• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Peřinka ve vepřové panence se slaninou
Napište svůj komentář k receptu

Peřinka ve vepřové panence se slaninou

autor: Katull
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Peřinka ve vepřové panence se slaninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 150
      g vepřová panenka
    • 10
      plátek slanina
    • mořská sůl
    • pepř celý
    • 3
      snítka tymián
    • 2
      ks šalotka
    • 2
      stroužek česnek
    • 200
      g lišky očištěnné
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 100
      ml vepřový vývar
    • 200
      ml smetana
    • 1
      lžíce petželka posekaná. velkolistá
    • 2
      ks rajčata velká, zbavená středů a oloupaná

Postup přípravy receptu

1
Panenku osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu. Takto připravenou ji obalíme slaninou, vložíme do pekáče a dáme péct do trouby asi na 15 minut. Mezitím si připravíme omáčku z lišek. Nakrájíme šalotku a česnek najemno. V pánvi rozehřejeme jednu lžíci másla a opečeme na ní lišky. Přidáme pár lístků tymiánu a vyrestujeme tekutinu, kterou lišky pustily. Přidáme šalotku a česnek, osolíme a opepříme.
2
Až šalotka změkne, přilijeme citronovou šťávu. Po chvilce přidáme masový vývar a krátce jej povaříme. Přilijeme smetanu a po chvilce vmícháme máslo. Nakonec do lišek přisypeme posekanou plochou petržel a posekaná loupaná rajčata. Opečenou panenku nakrájíme na plátky a servírujeme s omáčkou z lišek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové medailonky prokládané rajčaty se slaninou

Vepřové medailonky prokládané rajčaty…

Zapečené vepřové plátky se slaninou a Moravankou

Zapečené vepřové plátky se slaninou a…

Gnocchi se slaninou, špenátem a sýrovou omáčkou

Gnocchi se slaninou, špenátem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • svišť | 15. 10. 2014 11:11

    150 g panenky na 4 porce je docela vtipné. A obalujeme 10 plátky slaniny stále dokola. O:-)

  • Irena | 15. 10. 2014 11:08

    150 g paneky je i vzhledem k ostatním ingrediencím (10 plátků slaniny na obalení) na 4 porce trochu málo, ne ? Tipuji, že 150g panenky by mělo být na 1 porci.

  • Katull
    Katull | 27. 10. 2013 19:47

    nemusíte to jíst, když se vám to nelíbí O:-)

  • jarda | 30. 1. 2013 16:44

    hul ho ;-)

  • Mirka | 4. 1. 2012 20:38

    To je blbej název :-!

  • Katull
    Katull | 13. 3. 2011 09:20

    No, to máte oravdu-trošku ten název pozměním !! Nicméně, díky že jste si přečetla můj recept !! ;-)

  • Jarka O. | 11. 3. 2011 19:30

    Trochu mě mate název...když je něco "ve", je to uvnitř a tady je slanina navrchu...takže spíš by asi mělo být panenka ve slanině, ne? :-\

  • Katull
    Katull | 11. 3. 2011 19:11

    A co na tom nemusíš ?? :-\ špatné to rozhodně nneí, ale není to zase nic světoborného. . . :-) je to dobré, ta slanina mě na tom přímo fasinuje !! Tento recept se dá vylepšit až do podrobna, ale tohle je spíše jen takový základ !! :-|

  • Adriana | 11. 3. 2011 18:57

    Tohle asi zase moc nemusím, ale neříkám že je to špatné. . .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Ostatní Zálivky a omáčky Vepřové Květen Oběd Večeře Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citronová šťáva Lišky Máslo Mořská sůl Pepř celý Petželka Rajčata Šalotka Slanina Smetana Tymián Vepřová panenka Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní telecí řízek

Pikantní telecí řízek

Bramborové knedlíky se strouhankou

Bramborové knedlíky se strouhankou

Cuketa zapečená s Nivou

Cuketa zapečená s Nivou

Brynzová pomazánka III.

Brynzová pomazánka III.

Jablková buchta II

Jablková buchta II

Rebarborový crumble se zakysanou smetanou

Rebarborový crumble se zakysanou…

Potahovací hmota

Potahovací hmota

Kuřecí maso s těstovinami

Kuřecí maso s těstovinami

Grilovaný hermelín s červenou řepou

Grilovaný hermelín s červenou řepou

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

103
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
34
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…
25
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
23
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
19
Kuřecí piccata
Kuřecí piccata

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Peřinka ve vepřové panence se slaninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact