Steaky po obou stranách naklepeme, okraje nařízneme a posypeme nahrubo umletým pepřem. Takto připravené steaky vložíme do olejové marinády. Ve velké pánvi rozpálíme olej a steaky z každé strany asi 3 minuty opečeme a položíme na horký talíř. Do pánve vložíme kousky cibule, osmažíme ji a položíme vedle steaků. Smícháme máslo, nasekanou petrželku, česnek a tuto směs klademe na připravené steaky. Podusíme oloupaná omytá rajčata, posypeme strouhaným sýrem a lehce osolíme. Sýr spolu s rajčaty přidáme na talíř a vše posypeme nahrubo umletým černým pepřem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Moni
|25. 5. 2011 22:22
Moc dobre a rychle, a hlavne se to da pekne naservirovat takze clovek ji i ocima. Maslova omacka ani neni potreba.diky
Marika Mertinkova
|15. 3. 2007 12:43
Skvelý recept. Neostal ani jeden kus mäsa na tanieri. Zjedli sme uplne všetko. Masielko s cesnakom a petržlenom - jedna báseň. Nieto co dodať ))))))
Tereza Jarčušková
|20. 3. 2006 07:00
Tomasi, asi ste si tam toho pipru dali málo : )
Tomas Volgar
|19. 3. 2006 14:57
docela dbry ale moc malo ostry
Honza Štverák
|8. 8. 2005 18:09
celkem dobrý recept, ale nic extra... chuťové dosti chudé
Veronika R.
|25. 4. 2005 16:56
Tak jsem recept vyzkousela a je fakt vyborny!!!Delala jsem z hoveziho, takze mozna bylo tuzsi nez by bylo veprovy, ale i tak vyborny, nejvic nam chutnala ta maselna omacka, myslim, ze ten syr tam nebyl treba, i kdyz jsem tam dala eidam, jednoduchy a moc chutny, jako prilohu jsem delala krokety
Veronika R.
|24. 4. 2005 10:42
dneska to vyzkousim, nevim jestli steak z kotlety je veprovy, coz asi ano, ale my doma veprovy nejime, takze mam hovezi steaky, no uvidime...