• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pěnový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Pěnový koláč

autor: Fairin
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pěnový koláč
Pěnový koláč
Pěnový koláč
Pěnový koláč
Pěnový koláč
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Těsto
    • 150
      g hladká mouka
    • 60
      g polohrubá mouka
    • 1
      špetka prášek do pečiva
    • 125
      g máslo nebo rostlinný tuk
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 70
      g cukr
    • 1
      lžička citronová kůra strouhaná
    • 1
      špetka sůl
  • Dále
    • 5
      lžíce rybízová marmeláda
  • Pěna
    • 4
      ks bílek
    • 4
      lžíce cukr
    • 1
      špetka citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Do prosáté mouky přidáme lžičku prášku do pečiva, trochu citronové kůry, změklé máslo, půl sáčku vanilkového cukru, žloutek se špetkou soli a cukr. Promneme v prstech a vypracujeme hebké těsto, které dáme na 20-30 minut do chladna odpočinout. Mezitím si vymažeme dortovou formu nebo menší hluboký pekáček a zapneme troubu (150°C v horkovzdušné).
2
Těsto vyválíme o kousek větší, než je velikost formy, abychom získali cca 2 cm okraj. Dáme zapéct do rozpálené trouby aspoň na 12-15 minut - pečeme do světležluta. Mezitím ušleháme tuhý sníh z bílků, ke konci šlehání přisypeme zbytek vanilkového cukru a krupicový cukr dle chuti. Ještě chvíli šleháme, aby se sníh rovnoměrně osladil.
3
Potom vytáhneme z trouby napůl upečený koláč, namažeme ostřejší marmeládou (příliš hustou zředíme trochou horké vody a dobře rozmícháme) a povrch koláče pokryjeme ušlehaným sladkým sněhem. Povrch zlehka uhladíme lžicí. Vrátíme do trouby (teplotu snížíme, cca 125°C v horkovzdušné) a pečeme ještě cca půl hodiny i déle. Sníh by měl zpevnit a na povrchu zezlátnout.
4
Koláč je nejlepší čerstvý, do druhého dne ho uchovejte v chladu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krupicový svítek pěnový (smaženec), základní recept

Krupicový svítek pěnový (smaženec),…

Pastel de tres leches, třímléčný koláč

Pastel de tres leches, třímléčný koláč

Bretonský koláč - Quatre quart

Bretonský koláč - Quatre quart

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Verelin | 22. 5. 2016 14:04

    Výborný! Přesně jako od babičky. Sníh by se měl zapékat pomalu, aby byl pevný, ale měkký.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rybízová marmeláda Sůl Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené filé na špenátě

Zapečené filé na špenátě

Pivní salát

Pivní salát

Vepřové plátky na medu

Vepřové plátky na medu

Beránek ořechový

Beránek ořechový

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma…

Tortelloni alla panna

Tortelloni alla panna

Domácí houskový knedlík

Domácí houskový knedlík

Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí - rychle a chutně

Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí -…

Sezamové kuře v těstíčku

Sezamové kuře v těstíčku

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

129
Máslové řízky
Máslové řízky
83
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
41
Dýňová tortila
Dýňová tortila
21
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Další doporučené recepty:

Penne s tuňákem a kukuřicí
Penne s tuňákem a kukuřicí
Penne se špenátem
Penne se špenátem
Pěnové rohlíčky oříškové nebo kokosové
Pěnové rohlíčky oříškové nebo kokosové
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovy buřty k pivu
Pepanovy buřty k pivu
Pepanovy chleby k pivu
Pepanovy chleby k pivu
  • Recepty.cz
  • Pěnový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact