• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pepřový rostbíf
Napište svůj komentář k receptu

Pepřový rostbíf

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pepřový rostbíf
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 2
      kg vysoký roštěnec (vcelku, dvě hodiny před přípravou nechte v pokojové teplotě)
    • mořská sůl (hrubá)
    • pepř mletý (čerstvě drcený)

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 245 °C. Maso očistěte od případných blan a šlach. Dobře potřete solí a kořením. Položte ho přímo na mřížku v troubě, umístěnou na střední pozici. Na dno trouby dejte pekáč k zachycení šťávy.
2
Pečte 15 minut. Pokud chcete mít maso **velmi krvavé** ve středu, použijte vpichový teploměr – vnitřní teplota masa ve středu má být 54 °C.
3
Na stupeň **středně krvavé** nechte v troubě 20 minut, kdy by vnitřní teplota ve středu měla dosáhnout 60 °C.
4
Na **středně propečené** maso budete potřebovat péct 30 minut, kdy bude vnitřní teplota 65 °C.
5
Na **zcela propečené** maso pak pečte 40 minut a vnitřní teplota dosáhne 75 °C. Pak je ještě potřeba nechat maso odpočívat.
6
Vyjměte je z trouby i s mřížkou a nechte 15 minut stát – nebojte se, nevychladne, zato šťávy se v něm rovnoměrně distribuují a maso bude nádherně šťavnaté. Teď už můžete pečínku, bez níž si v Británii nedovedou představit žádnou slavnostní příležitost a leckde ani nedělní oběd, podávat. Ostrým nožem odkrajujte asi půlcentimetrové plátky a na talíř přidejte i trochu šťávy z masa.
7
Jako příloha poslouží jen povařené brambory, zelenina (mrkev, fazolky) a jednoduché omáčky, jako je jablečná, křenová či chlebová. Typickou přílohou je také yorkshirský pudink, jakési bochánky pečené v důlkové formě z těsta připomínajícího palačinkové.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pepřový dip

Pepřový dip

Pepřový hovězí krk na másle

Pepřový hovězí krk na másle

Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem

Rostbíf se salátem caprese a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lachout | 6. 6. 2017 09:56

    super recept

  • veronikacapova(a)seznam.cz | 29. 9. 2013 14:00

    Tento recept je opravdu vynikající!!! Vřele doporučuji !!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Spojené království Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mořská sůl Pepř mletý Vysoký roštěnec
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Třešňové halušky

Třešňové halušky

Ovocno-tvarohový koláč

Ovocno-tvarohový koláč

Plněná vejce s kaviárem

Plněná vejce s kaviárem

Chlebové smaženky

Chlebové smaženky

Jednoduchá pomazánka z ricotty se šunkou

Jednoduchá pomazánka z ricotty se…

Pohádkový čokoládový dort

Pohádkový čokoládový dort

Hovězí na paprice

Hovězí na paprice

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) …

Doporučujeme

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

64
Rýžové chlebíčky s vajíčkem
Rýžové chlebíčky s…
49
Hrášková polévka - jednoduchá
Hrášková polévka -…
44
Zapečené brambory s masem a smetanou
Zapečené brambory s…
34
Kuřecí polévka s krupicovými noky
Kuřecí polévka s…
29
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…

Zajímavé články

Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
AHA.cz Šok pro partnerku Etzlera: Čtyři měsíce utajovaný vztah

Šok pro partnerku Etzlera: Čtyři měsíce utajovaný vztah

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Ženy.cz Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Blesk.cz Agáta po soudu Dopity se Soukupem: Už toho mám po krk!

Agáta po soudu Dopity se Soukupem: Už toho mám po krk!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Další doporučené recepty:

Pepřová krkovice na houbách
Pepřová krkovice na houbách
Pepřový dip
Pepřový dip
Pepřový hovězí krk na másle
Pepřový hovězí krk na másle
Perkelt s tarhoňou
Perkelt s tarhoňou
Perní(č)kový koláč
Perní(č)kový koláč
Perníčky
Perníčky
  • Recepty.cz
  • Pepřový rostbíf
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact