evelina | 26. 11. 2006 16:36

    Dobrý den paní Jano, právě jsem zadělala z celé dávky, je toho pořádná porce :) a chce to opravdové svaly na rukou :). Díky za recept.

  • roma | 15. 11. 2006 14:37

    Složité to není, to že jste to vysvětlovala vím, ale jak na potvoru jsem tenhle komentář nemohla najít. Díky a jako začínající pekařka mám možná na nějaké to vysvětlení, byť opakované i malý nárok ne?

  • Jana z VM | 15. 11. 2006 13:11

    V receptu jsou napsána na celou dávku 2 celá vejce a tři žloutky, vejce na potření je mimo. A taky jsem už vysvětlila, že na poloviční dávku dávám 1 vejce a 2 žloutky. Myslím, že to není tak složité, ne ?!

  • roma | 15. 11. 2006 12:53

    Dobrý den, přidávám se k dotazu Terezy Novákové, jak je to s dávkováním vajec na poloviční dávku a zda se do těsta (počítám-li celoudávku) dávají 3 celá vejce a 3 žloutky nebo zda žloutky jsou myšleny na potření.

  • Jana z VM | 15. 11. 2006 08:43

    Ještě dodávám, že nejprve zpracuji celé těsto - nadělám perníčky z celé dávky a potom teprve peču. Ono to jde celkem rychle, tak, aby se to zbytečně nezdržovalo. Vytáhnu plech, dám další, upečené perníčky hned potřu vejcem, mezitím se rozpeče další, atd.

  • Jana z VM | 15. 11. 2006 08:40

    Katko, já je peču tak ve středně vyhřáté troubě asi tak 10 - 12 min., ale to je těžké, jak už tady bylo mnohokrát napsáno, každá trouba peče jinak - musíte je tak za 5 - 8 minut zkontrolovat, já musím plech otáčet, aby se upekly stejnoměrně a taky si jeden otočím a až jsou zezpodu nahnědlé, tak je vytáhnu. Vyzkoušejte jeden plech a uvidíte.

  • Katka S. | 14. 11. 2006 16:27

    Prosím o radu - perníčky jsem ještě nikdy nepekla - cca na jakou teplotu a jak dlouho bych měla perníčky péct? Děkuji!

  • Jana z VM | 14. 11. 2006 09:24

    Ano, je to tak, jak píšete. Taky to tak dělám, když je peču během roku.

  • nováková tereza | 12. 11. 2006 07:24

    Dobrý den, chci se zeptat, do těsta patří 2 celá vejce a 3 žloutky? Pokud chci upéct perníčky z poloviční dávky, kolik mám dát vajec - 1 celé a 2 žloutky? děkuji

  • Olča | 13. 4. 2006 10:03

    Jsem na to zvědavá.....!!!pak napíšu hodnocení

  • Jana z VM | 22. 12. 2005 08:43

    Příště nechvalte ! Tady chvála opravdu smrdí, protože po chvále vzápětí vždy přichází pětka !!

  • beba | 21. 12. 2005 10:42

    Robila som perníčky z polovičnej dávky a dala 1 káv.lyžičku sódy. Sú skutočne najlepšie aké som doteraz piekla, mäkkučké a je ich veľa. Ďakujem za recept a chválim.

  • Jana z VM | 21. 12. 2005 09:56

    Jsem ráda, holky, že se vám všem zadařilo a perníčky se povedly!! Užijte si Vánoce v radosti a pohodě, včetně toho pečení a vaření !!

  • Jana z LE | 20. 12. 2005 20:03

    Perníčky se povedly,je to dobrý recept ! Přeji příjemné vánoční svátky.

  • Renata z HK | 20. 12. 2005 16:28

    Ahoj Jano z VM,perníčk jsem pekla poprvé a vybrala jsem si tvůj recept na netu, líbil se mi a tak jsem ho vyzkoušela. První várku jsem nechala v troubě trohu déle a tak ty jsou tvrdší, ale další už byly v pohodě. Mockrát ti děkuji, moc se povedly asi ještě budu muset do Vánoc zadělat na další.

  • Jana z VM | 19. 12. 2005 08:10

    Bebo, takové malé množství se špatně váží, dejte asi tak jednu kávovou lžičku, může být o něco méně.Maritno, jsem ráda, že i Vám se perníčky povedly a chutnají !! Zdravím.

  • Martina | 18. 12. 2005 09:36

    Dobrý den, včera jsem to konečně upekla, zadělávala jsem skoro před 2 týdny, a také z poloviční dávky. Jako "perníkové koření" jsem použila jen skořici, fanykl a hřebíček. Výsledek je skvělý-opravdu jsou měkké. Moc děkuji autorce za výborný recept.

  • beba | 16. 12. 2005 12:57

    Viete mi poradiť, koľko je 15 g sódy na lyžice? Chcem robiť perníky z polovičnej dávky a nemám váhu, na ktorej takéto množstvo odvážim.

  • Jana z VM | 16. 12. 2005 07:15

    Ještě dodávám, že z té poloviční dávky je toho opravdu dost. Já původně dělala taky z celé, ale to byli kluci ještě malí a nechtěli nic jiného, teď mi vystačí i na ozdobení na stromeček a dekoraci a zbude ještě dost na snězení .

  • Jana z VM | 16. 12. 2005 06:58

    Jano, taky dfělávám poloviční dávku, klidně ro zkuste.

  • Jana z LE | 15. 12. 2005 22:43

    ráda bych tento recept také vyzkoušela,ale stačila by mi poloviční dávka,je to možné ,má to někdo vyzkoušené?

  • Elany | 15. 12. 2005 13:50

    Perníčky už jsou hotové. Všem moc chutnají. Děkuji za recept.

  • Jitka Malinová | 12. 12. 2005 10:58

    Koření do perníčků si kupuji až v posledních letech, dřív jsem používala koření, která jsou uvedena níže a tloukla je v hmoždíři, ale dávám ho víc, dvě lžičky, aby víc vonělo. Ale zase nedávám kůru. Každý má vyzkoušeno něco jiného. Lze použít i kypřící prášek do perníku, ale pak už se nedává soda. Těsto odležet více dní nenechávám a nic se nestane, nechávám ho odpočinout jen několik hodin, nemám moc času.

  • Jana z VM | 12. 12. 2005 07:12

    U nás koupíme perníkové koření už namíchané v sáčku, takže teď přesně nevím, co tam všechno patří - je tam skořice, hřebíček,anýz, nové koření, fenykl, badyán - snad je to všechno. Ale dávám jenom trošku toho míchaného - tak čtvrt kávové lžičky, ani ne.Vejce, která jsou napsaná v receptu na těsto, tam patří, tak jak je psáno, tzn. celá vejce i žloutky, na potření si potom ušlehám vidličkou jedno vejce s troškou mléka zvlášť, to je navíc. Dneska jdu perníčky taky péct, mám zaděláno víc než týden. Už se těším.... S pozdravem a přáním dobrého výsledku všem, kteří jdou na tyto perníčky :))

  • Katka G. | 11. 12. 2005 17:49

    Podle ohlasů bych perníčky určitě chtěla vyzkoušet. Jen mi není jasný postup přípravy - konkrétně vejce. Mám dát do těsta 2 celá vejce a ty 3 žloutky použít na potírání po upečení nebo naopak? Děkuji za odpověď, už se těším, jestli se mi perníčky povedou.

  • nikous kolodzick | 10. 12. 2005 19:20

    muzete mi prosim poradit co vsechno za koreni patri do pernikoveho koreni?Jsem v SRN a v obchode jsem ho proste nenasla.Dekuji.

  • beba | 8. 12. 2005 13:24

    Pani Jana, ďakujem za odpoveď. Vaše recepty sú úžasné, ako aj recepty p.Vencovej a ďalšie. Som zo SR a Vašu stránku Kuchařka on-line som objavila len nedávno.Milujem varenie a pečenie a strašne sa mi páčia vaše komentáre k receptom, takže si viem urobiť predstavu, ako ktorý chutí. Už som ich robila veľa, zatiaľ žiaden nesklamal. A ešte dotaz ohľadom pečienia v plechovkách - ako potom koláčik zdobíte a krájate ? Ďakujem a teším sa na dalšie recepty. Vďaka Kuchařko on.line.

  • Jana z VM | 8. 12. 2005 07:10

    Milá Terko, přeji Vám, aby se perníčky tam daleko za mořem moc povedly!! Taky Vám přeji krásné Vánoce a mnoho krásných chvilek, strávených s Vaší rodinou :))

  • Jana z VM | 8. 12. 2005 07:06

    Ano, jedlá soda je soda bicarbona.

  • beba | 7. 12. 2005 15:24

    Chcem sa len opýtať, pod jedlou sodou mám rozumieť sódu bikarbónu alebo niečo iné_?

  • terka | 7. 12. 2005 01:15

    dekuju moc, jani. jdu je ted zadelat. jen doufam, ze budou dobroucky, protoze jsem v New Yorku a precejenom je tu mouka a vsechno trochu jine. drzte mi palce. dekuju moc, papa a krasne Vanoce.

  • Jana z VM | 5. 12. 2005 09:05

    Nikdy jsem nezkoušela dělat perníčky ihned. V receptu je psáno - nechat několik dní v chladnu a čím se nechává těsto déle, tím jsou křehčí a lepší!Já je budu zadělávat dneska a budu péct až tak 17. prosince. Jsou hned měkké a jsou opravdu výborné, musím vždycky uchráni t pár na ozdobení na stromeček, protože ty zdobené u nás nejíme, to by bylo barbarství !!

  • terka | 5. 12. 2005 03:47

    jsem zacatecnik...muzu zadelat testicko a delat pernicky ten samy den? nebo max dalsi den? jsem nedockava...dekuji za odpoved

  • NMarta | 4. 12. 2005 19:10

    V jednom časopise jsem našla recept na perníčky, který už používám 10 let. Myslím, že nejdůležitější na tom popisu bylo: "mírně teplé vložíme do mikrotenového sáčku". Dělíá to tak, nechám vychladnout, potom ozdobím. Jsou "jedlé" okamžitě!

  • Blanka G. | 4. 12. 2005 14:02

    Zkoušela jsem je, jsou moc dobré, ale přidala bych víc koření a změkly mi až za dva dny.

  • Jana z VM | 2. 12. 2005 12:56

    Těžká rada, dělám to od oka - rozválím asi tak na půl cm. Nesmí to být moc tenké ani moc silné, tak akorát, ale myslím, že ten půlcentimetr postačí.

  • Kuchařka on-line | 2. 12. 2005 12:44

    1 zarovnaná polévková lžíce medu = 18 g

  • Martina | 2. 12. 2005 12:38

    Prosím poradí mi někdo, jak moc se má to těsto rozválet?

  • Zuzka | 2. 12. 2005 12:32

    prosim vas, kolik je cca 190g medu? nemam vahu, tak kdyby to slo treba v polevkovych lzicich, nebo v cm bezne sklenice medu? dekuju

  • Kuba | 1. 12. 2005 20:09

    do toho du :-D Pernicky si musim na vanoce upict i kdyz sem v cizine :-D to snad zvladnu, ne? :-D

  • Jana Wernischova | 28. 11. 2005 11:51

    Souhlasím s paní Janou z VM že někdy chvilku trvá, než se těsto pořádně zpracuje, obzvlášť když je ho hodně a z 1,20 kg mouky j to pořádná porce. Já zas dělávám pudinkové banánky a někdy si jdu mezi zaděláváním i chvilku odpočinout co je to za dřinu, ale výsledek je bezva. Někdy se sice může stát, že je těsto sušší, protože je mouka super suchá a vajíčka malinká, ale na to zas stačí použít hlava. Tenhle recept letos udělám, těším se že budou perníčky měkké a k jídlu, prozatím nám vždycky sloužily jen jako dekorace a po vánocích šly do koše.

  • Radana | 28. 11. 2005 08:13

    V sobotu jsem je vyzkoušela. Jsou výborné. Těsto je hebké, dobře se s ním pracuje. Pekli jsem 4 holky společně, každá přinesla těsto podle jiného receptu. Tento byl jasně nejlepší. A opravdu jsou po upečení hned měkké. Vřele doporučuji.

  • Jana z VM | 25. 11. 2005 11:08

    To není možné, že se těsto nespojí. Neměla jste trpělivost. Zpočátku to jde ztuha a než se všechno spojí, trochu to trvá, ale musí se vytrvat a potom se nádherně spojí, těsto je tužší - to píšu v receptu a jako výsledek jsou výborné, ihned měkké, perníčky.Takže v tomto případě je to - promiňte - rukama....

  • Jana C. | 25. 11. 2005 06:14

    Zkousela jsem je delat,ale testo se mi vubec nespojilo.Podle me je tam moc mouky.Vubec jsem to neupravovala,vyhodila jsem to,a zacla jsem delat ty moje vyzkousene.A moc se mi povedly.Nekdy se clovek spali.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Vánoce Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jedlá soda Kakao Máslo Med Mléko Perníkové koření Pomerančová kůra Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlý moučník

Rychlý moučník

Berlínské řezy II.

Berlínské řezy II.

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Sýrové pečivo

Sýrové pečivo

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové řezy-máslové a výtečné

Jednoduchý rybí guláš - rychle a chutně

Jednoduchý rybí guláš - rychle a…

Univerzální jednoduché těsto na ovocné knedlíky

Univerzální jednoduché těsto na…

Domácí langoše

Domácí langoše

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

87
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
75
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
65
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
56
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
47
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Zemřel Jiří Bartoška (†78): Vyjednávání o pohřbu! Aby se mohla rozloučit i veřejnost...

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Vyjednávání o pohřbu! Aby se mohla rozloučit i veřejnost...

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

  • Recepty.cz
  • Perníčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact