• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Napište svůj komentář k receptu

Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
    • vepřové sádlo na škvaření
    • uzený špek
    • cibule
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Sádlo pokrájíme na kostičky zhruba stejně velké a dáme do kastrolu. Tam ho zahříváme na teplotu cca 120 stupňů (více není vhodné, škvaříme zvolna) a občas promícháme. Škvaření sádla trvá zhruba tak dlouho, až nám zlatavé škvarky začnou stoupat ode dna a sádlo přestane pěnit.
2
Pokud nechceme všechny škvarky v sádle, můžeme si jich část cedníkem vyndat stranou. Zároveň odebereme i trochu čistého sádla do pánve.
3
Na úplném konci škvaření přidáme do rozpáleného sádla pokrájený, udírnou řádně navoněný uzený špek, který v sádle promícháme, osolíme a kastrol odstavíme.
4
Do pánve přisypeme na sádlo pokrájenou cibuli, kterou osmažíme dozlatova a následně vmícháme do mírně osoleného sádla se špekem.
5
Sádlo přelijeme do čistých suchých skleniček, uzavřeme suchými víčky a necháme zchladnout a ztuhnout. Poté mažeme na chleby a zdobíme čím je nám libo: okurky, cibule, česnek, paprika... , osolíme, opepříme a podáváme nejlépe s dobře vychlazeným pivem.
6
Množství sádla a cibule záleží na naší chuti, na kilogram sádla připadne zhruba 150 - 200 gramů špeku a cca 2 - 3 cibule.
7
Foto moc kvalitní není, ale pochopte, že u Pepana se neklade důraz na kvalitu fotografií :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Škvarkové sádlo

Škvarkové sádlo

Těstovinový salát se žampiony a špekem

Těstovinový salát se žampiony a špekem

Těstoviny s mascarpone a rakouským špekem

Těstoviny s mascarpone a rakouským…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Jednohubky Vepřové
Vepřové Slané Dopolední svačina Svačina Večeře Smažení Chlazení Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Sůl Uzený špek Vepřové sádlo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Guláš od mámy

Guláš od mámy

Slovenské rohlíky

Slovenské rohlíky

Smetanovo-bramborový krém

Smetanovo-bramborový krém

Marokánky IV.

Marokánky IV.

Medové-ořechové řezy

Medové-ořechové řezy

Tradiční trdelník

Tradiční trdelník

Francouzská bageta

Francouzská bageta

Jednoduché pivní staročeské řízky

Jednoduché pivní staročeské řízky

Adžika směs z mletého masa

Adžika směs z mletého masa

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

64
Ceviche ze pstruha s letním ovocem
Ceviche ze pstruha s…
62
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
55
Špagety carbonara
Špagety carbonara
52
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí
Křupavé hovězí nudličky…
45
Bezový sirup za studena
Bezový sirup za studena

Zajímavé články

Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si uchovat hříbky a další poklady z lesa na zimu
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si…
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět o houbách + nejlepší recepty z hub
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Skořicové šneky 2x jinak: Upečte si voňavé podzimní blaho!
Skořicové šneky 2x jinak: Upečte si voňavé…
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
AHA.cz Zoufalé volání o pomoc! Ohledně Adamce se mluví o vraždě

Zoufalé volání o pomoc! Ohledně Adamce se mluví o vraždě

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Proměna stylu Moniky Babišové za 10 let: V 51 letech může inspirovat daleko mladší ročníky!

Proměna stylu Moniky Babišové za 10 let: V 51 letech může inspirovat daleko mladší ročníky!

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Seriál Ratolesti začíná zostra drogami a Pšenička přiznal: Marihuana mně páchla!

Seriál Ratolesti začíná zostra drogami a Pšenička přiznal: Marihuana mně páchla!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na říjen: Kdo bude náchylnější k virózám a koho potrápí záněty močových cest?

Velký horoskop zdraví na říjen: Kdo bude náchylnější k virózám a koho potrápí záněty močových cest?

Další doporučené recepty:

Penne se špenátem
Penne se špenátem
Pěnové rohlíčky oříškové nebo kokosové
Pěnové rohlíčky oříškové nebo kokosové
Pěnový koláč
Pěnový koláč
Pepanovy buřty k pivu
Pepanovy buřty k pivu
Pepanovy chleby k pivu
Pepanovy chleby k pivu
Pepřová krkovice na houbách
Pepřová krkovice na houbách
  • Recepty.cz
  • Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact