• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Peřinka ve vepřové panence se slaninou
Napište svůj komentář k receptu

Peřinka ve vepřové panence se slaninou

autor: Katull
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Peřinka ve vepřové panence se slaninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 150
      g vepřová panenka
    • 10
      plátek slanina
    • mořská sůl
    • pepř celý
    • 3
      snítka tymián
    • 2
      ks šalotka
    • 2
      stroužek česnek
    • 200
      g lišky očištěnné
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 100
      ml vepřový vývar
    • 200
      ml smetana
    • 1
      lžíce petželka posekaná. velkolistá
    • 2
      ks rajčata velká, zbavená středů a oloupaná

Postup přípravy receptu

1
Panenku osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu. Takto připravenou ji obalíme slaninou, vložíme do pekáče a dáme péct do trouby asi na 15 minut. Mezitím si připravíme omáčku z lišek. Nakrájíme šalotku a česnek najemno. V pánvi rozehřejeme jednu lžíci másla a opečeme na ní lišky. Přidáme pár lístků tymiánu a vyrestujeme tekutinu, kterou lišky pustily. Přidáme šalotku a česnek, osolíme a opepříme.
2
Až šalotka změkne, přilijeme citronovou šťávu. Po chvilce přidáme masový vývar a krátce jej povaříme. Přilijeme smetanu a po chvilce vmícháme máslo. Nakonec do lišek přisypeme posekanou plochou petržel a posekaná loupaná rajčata. Opečenou panenku nakrájíme na plátky a servírujeme s omáčkou z lišek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové medailonky prokládané rajčaty se slaninou

Vepřové medailonky prokládané rajčaty…

Zapečené vepřové plátky se slaninou a Moravankou

Zapečené vepřové plátky se slaninou a…

Teplý bramborový salát se slaninou a tvarůžky

Teplý bramborový salát se slaninou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • svišť | 15. 10. 2014 11:11

    150 g panenky na 4 porce je docela vtipné. A obalujeme 10 plátky slaniny stále dokola. O:-)

  • Irena | 15. 10. 2014 11:08

    150 g paneky je i vzhledem k ostatním ingrediencím (10 plátků slaniny na obalení) na 4 porce trochu málo, ne ? Tipuji, že 150g panenky by mělo být na 1 porci.

  • Katull
    Katull | 27. 10. 2013 19:47

    nemusíte to jíst, když se vám to nelíbí O:-)

  • jarda | 30. 1. 2013 16:44

    hul ho ;-)

  • Mirka | 4. 1. 2012 20:38

    To je blbej název :-!

  • Katull
    Katull | 13. 3. 2011 09:20

    No, to máte oravdu-trošku ten název pozměním !! Nicméně, díky že jste si přečetla můj recept !! ;-)

  • Jarka O. | 11. 3. 2011 19:30

    Trochu mě mate název...když je něco "ve", je to uvnitř a tady je slanina navrchu...takže spíš by asi mělo být panenka ve slanině, ne? :-\

  • Katull
    Katull | 11. 3. 2011 19:11

    A co na tom nemusíš ?? :-\ špatné to rozhodně nneí, ale není to zase nic světoborného. . . :-) je to dobré, ta slanina mě na tom přímo fasinuje !! Tento recept se dá vylepšit až do podrobna, ale tohle je spíše jen takový základ !! :-|

  • Adriana | 11. 3. 2011 18:57

    Tohle asi zase moc nemusím, ale neříkám že je to špatné. . .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Ostatní Zálivky a omáčky Vepřové Květen Oběd Večeře Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citronová šťáva Lišky Máslo Mořská sůl Pepř celý Petželka Rajčata Šalotka Slanina Smetana Tymián Vepřová panenka Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtový koláč

Jogurtový koláč

Česneková polévka III.

Česneková polévka III.

Arabská rýže

Arabská rýže

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Roláda  piškotová

Roláda piškotová

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Ředkvičková pomazánka s okurkami

"Třešně v těstě" - vláčný koláč

"Třešně v těstě" - vláčný koláč

Pudinkové řezy čtyř barev se zakysanou smetanou

Pudinkové řezy čtyř barev se…

Carrot cake (Mrkvový dort) s pomerančem

Carrot cake (Mrkvový dort) s…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

116
Chili con carne s kukuřicí
Chili con carne s…
70
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou
Gyros rýže s kuřecím…
69
Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky
Šťavnatý mrkvový koláč …
54
Adžika - zeleninová pasta
Adžika - zeleninová pasta
36
Marinovaný losos s pečeným bramborem a koprovým dipem
Marinovaný losos s…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Peřinka ve vepřové panence se slaninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact