• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Perní(č)kový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Perní(č)kový koláč

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 10
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Perní(č)kový koláč
Perní(č)kový koláč
Perní(č)kový koláč
Perní(č)kový koláč
Perní(č)kový koláč
Perní(č)kový koláč
Perní(č)kový koláč
Perní(č)kový koláč
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Těsto:
    • 300
      g hladká mouka
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce kakao dle barvy, cca
    • 1
      ks prášek do perníku
    • 2
      lžíce med
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 4
      lžíce mléko cca
    • pečící papír
  • Dále:
    • 200
      g švestková povidla
    • čokoládová poleva
    • bílek na potření
    • mandle půlené nebo nasekané, nebo ořechy, kokos...
    • bílková poleva

Postup přípravy receptu

1
Mouku s cukrem, kypřidlem a kakaem promícháme v míse. Přidáme med, rum, mléko a vypracujeme těsto, které nám půjde dobře (ne z tuha) válet na pomoučněném stole. Dle kvality mouky a velikosti lžíce si podle potřeby můžeme přidat při zpracování ještě trochu mléka.

RADA: VIDEO, jak udělat vynikající míša řezy

2
Těsto rozdělíme na dva díly. První díl si vyválíme rovnou na pečícím papíře, který budeme vkládat do remosky nebo formy na pečení o průměru cca 32 cm. Tento plát těsta potřeme zhruba 200 gramy povidel. Pokud máme povidla tužší, naředíme si je třeba rumem, černým čajem, likérem...
3
Na povidlový plát položíme druhý vyválený perníkový plát. Doporučuji poprášit fólii hladkou moukou, na ní rozválet druhý díl těsta a ten pak přenést na povidlový plát.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit dokonalou čokoládovou polevu

4
Zdobení je na každém z nás a našich chutí. Pokud chceme perník s čokoládovou nebo bílkovou polevou, můžeme koláč již péct. Pokud chceme zdobený mandlemi, pistáciemi, ořechy..., tak těsto potřeme promíchaným bílkem a poté posypeme mandlemi...
5
Pečeme v remosce nebo předehřáté troubě na 170 stupňů 25 - 30 minut. Po vychladnutí dozdobíme dle chuti, pokud jsme nezdobili před pečením.

RADA: 5 vychytávek nejen při pečení sladkého

6
Nečekejte nadýchaný perník, tento je na způsob polévaných perníků nebo perníčků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Perníková bábovka s kokosem a čokoládou

Perníková bábovka s kokosem a…

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Perníkoví šneci bez kynutí

Perníkoví šneci bez kynutí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Bílková poleva Čokoládová poleva Hladká mouka Hnědý rum Kakao Mandle půlené Med Mléko Moučkový cukr Pečící papír Prášek do perníku Švestková povidla

Jak na čokoládovou polevu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Žahour

Žahour

Gurmánské smažené řízky

Gurmánské smažené řízky

Burisony v karamelu

Burisony v karamelu

Kanadský králík

Kanadský králík

Zapekané brambory s pórkem

Zapekané brambory s pórkem

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

Jednoduchá citronová buchta

Jednoduchá citronová buchta

Kuřecí nudličky po sedlčansku

Kuřecí nudličky po sedlčansku

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak na čokoládovou polevu

Poslední sledované recepty

61
Masové kuličky v rajčatové omáčce z pomalého hrnce
Masové kuličky v…
59
Těstoviny s rajčaty a vodkou
Těstoviny s rajčaty a…
54
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…
24
Makovec se švestkami
Makovec se švestkami
19
Česnečka
Česnečka

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Pepřový hovězí krk na másle
Pepřový hovězí krk na másle
Pepřový rostbíf
Pepřový rostbíf
Perkelt s tarhoňou
Perkelt s tarhoňou
Perníčky
Perníčky
Perníčky - čerti
Perníčky - čerti
Perníčky - hned měkké
Perníčky - hned měkké
  • Recepty.cz
  • Perní(č)kový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact