• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pepřový rostbíf
Napište svůj komentář k receptu

Pepřový rostbíf

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pepřový rostbíf
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 2
      kg vysoký roštěnec (vcelku, dvě hodiny před přípravou nechte v pokojové teplotě)
    • mořská sůl (hrubá)
    • pepř mletý (čerstvě drcený)

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 245 °C. Maso očistěte od případných blan a šlach. Dobře potřete solí a kořením. Položte ho přímo na mřížku v troubě, umístěnou na střední pozici. Na dno trouby dejte pekáč k zachycení šťávy.
2
Pečte 15 minut. Pokud chcete mít maso **velmi krvavé** ve středu, použijte vpichový teploměr – vnitřní teplota masa ve středu má být 54 °C.
3
Na stupeň **středně krvavé** nechte v troubě 20 minut, kdy by vnitřní teplota ve středu měla dosáhnout 60 °C.
4
Na **středně propečené** maso budete potřebovat péct 30 minut, kdy bude vnitřní teplota 65 °C.
5
Na **zcela propečené** maso pak pečte 40 minut a vnitřní teplota dosáhne 75 °C. Pak je ještě potřeba nechat maso odpočívat.
6
Vyjměte je z trouby i s mřížkou a nechte 15 minut stát – nebojte se, nevychladne, zato šťávy se v něm rovnoměrně distribuují a maso bude nádherně šťavnaté. Teď už můžete pečínku, bez níž si v Británii nedovedou představit žádnou slavnostní příležitost a leckde ani nedělní oběd, podávat. Ostrým nožem odkrajujte asi půlcentimetrové plátky a na talíř přidejte i trochu šťávy z masa.
7
Jako příloha poslouží jen povařené brambory, zelenina (mrkev, fazolky) a jednoduché omáčky, jako je jablečná, křenová či chlebová. Typickou přílohou je také yorkshirský pudink, jakési bochánky pečené v důlkové formě z těsta připomínajícího palačinkové.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pepřový dip

Pepřový dip

Pepřový hovězí krk na másle

Pepřový hovězí krk na másle

Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem

Rostbíf se salátem caprese a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lachout | 6. 6. 2017 09:56

    super recept

  • veronikacapova(a)seznam.cz | 29. 9. 2013 14:00

    Tento recept je opravdu vynikající!!! Vřele doporučuji !!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Spojené království Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mořská sůl Pepř mletý Vysoký roštěnec
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Tatarská pomazánka na topinky

Tatarská pomazánka na topinky

Dijonský koláč slaný - z listového těsta

Dijonský koláč slaný - z listového…

Křenová pomazánka k tyčinkám

Křenová pomazánka k tyčinkám

Vepřové koleno na černém pivě

Vepřové koleno na černém pivě

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a šalvějí

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a…

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

Pikantní salát s čočkou

Pikantní salát s čočkou

Doporučujeme

45 minut
Cuketové karbanátky (sekaná)

Cuketové karbanátky (sekaná)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

53
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
33
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Krůtí pečeně
Krůtí pečeně
28
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
27
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
AHA.cz Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 22. 7. 2025: Kdo zažije příjemné překvapení a kdo bude mít náladu jako na houpačce?

Denní horoskop na úterý 22. 7. 2025: Kdo zažije příjemné překvapení a kdo bude mít náladu jako na houpačce?

Ženy.cz Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Blesk.cz Ornella poprvé vysvětlila zdravotní kolaps ve Varech: Probudily se mi neštovice z dětství!

Ornella poprvé vysvětlila zdravotní kolaps ve Varech: Probudily se mi neštovice z dětství!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy 10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

Další doporučené recepty:

Pepřová krkovice na houbách
Pepřová krkovice na houbách
Pepřový dip
Pepřový dip
Pepřový hovězí krk na másle
Pepřový hovězí krk na másle
Perkelt s tarhoňou
Perkelt s tarhoňou
Perní(č)kový koláč
Perní(č)kový koláč
Perníčky
Perníčky
  • Recepty.cz
  • Pepřový rostbíf
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact