• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Napište svůj komentář k receptu

Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
    • vepřové sádlo na škvaření
    • uzený špek
    • cibule
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Sádlo pokrájíme na kostičky zhruba stejně velké a dáme do kastrolu. Tam ho zahříváme na teplotu cca 120 stupňů (více není vhodné, škvaříme zvolna) a občas promícháme. Škvaření sádla trvá zhruba tak dlouho, až nám zlatavé škvarky začnou stoupat ode dna a sádlo přestane pěnit.
2
Pokud nechceme všechny škvarky v sádle, můžeme si jich část cedníkem vyndat stranou. Zároveň odebereme i trochu čistého sádla do pánve.
3
Na úplném konci škvaření přidáme do rozpáleného sádla pokrájený, udírnou řádně navoněný uzený špek, který v sádle promícháme, osolíme a kastrol odstavíme.
4
Do pánve přisypeme na sádlo pokrájenou cibuli, kterou osmažíme dozlatova a následně vmícháme do mírně osoleného sádla se špekem.
5
Sádlo přelijeme do čistých suchých skleniček, uzavřeme suchými víčky a necháme zchladnout a ztuhnout. Poté mažeme na chleby a zdobíme čím je nám libo: okurky, cibule, česnek, paprika... , osolíme, opepříme a podáváme nejlépe s dobře vychlazeným pivem.
6
Množství sádla a cibule záleží na naší chuti, na kilogram sádla připadne zhruba 150 - 200 gramů špeku a cca 2 - 3 cibule.
7
Foto moc kvalitní není, ale pochopte, že u Pepana se neklade důraz na kvalitu fotografií :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Škvarkové sádlo

Škvarkové sádlo

Těstovinový salát se žampiony a špekem

Těstovinový salát se žampiony a špekem

Těstoviny s mascarpone a rakouským špekem

Těstoviny s mascarpone a rakouským…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Jednohubky Vepřové
Vepřové Slané Dopolední svačina Svačina Večeře Smažení Chlazení Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Sůl Uzený špek Vepřové sádlo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chobotnice po athénsku

Chobotnice po athénsku

Pravý upírský bramborák

Pravý upírský bramborák

Kokosová roláda II.

Kokosová roláda II.

Zapečená bramborová kaše s vejci

Zapečená bramborová kaše s vejci

Medovník V.

Medovník V.

Calzone - Plněná pizza

Calzone - Plněná pizza

Bramboračka naší babičky

Bramboračka naší babičky

Bezinkový džem (rosol) - květový

Bezinkový džem (rosol) - květový

Marináda na kuřecí maso s citrusy

Marináda na kuřecí maso s citrusy

Doporučujeme

40 minut
Zeleninový boršč

Zeleninový boršč

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

25
Vynikající kvasnicové knedlíčky do polévky od babičky
Vynikající kvasnicové…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry
Staročeská svíčková od…
14
Cizrnový guláš se zeleninou
Cizrnový guláš se…
11
Česneková pomazánka se sýrem
Česneková pomazánka se…

Zajímavé články

Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
AHA.cz Těžko u Adamczykových! Vyšťavený Marek zmínil příčinu krachu vztahu

Těžko u Adamczykových! Vyšťavený Marek zmínil příčinu krachu vztahu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Ženy.cz Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Blesk.cz Tomáš Klus o otci, který ho opustil: Tátovi jsem odpustil!

Tomáš Klus o otci, který ho opustil: Tátovi jsem odpustil!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Jak rozproudit vášeň? Johnny má exkluzivní tipy pro každé znamení!

Nový díl Eroskopu: Jak rozproudit vášeň? Johnny má exkluzivní tipy pro každé znamení!

Další doporučené recepty:

Penne se špenátem
Penne se špenátem
Pěnové rohlíčky oříškové nebo kokosové
Pěnové rohlíčky oříškové nebo kokosové
Pěnový koláč
Pěnový koláč
Pepanovy buřty k pivu
Pepanovy buřty k pivu
Pepanovy chleby k pivu
Pepanovy chleby k pivu
Pepřová krkovice na houbách
Pepřová krkovice na houbách
  • Recepty.cz
  • Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact