• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pepřový rostbíf
Napište svůj komentář k receptu

Pepřový rostbíf

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pepřový rostbíf
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 2
      kg vysoký roštěnec (vcelku, dvě hodiny před přípravou nechte v pokojové teplotě)
    • mořská sůl (hrubá)
    • pepř mletý (čerstvě drcený)

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 245 °C. Maso očistěte od případných blan a šlach. Dobře potřete solí a kořením. Položte ho přímo na mřížku v troubě, umístěnou na střední pozici. Na dno trouby dejte pekáč k zachycení šťávy.
2
Pečte 15 minut. Pokud chcete mít maso **velmi krvavé** ve středu, použijte vpichový teploměr – vnitřní teplota masa ve středu má být 54 °C.
3
Na stupeň **středně krvavé** nechte v troubě 20 minut, kdy by vnitřní teplota ve středu měla dosáhnout 60 °C.
4
Na **středně propečené** maso budete potřebovat péct 30 minut, kdy bude vnitřní teplota 65 °C.
5
Na **zcela propečené** maso pak pečte 40 minut a vnitřní teplota dosáhne 75 °C. Pak je ještě potřeba nechat maso odpočívat.
6
Vyjměte je z trouby i s mřížkou a nechte 15 minut stát – nebojte se, nevychladne, zato šťávy se v něm rovnoměrně distribuují a maso bude nádherně šťavnaté. Teď už můžete pečínku, bez níž si v Británii nedovedou představit žádnou slavnostní příležitost a leckde ani nedělní oběd, podávat. Ostrým nožem odkrajujte asi půlcentimetrové plátky a na talíř přidejte i trochu šťávy z masa.
7
Jako příloha poslouží jen povařené brambory, zelenina (mrkev, fazolky) a jednoduché omáčky, jako je jablečná, křenová či chlebová. Typickou přílohou je také yorkshirský pudink, jakési bochánky pečené v důlkové formě z těsta připomínajícího palačinkové.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pepřový dip

Pepřový dip

Pepřový hovězí krk na másle

Pepřový hovězí krk na másle

Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem

Rostbíf se salátem caprese a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lachout | 6. 6. 2017 09:56

    super recept

  • veronikacapova(a)seznam.cz | 29. 9. 2013 14:00

    Tento recept je opravdu vynikající!!! Vřele doporučuji !!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Spojené království Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mořská sůl Pepř mletý Vysoký roštěnec
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka na chlebíčky

Pomazánka na chlebíčky

Čebureky

Čebureky

Studený pikantní bůček

Studený pikantní bůček

Lehké bylinkové máslo

Lehké bylinkové máslo

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

Pařížský dort Eli

Pařížský dort Eli

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Kokosovo-tvarohová roláda

Kokosovo-tvarohová roláda

Kuřecí nudličky v tempuře

Kuřecí nudličky v tempuře

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

18
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
14
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
12
Nejjednodušší gratinované brambory
Nejjednodušší…
11
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
11
Dýňové cupcakes
Dýňové cupcakes

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Svatý Václav slavil čtvrtstoletí: Slováček přišel na svíčkovou! A Dejdar jako „výčepák“

Svatý Václav slavil čtvrtstoletí: Slováček přišel na svíčkovou! A Dejdar jako „výčepák“

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

Další doporučené recepty:

Pepřová krkovice na houbách
Pepřová krkovice na houbách
Pepřový dip
Pepřový dip
Pepřový hovězí krk na másle
Pepřový hovězí krk na másle
Perkelt s tarhoňou
Perkelt s tarhoňou
Perní(č)kový koláč
Perní(č)kový koláč
Perníčky
Perníčky
  • Recepty.cz
  • Pepřový rostbíf
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact