Přebranou, omytou a osušenou rýži opražíme na oleji, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, osmahneme ji a zalijeme vodou. Dochutíme vegetou a solí a necháme asi 2 min. vařit. Potom hrnec obalíme dekou a dáme pod peřinu. Po 20-ti minutách otevřeme, promícháme, aby se zrnka oddělily, znova uzavřeme, zabalíme a po 15-ti min. můžeme servírovat.
2
Rýže je chutná, nelepivá, sype se a nepřichytne se k hrnci. Pokud použijeme silnostěnný hrnec, stačí ho je zabalit do deky. Za povšimnutí stojí i úspora energie.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
marcela slamdeckova
|13. 9. 2005 18:28
...ja dvam na 1hrnek ryze 2 hrnky vody.Na rozpustenem masle oprazim ryzi ,zaliju vodou vlozim do hrnce pul oloupane cibule,do ktere napicham hrebicek(na vuni) a varim trosinku dele nez je uvedeno asi 5-10min.,zaverecna faze je upne stejne jako u uvedeneho receptu.Ja ho zase znam od tchyne