• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pepřový hovězí krk na másle
Napište svůj komentář k receptu

Pepřový hovězí krk na másle

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 16
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pepřový hovězí krk na másle
Pepřový hovězí krk na másle
Pepřový hovězí krk na másle
Pepřový hovězí krk na másle
Pepřový hovězí krk na másle
Pepřový hovězí krk na másle
Pepřový hovězí krk na másle
Pepřový hovězí krk na másle
Pepřový hovězí krk na másle
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 250
      g hovězí maso - krk či podplečí
    • sůl
    • pepř mletý čerstvě
    • hladká mouka
    • máslo + olej
    • 70
      ml smetana ke šlehání cca
    • bylinky nebo česnek dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Z hovězího masa (krku nebo podplečí) ukrojíme plátky cca 2 - 4 cm široké, podle toho, do jaké "míry", chceme mít plátky propečené. U nás nefrčí rare (krvavé), takže dva, maximálně 2,5 cm je tak akorát.

RADA: Tipy, jak vybrat kvalitní maso

2
Tuk z masa neodkrajujeme, tedy pokud ho není po stranách přespříliš, protože kde je tuk, tam je chuť. Plátky nenaklepáváme, strany nenakrajujeme, jen osolíme a bohatě opepříme čerstvě mletým pepřem z obou stran. Před smažením lehce zaprášíme hladkou moukou.
3
Pánev rozpálíme, přidáme maličko oleje (máslo se s ním nebude přepalovat) a pak i máslo (cca 40 gramů). Do másla položíme připravené plátky a smažíme z obou stran dozlatova. Obracíme pouze jednou, po úplném osmažení, do masa nebodáme vidličkou, ale podebíráme ho.
4
Po osmažení maso vyndáme na předehřátý talíř, do výpeku, pokud jej chceme ještě ochutit můžeme vložit rozmáčknutý stroužek česneku nebo snítku tymiánu, majoránky nebo rozmarýnu, nalijeme smetanu, kterou necháme na mírném ohni zredukovat do krémovější konzistence, případně ještě dosolíme a opepříme.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

5
Na talíř k masu dáme přílohu (vařený brambor, šťouchaný, kaši...), maso doplníme připraveným sosem, ze kterého jsme vyndali česnek nebo bylinky, pokud jsme je použili a můžeme podávat.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí krk na hořčici alias chuďasova roštěná

Hovězí krk na hořčici alias chuďasova…

Pepřový rostbíf

Pepřový rostbíf

Pepřová krkovice na houbách

Pepřová krkovice na houbách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Hladká mouka Hovězí maso Máslo Pepř mletý Smetana ke šlehání Sůl

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové na houbách

Vepřové na houbách

Zapečená brokolice se žampiony

Zapečená brokolice se žampiony

Rychlá vločková polévka

Rychlá vločková polévka

Vyprošťovací česnečka

Vyprošťovací česnečka

Květák s kakaem

Květák s kakaem

Králík na houbách a hořčici

Králík na houbách a hořčici

Bezlepkové čokoládové cupcakes

Bezlepkové čokoládové cupcakes

Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob

Pikantní sladkokyselá polévka na…

Bramborovo-ledový salát

Bramborovo-ledový salát

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

141
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
82
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
75
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
50
Zdravá velikonoční sekaná
Zdravá velikonoční sekaná
40
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí jahodový sirup
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí…
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet nebo s ořechovým krémem
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet…
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
AHA.cz Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Těhotná Eva Čerešňáková (38): Komplikace před porodem!

Těhotná Eva Čerešňáková (38): Komplikace před porodem!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Další doporučené recepty:

Pepanovy chleby k pivu
Pepanovy chleby k pivu
Pepřová krkovice na houbách
Pepřová krkovice na houbách
Pepřový dip
Pepřový dip
Pepřový rostbíf
Pepřový rostbíf
Perkelt s tarhoňou
Perkelt s tarhoňou
Perní(č)kový koláč
Perní(č)kový koláč
  • Recepty.cz
  • Pepřový hovězí krk na másle
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact