Včera jsem pekla z poloviční dávky, sníh jsem nešlehala nad parou,nechtělo se mi, a navíc to je, jak jsem zjistila,zbytečné.Ze dvou bílků jsem měla stejně rohlíčků jako ze 4 šlehaných nad parou.Jen potřebovaly o něco déle sušit.Příště je zkusím upéct stejně jako cukroví na cca 170°C do zrůžovění.Zkoušela jsem obě varianty- oříškové i kokosové a oříšková varianta je podle nás lepší.
Rohlíčky jsou výborné.Ze 4 bílků jsem měla 2 plechy.Asi budu muset udělat ještě z jedné dávky, taťka už mi jich polovinu snědl (pekla jsem je dnes odpoledne :-)).
Bohatě stačí mleté oříšky, dělala jsem tak včera a vypadá to také pěkně, není potřeba se piplat s krájením šupinek.
Holky, pěkně jste mě navnadily. Hned zítra to vyzkouším s prckama. Jeden dostane kokos, druhá oříšky (aspoň se nebudou prát) a děj se vůle boží... ;-))
Vynikající a snadné!Dávám za 1!!!
anonym: obaluji to v jemně mletých oříšcích.S tím kokosem jsem to nezkoušela ,ale letos vyzkouším i tuto variantu.Přiznám se,nikdy mne to nenapadlo.:o)
Paní Kutačová, ty vlašské ořechy jsou mleté najemno?Děkuji
Teda já nevím nad čím tak koumáte?? Prostě až si z ingrediencí uděláte hmotu, tu vychladíte, tak si na vál dáte strouhané nebo krájené oříšky, z kastrolu vezmete malou lžičkou hromádku a tu obalíte v těch oříšcích a upravíte do tvaru rohlíčku. Dáte sušit do trouby. Holky, doufám, že je to už jasné...
Tak proč tu nekdo píše, že v mletých ořechu se to vyválí,a nekdo v plátcích, a to jedna lžíce, to jeten jeden rohlíček?Promˇinte, taky temu nerozumím.
Káťo , našlehaná bílková hmota se obalí v oříšcích nebo kokosub,udělá se šulánek,vytvaruje do rohlíčku a potom se dá na plech a suší v troubě,nic se po usušení neobaluje.Napiš,pokud bys něčemu nerozuměla
Tak temu nerozumím, nejprv se dají namalínke plátky lístkové oříšky, na to ta hmoty - kdy s eudelá rohlíček, dá se sušit a po upečení se toješte obaluje v mletých vlašských ořechu, nebo kokosu? Dejte prosím vědet. Děkuji.
Kajko: obaluji převážně ve vlašských,ale když mám nějaký zbytek lískových,klidně přidám.Jinak úplně původní recept co mám já je s vlašskými ořechy.Vůbec nevadí,když se nepodaří rohlíčky(mě osobně málokdy),tak dělám jen takové "šulánky" z toho sněhového těsta a je to úplně stejně dobré a hlavně velice rychlé:o))
Právě jsem se chtěla zeptat na ty mleté oříšky na obalení a vidím , že je to vyzkoušené. Paní Kutačová, jaké ty oříšky používáte? Lískáče nebo vlašáky? Děkuji
Cukr písek je krupice, mletý je moučka.
Dělám tohle cukroví každoročně a mohu jen doporučit.Skladovat se může normálně v krabici na balkóně a obaluji to v mletých oříšcích.Oblíbené cukroví mého manžela:o)
Cukr písek ja prosím mletý, že ? díky
Dobrý den, prosím Vás, dá se toto cukroví skladovat s ostaním v krabici na balkoně? Vypadá to moc dobře a chci vyzkoušet. Děkuji Míša
Kajko,oříšky neloupu,takže jsou to tenké šupinky oříšků s hnědými krajíčky.
Šárko, prosím Vás, ty oříšky jsou oloupané? Cukroví vypadá báječně, určitě letos vyzkouším. Děkuji
Vloni přinesl kolega ochutnat - NO BOŽSKÉÉÉÉ!!!!
Andro,určitě daly, ale ten vzhled toho bílého rohlíčku a těch šupinek , teď jsem na rozpacích , loni jsem neměla digi foťák , fotit budu ale až je budu péci, ale když se obalují v kokosu , tak pro ne ve strouhaných oříšcích.Já mám recept už léta a Vánoce se bez těchto rohlíčků neobejdou .Získala jsem ho tak , že jsem přišla pokecat k sousedce a ta pořád strouhala ty šupiny,ptala jsem se , na co to je a odcházela s receptem.
Nedali by sa použiť mleté orechy?