• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pěnové rohlíčky oříškové nebo kokosové
Napište svůj komentář k receptu

Pěnové rohlíčky oříškové nebo kokosové

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pěnové rohlíčky oříškové nebo kokosové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      bílek
    • 280
      g cukr krupice
    • 200
      g lískové oříšky
    • kokos pro další variantu
    • papír na pečení

Postup přípravy receptu

1
Bílky a cukr ušleháme ve vodní lázni na tuhý sníh. Když hmota drží pevně tvar, vyjmeme z horké vody a vložíme do dřezu se studenou vodou. Mírně prošleháváme do vychladnutí.
2
Na vál nasypáme plátky oříšků, spíše takovou malou hromádku, lžící klademe hmotu a lehce vyválíme malé válečky. Ohneme do tvaru rohlíčku, klademe na plech vyložený papírem na pečení a sušíme zvolna asi při 100 °C. Po zhruba 30 min. vyzkoušíme, zda jsou uvnitř pěkně prosušené.
3
Další varianta je s kokosem. Při sušení hlídejte, ať se vám kokos nespálí, je háklivý a rohlíčky by nebyly bílé. Doma děláme oboje, ořechy si týden předem krájím na tenoučké šupinky u televize malým ostrým nožíkem. Krájím je v ruce, je to styl jako když škrábete bramboru.
4
Peču asi 14 dní předem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

"Pěnové" koláčky z listového těsta

"Pěnové" koláčky z listového těsta

Oříškové rohlíčky

Oříškové rohlíčky

Kokosové hříbečky, kokosové myšky

Kokosové hříbečky, kokosové myšky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • svišť | 20. 12. 2010 17:36

    Včera jsem pekla z poloviční dávky, sníh jsem nešlehala nad parou,nechtělo se mi, a navíc to je, jak jsem zjistila,zbytečné.Ze dvou bílků jsem měla stejně rohlíčků jako ze 4 šlehaných nad parou.Jen potřebovaly o něco déle sušit.Příště je zkusím upéct stejně jako cukroví na cca 170°C do zrůžovění.Zkoušela jsem obě varianty- oříškové i kokosové a oříšková varianta je podle nás lepší.

  • svišť | 18. 12. 2010 19:38

    Rohlíčky jsou výborné.Ze 4 bílků jsem měla 2 plechy.Asi budu muset udělat ještě z jedné dávky, taťka už mi jich polovinu snědl (pekla jsem je dnes odpoledne :-)).

  • Sylva Karešová | 11. 12. 2008 15:36

    Bohatě stačí mleté oříšky, dělala jsem tak včera a vypadá to také pěkně, není potřeba se piplat s krájením šupinek.

  • Irena Karlíková | 8. 12. 2008 21:17

    Holky, pěkně jste mě navnadily. Hned zítra to vyzkouším s prckama. Jeden dostane kokos, druhá oříšky (aspoň se nebudou prát) a děj se vůle boží... ;-))

  • Helča z hor | 18. 12. 2007 16:29

    Vynikající a snadné!Dávám za 1!!!

  • Jana Kutačová | 6. 12. 2006 23:26

    anonym: obaluji to v jemně mletých oříšcích.S tím kokosem jsem to nezkoušela ,ale letos vyzkouším i tuto variantu.Přiznám se,nikdy mne to nenapadlo.:o)

  • Anonym | 6. 12. 2006 21:21

    Paní Kutačová, ty vlašské ořechy jsou mleté najemno?Děkuji

  • Hana Rožníčková | 4. 12. 2006 17:02

    Teda já nevím nad čím tak koumáte?? Prostě až si z ingrediencí uděláte hmotu, tu vychladíte, tak si na vál dáte strouhané nebo krájené oříšky, z kastrolu vezmete malou lžičkou hromádku a tu obalíte v těch oříšcích a upravíte do tvaru rohlíčku. Dáte sušit do trouby. Holky, doufám, že je to už jasné...

  • Ľýdia | 4. 12. 2006 15:07

    Tak proč tu nekdo píše, že v mletých ořechu se to vyválí,a nekdo v plátcích, a to jedna lžíce, to jeten jeden rohlíček?Promˇinte, taky temu nerozumím.

  • Anonym | 3. 12. 2006 17:47

    Káťo , našlehaná bílková hmota se obalí v oříšcích nebo kokosub,udělá se šulánek,vytvaruje do rohlíčku a potom se dá na plech a suší v troubě,nic se po usušení neobaluje.Napiš,pokud bys něčemu nerozuměla

  • Káťa | 3. 12. 2006 15:37

    Tak temu nerozumím, nejprv se dají namalínke plátky lístkové oříšky, na to ta hmoty - kdy s eudelá rohlíček, dá se sušit a po upečení se toješte obaluje v mletých vlašských ořechu, nebo kokosu? Dejte prosím vědet. Děkuji.

  • Jana Kutačová | 2. 12. 2006 23:01

    Kajko: obaluji převážně ve vlašských,ale když mám nějaký zbytek lískových,klidně přidám.Jinak úplně původní recept co mám já je s vlašskými ořechy.Vůbec nevadí,když se nepodaří rohlíčky(mě osobně málokdy),tak dělám jen takové "šulánky" z toho sněhového těsta a je to úplně stejně dobré a hlavně velice rychlé:o))

  • Kajka | 2. 12. 2006 19:39

    Právě jsem se chtěla zeptat na ty mleté oříšky na obalení a vidím , že je to vyzkoušené. Paní Kutačová, jaké ty oříšky používáte? Lískáče nebo vlašáky? Děkuji

  • Hana Rožníčková | 2. 12. 2006 10:27

    Cukr písek je krupice, mletý je moučka.

  • Jana Kutačová | 2. 12. 2006 09:48

    Dělám tohle cukroví každoročně a mohu jen doporučit.Skladovat se může normálně v krabici na balkóně a obaluji to v mletých oříšcích.Oblíbené cukroví mého manžela:o)

  • Anonym | 1. 12. 2006 23:15

    Cukr písek ja prosím mletý, že ? díky

  • Anonym | 1. 12. 2006 23:13

    Dobrý den, prosím Vás, dá se toto cukroví skladovat s ostaním v krabici na balkoně? Vypadá to moc dobře a chci vyzkoušet. Děkuji Míša

  • Šárka Tkáčová | 27. 11. 2006 08:23

    Kajko,oříšky neloupu,takže jsou to tenké šupinky oříšků s hnědými krajíčky.

  • Kajka | 24. 11. 2006 21:03

    Šárko, prosím Vás, ty oříšky jsou oloupané? Cukroví vypadá báječně, určitě letos vyzkouším. Děkuji

  • Ivana C. | 24. 11. 2006 07:32

    Vloni přinesl kolega ochutnat - NO BOŽSKÉÉÉÉ!!!!

  • Šárka Tkáčová | 23. 11. 2006 14:00

    Andro,určitě daly, ale ten vzhled toho bílého rohlíčku a těch šupinek , teď jsem na rozpacích , loni jsem neměla digi foťák , fotit budu ale až je budu péci, ale když se obalují v kokosu , tak pro ne ve strouhaných oříšcích.Já mám recept už léta a Vánoce se bez těchto rohlíčků neobejdou .Získala jsem ho tak , že jsem přišla pokecat k sousedce a ta pořád strouhala ty šupiny,ptala jsem se , na co to je a odcházela s receptem.

  • Andra | 23. 11. 2006 12:52

    Nedali by sa použiť mleté orechy?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Pošírování Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Kokos Lískové oříšky Papír na pečení
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čaj ze sušených šípků

Čaj ze sušených šípků

Medová ňadra na houbách

Medová ňadra na houbách

Houbové flíčky-zapečené

Houbové flíčky-zapečené

Křupavé cibulové kroužky

Křupavé cibulové kroužky

Chřestová omáčka s koprem

Chřestová omáčka s koprem

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Italská rybí polévka „caciucco“

Italská rybí polévka „caciucco“

Kokosová rýže se skořicí

Kokosová rýže se skořicí

Domácí chleba

Domácí chleba

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

64
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
49
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
46
Vaječný koňak bez vajec od Lídy
Vaječný koňak bez vajec…
29
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
27
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí kaldoun s játrovými…

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Smrt Věry Křesadlové (†81): Havlová odhalila jejich propojení!

Smrt Věry Křesadlové (†81): Havlová odhalila jejich propojení!

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Penne s rajčaty, rukolou a mozzarellou
Penne s rajčaty, rukolou a mozzarellou
Penne s tuňákem a kukuřicí
Penne s tuňákem a kukuřicí
Penne se špenátem
Penne se špenátem
Pěnový koláč
Pěnový koláč
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovy buřty k pivu
Pepanovy buřty k pivu
  • Recepty.cz
  • Pěnové rohlíčky oříškové nebo kokosové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact