• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Perní(č)kový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Perní(č)kový koláč

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 10
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Perní(č)kový koláč
Perní(č)kový koláč
Perní(č)kový koláč
Perní(č)kový koláč
Perní(č)kový koláč
Perní(č)kový koláč
Perní(č)kový koláč
Perní(č)kový koláč
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Těsto:
    • 300
      g hladká mouka
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce kakao dle barvy, cca
    • 1
      ks prášek do perníku
    • 2
      lžíce med
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 4
      lžíce mléko cca
    • pečící papír
  • Dále:
    • 200
      g švestková povidla
    • čokoládová poleva
    • bílek na potření
    • mandle půlené nebo nasekané, nebo ořechy, kokos...
    • bílková poleva

Postup přípravy receptu

1
Mouku s cukrem, kypřidlem a kakaem promícháme v míse. Přidáme med, rum, mléko a vypracujeme těsto, které nám půjde dobře (ne z tuha) válet na pomoučněném stole. Dle kvality mouky a velikosti lžíce si podle potřeby můžeme přidat při zpracování ještě trochu mléka.

RADA: VIDEO, jak udělat vynikající míša řezy

2
Těsto rozdělíme na dva díly. První díl si vyválíme rovnou na pečícím papíře, který budeme vkládat do remosky nebo formy na pečení o průměru cca 32 cm. Tento plát těsta potřeme zhruba 200 gramy povidel. Pokud máme povidla tužší, naředíme si je třeba rumem, černým čajem, likérem...
3
Na povidlový plát položíme druhý vyválený perníkový plát. Doporučuji poprášit fólii hladkou moukou, na ní rozválet druhý díl těsta a ten pak přenést na povidlový plát.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit dokonalou čokoládovou polevu

4
Zdobení je na každém z nás a našich chutí. Pokud chceme perník s čokoládovou nebo bílkovou polevou, můžeme koláč již péct. Pokud chceme zdobený mandlemi, pistáciemi, ořechy..., tak těsto potřeme promíchaným bílkem a poté posypeme mandlemi...
5
Pečeme v remosce nebo předehřáté troubě na 170 stupňů 25 - 30 minut. Po vychladnutí dozdobíme dle chuti, pokud jsme nezdobili před pečením.

RADA: 5 vychytávek nejen při pečení sladkého

6
Nečekejte nadýchaný perník, tento je na způsob polévaných perníků nebo perníčků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Perníková bábovka s kokosem a čokoládou

Perníková bábovka s kokosem a…

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Perníkoví šneci bez kynutí

Perníkoví šneci bez kynutí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Bílková poleva Čokoládová poleva Hladká mouka Hnědý rum Kakao Mandle půlené Med Mléko Moučkový cukr Pečící papír Prášek do perníku Švestková povidla

Jak na čokoládovou polevu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotová bábovka

Piškotová bábovka

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a…

Hlávkový salát s avokádem

Hlávkový salát s avokádem

Výborná omáčka na špagetky

Výborná omáčka na špagetky

Rybí pomazánka II.

Rybí pomazánka II.

Asijský kuskus

Asijský kuskus

Zapečená ryba s přílohou

Zapečená ryba s přílohou

Jednoduché sýrové chuťovky (slané cukroví)

Jednoduché sýrové chuťovky (slané…

"Párkrole" - párkové kremrole

"Párkrole" - párkové kremrole

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak na čokoládovou polevu

Poslední sledované recepty

243
Máslové řízky
Máslové řízky
166
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
120
Dýňová tortila
Dýňová tortila
40
Tom Kha Gai
Tom Kha Gai
33
Ocet z růží
Ocet z růží

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Další doporučené recepty:

Pepřový hovězí krk na másle
Pepřový hovězí krk na másle
Pepřový rostbíf
Pepřový rostbíf
Perkelt s tarhoňou
Perkelt s tarhoňou
Perníčky
Perníčky
Perníčky - čerti
Perníčky - čerti
Perníčky - hned měkké
Perníčky - hned měkké
  • Recepty.cz
  • Perní(č)kový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact