• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pěnový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Pěnový koláč

autor: Fairin
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pěnový koláč
Pěnový koláč
Pěnový koláč
Pěnový koláč
Pěnový koláč
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Těsto
    • 150
      g hladká mouka
    • 60
      g polohrubá mouka
    • 1
      špetka prášek do pečiva
    • 125
      g máslo nebo rostlinný tuk
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 70
      g cukr
    • 1
      lžička citronová kůra strouhaná
    • 1
      špetka sůl
  • Dále
    • 5
      lžíce rybízová marmeláda
  • Pěna
    • 4
      ks bílek
    • 4
      lžíce cukr
    • 1
      špetka citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Do prosáté mouky přidáme lžičku prášku do pečiva, trochu citronové kůry, změklé máslo, půl sáčku vanilkového cukru, žloutek se špetkou soli a cukr. Promneme v prstech a vypracujeme hebké těsto, které dáme na 20-30 minut do chladna odpočinout. Mezitím si vymažeme dortovou formu nebo menší hluboký pekáček a zapneme troubu (150°C v horkovzdušné).
2
Těsto vyválíme o kousek větší, než je velikost formy, abychom získali cca 2 cm okraj. Dáme zapéct do rozpálené trouby aspoň na 12-15 minut - pečeme do světležluta. Mezitím ušleháme tuhý sníh z bílků, ke konci šlehání přisypeme zbytek vanilkového cukru a krupicový cukr dle chuti. Ještě chvíli šleháme, aby se sníh rovnoměrně osladil.
3
Potom vytáhneme z trouby napůl upečený koláč, namažeme ostřejší marmeládou (příliš hustou zředíme trochou horké vody a dobře rozmícháme) a povrch koláče pokryjeme ušlehaným sladkým sněhem. Povrch zlehka uhladíme lžicí. Vrátíme do trouby (teplotu snížíme, cca 125°C v horkovzdušné) a pečeme ještě cca půl hodiny i déle. Sníh by měl zpevnit a na povrchu zezlátnout.
4
Koláč je nejlepší čerstvý, do druhého dne ho uchovejte v chladu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krupicový svítek pěnový (smaženec), základní recept

Krupicový svítek pěnový (smaženec),…

Jablkovo-tvarohový koláč se skořicovou drobenkou

Jablkovo-tvarohový koláč se…

Batátový koláč

Batátový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Verelin | 22. 5. 2016 14:04

    Výborný! Přesně jako od babičky. Sníh by se měl zapékat pomalu, aby byl pevný, ale měkký.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rybízová marmeláda Sůl Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gnocchi

Gnocchi

Chlebové knedlíky

Chlebové knedlíky

Ohavečské košíčky

Ohavečské košíčky

Americká pizza

Americká pizza

Hnětynky

Hnětynky

Arašídové cukroví

Arašídové cukroví

Sypaný koláč

Sypaný koláč

Kus Kus (Cous Cous)

Kus Kus (Cous Cous)

Meruňkové smoothie

Meruňkové smoothie

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

104
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
100
Gratinované brambory (nejen) s kapustou
Gratinované brambory …
98
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
82
Milionářské řezy se slaným karamelem
Milionářské řezy se…
77
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …

Zajímavé články

Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
AHA.cz Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Nenápadný, ale dojemný detail na krku princezny Kate: Iniciály dětí má stále u sebe!

Nenápadný, ale dojemný detail na krku princezny Kate: Iniciály dětí má stále u sebe!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Další doporučené recepty:

Penne s tuňákem a kukuřicí
Penne s tuňákem a kukuřicí
Penne se špenátem
Penne se špenátem
Pěnové rohlíčky oříškové nebo kokosové
Pěnové rohlíčky oříškové nebo kokosové
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovy buřty k pivu
Pepanovy buřty k pivu
Pepanovy chleby k pivu
Pepanovy chleby k pivu
  • Recepty.cz
  • Pěnový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact