• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pepřový rostbíf
Napište svůj komentář k receptu

Pepřový rostbíf

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pepřový rostbíf
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 2
      kg vysoký roštěnec (vcelku, dvě hodiny před přípravou nechte v pokojové teplotě)
    • mořská sůl (hrubá)
    • pepř mletý (čerstvě drcený)

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 245 °C. Maso očistěte od případných blan a šlach. Dobře potřete solí a kořením. Položte ho přímo na mřížku v troubě, umístěnou na střední pozici. Na dno trouby dejte pekáč k zachycení šťávy.
2
Pečte 15 minut. Pokud chcete mít maso **velmi krvavé** ve středu, použijte vpichový teploměr – vnitřní teplota masa ve středu má být 54 °C.
3
Na stupeň **středně krvavé** nechte v troubě 20 minut, kdy by vnitřní teplota ve středu měla dosáhnout 60 °C.
4
Na **středně propečené** maso budete potřebovat péct 30 minut, kdy bude vnitřní teplota 65 °C.
5
Na **zcela propečené** maso pak pečte 40 minut a vnitřní teplota dosáhne 75 °C. Pak je ještě potřeba nechat maso odpočívat.
6
Vyjměte je z trouby i s mřížkou a nechte 15 minut stát – nebojte se, nevychladne, zato šťávy se v něm rovnoměrně distribuují a maso bude nádherně šťavnaté. Teď už můžete pečínku, bez níž si v Británii nedovedou představit žádnou slavnostní příležitost a leckde ani nedělní oběd, podávat. Ostrým nožem odkrajujte asi půlcentimetrové plátky a na talíř přidejte i trochu šťávy z masa.
7
Jako příloha poslouží jen povařené brambory, zelenina (mrkev, fazolky) a jednoduché omáčky, jako je jablečná, křenová či chlebová. Typickou přílohou je také yorkshirský pudink, jakési bochánky pečené v důlkové formě z těsta připomínajícího palačinkové.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pepřový dip

Pepřový dip

Pepřový hovězí krk na másle

Pepřový hovězí krk na másle

Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem

Rostbíf se salátem caprese a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lachout | 6. 6. 2017 09:56

    super recept

  • veronikacapova(a)seznam.cz | 29. 9. 2013 14:00

    Tento recept je opravdu vynikající!!! Vřele doporučuji !!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Spojené království Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mořská sůl Pepř mletý Vysoký roštěnec
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Listové řezy s krémem

Listové řezy s krémem

Chalupářské brambory

Chalupářské brambory

Balkánské řezy II.

Balkánské řezy II.

Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a kokosem

Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a…

Koláče z Chyšek

Koláče z Chyšek

Bramborový knedlík podle norem

Bramborový knedlík podle norem

Banánový dortík s kakaem

Banánový dortík s kakaem

Barevná karamelová lízátka

Barevná karamelová lízátka

Čočková polévka s kokosovým mlékem

Čočková polévka s kokosovým mlékem

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

88
Ryba v těstíčku
Ryba v těstíčku
62
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
17
Vdolky pečené v troubě
Vdolky pečené v troubě

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Filmový Wolverine Hugh Jackman: Rozvod po 27 letech! S manželkou si dělí miliardy

Filmový Wolverine Hugh Jackman: Rozvod po 27 letech! S manželkou si dělí miliardy

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

Další doporučené recepty:

Pepřová krkovice na houbách
Pepřová krkovice na houbách
Pepřový dip
Pepřový dip
Pepřový hovězí krk na másle
Pepřový hovězí krk na másle
Perkelt s tarhoňou
Perkelt s tarhoňou
Perní(č)kový koláč
Perní(č)kový koláč
Perníčky
Perníčky
  • Recepty.cz
  • Pepřový rostbíf
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact