• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pěnový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Pěnový koláč

autor: Fairin
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pěnový koláč
Pěnový koláč
Pěnový koláč
Pěnový koláč
Pěnový koláč
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Těsto
    • 150
      g hladká mouka
    • 60
      g polohrubá mouka
    • 1
      špetka prášek do pečiva
    • 125
      g máslo nebo rostlinný tuk
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 70
      g cukr
    • 1
      lžička citronová kůra strouhaná
    • 1
      špetka sůl
  • Dále
    • 5
      lžíce rybízová marmeláda
  • Pěna
    • 4
      ks bílek
    • 4
      lžíce cukr
    • 1
      špetka citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Do prosáté mouky přidáme lžičku prášku do pečiva, trochu citronové kůry, změklé máslo, půl sáčku vanilkového cukru, žloutek se špetkou soli a cukr. Promneme v prstech a vypracujeme hebké těsto, které dáme na 20-30 minut do chladna odpočinout. Mezitím si vymažeme dortovou formu nebo menší hluboký pekáček a zapneme troubu (150°C v horkovzdušné).
2
Těsto vyválíme o kousek větší, než je velikost formy, abychom získali cca 2 cm okraj. Dáme zapéct do rozpálené trouby aspoň na 12-15 minut - pečeme do světležluta. Mezitím ušleháme tuhý sníh z bílků, ke konci šlehání přisypeme zbytek vanilkového cukru a krupicový cukr dle chuti. Ještě chvíli šleháme, aby se sníh rovnoměrně osladil.
3
Potom vytáhneme z trouby napůl upečený koláč, namažeme ostřejší marmeládou (příliš hustou zředíme trochou horké vody a dobře rozmícháme) a povrch koláče pokryjeme ušlehaným sladkým sněhem. Povrch zlehka uhladíme lžicí. Vrátíme do trouby (teplotu snížíme, cca 125°C v horkovzdušné) a pečeme ještě cca půl hodiny i déle. Sníh by měl zpevnit a na povrchu zezlátnout.
4
Koláč je nejlepší čerstvý, do druhého dne ho uchovejte v chladu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krupicový svítek pěnový (smaženec), základní recept

Krupicový svítek pěnový (smaženec),…

Bretonský koláč - Quatre quart

Bretonský koláč - Quatre quart

Šťavnatá jablečná fofr buchta / koláč se skořicí

Šťavnatá jablečná fofr buchta / koláč…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Verelin | 22. 5. 2016 14:04

    Výborný! Přesně jako od babičky. Sníh by se měl zapékat pomalu, aby byl pevný, ale měkký.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rybízová marmeláda Sůl Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatarský biftek II.

Tatarský biftek II.

Jarní pomazánka

Jarní pomazánka

Dort od krtka

Dort od krtka

Margotkové řezy

Margotkové řezy

Pudinkové kostky s tvarohem - bez mouky!

Pudinkové kostky s tvarohem - bez…

Srdce na smetaně

Srdce na smetaně

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Šunková pomazánka

Šunková pomazánka

Fazolové ragú se zeleninou

Fazolové ragú se zeleninou

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

61
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
52
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
30
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
29
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
28
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Bílá ruší vystoupení s Bohdalovou: Skolila ji nemoc!

Bílá ruší vystoupení s Bohdalovou: Skolila ji nemoc!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Další doporučené recepty:

Penne s tuňákem a kukuřicí
Penne s tuňákem a kukuřicí
Penne se špenátem
Penne se špenátem
Pěnové rohlíčky oříškové nebo kokosové
Pěnové rohlíčky oříškové nebo kokosové
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovy buřty k pivu
Pepanovy buřty k pivu
Pepanovy chleby k pivu
Pepanovy chleby k pivu
  • Recepty.cz
  • Pěnový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact