Kuřecí maso nakrájíme na nudličky - orestujeme na pánvi, zasypeme kořením barbecue, kuře na grilu a rožnění. Kořením skutečně nešetříme, protože smetana je sladká a chuť to vytáhne. Zalijeme vodou a necháme vydusit až bude omáčka hustá. Omáčka musí být tmavě hnědá. Uvaříme penne - klasickým způsobem.
2
Mezitím připravíme "omáčku". Nadrtíme sýr hodně na drobno - kvůli zahuštění. Do mísy nalijeme smetany, přidáme sýr v takovém množství, aby to bylo husté. Přidáme přecezený sterilovaný hrášek, rajčata na kostičky. Hotovou směs přendáme do hrnce s masem a vydusenou šťávou. Zamícháme, přidáme penne opět promícháme. Dáme na chvíli zapéct do trouby.
3
Je to velice jednoduchý a chutný recept. Místo penne můžete též použít noky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Mefinka Mefinka
|20. 4. 2009 12:17
Syr se pomerne dobre rozpusti. Ale kdyz jsou vetsi kousky, tak to holt trva dele... Ja nikdy syr nestrouhala ani nemixovala, jen nakrajela na drobno (niva, eidem, tavene syry) a vzdycky jsem to mela dobre rozpustene...
Jana
|5. 3. 2008 20:58
Potřebujete ho mít hodně na drobno. Ale tak si ho tam dejte třeba v celku. Já to pak jíst nebudu :-))
Eva Červenková
|5. 3. 2008 16:55
a proč mixovat sýr když ho můžu nastrouhat?
Jana
|3. 3. 2008 15:03
Ty nemáš mixér?
Dada
|3. 3. 2008 13:16
Jak se drtí sýr? Umím ho pouze nakrájet nebo nastrouhat.