• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pepřový hovězí krk na másle
Napište svůj komentář k receptu

Pepřový hovězí krk na másle

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 16
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pepřový hovězí krk na másle
Pepřový hovězí krk na másle
Pepřový hovězí krk na másle
Pepřový hovězí krk na másle
Pepřový hovězí krk na másle
Pepřový hovězí krk na másle
Pepřový hovězí krk na másle
Pepřový hovězí krk na másle
Pepřový hovězí krk na másle
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 250
      g hovězí maso - krk či podplečí
    • sůl
    • pepř mletý čerstvě
    • hladká mouka
    • máslo + olej
    • 70
      ml smetana ke šlehání cca
    • bylinky nebo česnek dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Z hovězího masa (krku nebo podplečí) ukrojíme plátky cca 2 - 4 cm široké, podle toho, do jaké "míry", chceme mít plátky propečené. U nás nefrčí rare (krvavé), takže dva, maximálně 2,5 cm je tak akorát.

RADA: Tipy, jak vybrat kvalitní maso

2
Tuk z masa neodkrajujeme, tedy pokud ho není po stranách přespříliš, protože kde je tuk, tam je chuť. Plátky nenaklepáváme, strany nenakrajujeme, jen osolíme a bohatě opepříme čerstvě mletým pepřem z obou stran. Před smažením lehce zaprášíme hladkou moukou.
3
Pánev rozpálíme, přidáme maličko oleje (máslo se s ním nebude přepalovat) a pak i máslo (cca 40 gramů). Do másla položíme připravené plátky a smažíme z obou stran dozlatova. Obracíme pouze jednou, po úplném osmažení, do masa nebodáme vidličkou, ale podebíráme ho.
4
Po osmažení maso vyndáme na předehřátý talíř, do výpeku, pokud jej chceme ještě ochutit můžeme vložit rozmáčknutý stroužek česneku nebo snítku tymiánu, majoránky nebo rozmarýnu, nalijeme smetanu, kterou necháme na mírném ohni zredukovat do krémovější konzistence, případně ještě dosolíme a opepříme.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

5
Na talíř k masu dáme přílohu (vařený brambor, šťouchaný, kaši...), maso doplníme připraveným sosem, ze kterého jsme vyndali česnek nebo bylinky, pokud jsme je použili a můžeme podávat.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí krk na hořčici alias chuďasova roštěná

Hovězí krk na hořčici alias chuďasova…

Pepřový rostbíf

Pepřový rostbíf

Pepřová krkovice na houbách

Pepřová krkovice na houbách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Hladká mouka Hovězí maso Máslo Pepř mletý Smetana ke šlehání Sůl

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koule ze Salka

Koule ze Salka

Opékané pikantní bramborové plátky

Opékané pikantní bramborové plátky

Scones

Scones

Rychlé chilli fazole

Rychlé chilli fazole

Svařené víno

Svařené víno

Lehké bylinkové máslo

Lehké bylinkové máslo

Čína s vepřovým

Čína s vepřovým

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Bramborovo-ledový salát

Bramborovo-ledový salát

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

106
Špaldové vanilkové rohlíčky
Špaldové vanilkové…
41
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
41
Klasické lečo
Klasické lečo
24
Marinované řecké kuře
Marinované řecké kuře
22
Vepřové na slanině s medvědím česnekem
Vepřové na slanině s…

Zajímavé články

KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
AHA.cz Žádná role pro Obermaierovou! Vymazali ji z Ulice

Žádná role pro Obermaierovou! Vymazali ji z Ulice

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Móda z tiskovky TV Nova: Kdo byl za letní královnu a ukázal styl na jedničku?

Móda z tiskovky TV Nova: Kdo byl za letní královnu a ukázal styl na jedničku?

Ženy.cz Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Blesk.cz Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Další doporučené recepty:

Pepanovy chleby k pivu
Pepanovy chleby k pivu
Pepřová krkovice na houbách
Pepřová krkovice na houbách
Pepřový dip
Pepřový dip
Pepřový rostbíf
Pepřový rostbíf
Perkelt s tarhoňou
Perkelt s tarhoňou
Perní(č)kový koláč
Perní(č)kový koláč
  • Recepty.cz
  • Pepřový hovězí krk na másle
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact