Penne s rajčatovou omáčkou, kousky mozzarelly a rukolovým pestem si určitě oblíbí celá rodina. Tato Itálií inspirovaná pochoutka je nejen chutná, ale i raz dva hotová. Pokrm můžete ozdobit slunečnicovými nebo piniovými semínky.
Připravte pesto: rozmixujte rukolu, slunečnicová semínka a 3 - 4 lžíce olivového oleje na řidší konzistenci. Dochuťte solí a pepřem.
2
Dejte vařit těstoviny. Na pánvi zpěňte na troše oleje nadrobno pokrájenou cibuli, přidejte utřený česnek a plechovku rajčat. Duste asi 10 minut, aby se tekutina zredukovala. Dochuťte solí a pepřem.
Těstoviny uvařené na skus sceďte, promíchejte s rajčatovou omáčkou a rozdělte na talíře. Na každou porci přidejte natrhanou mozzarellu, pár lístků rukoly, opražená slunečnicová semnka a trochu rukolového pesta.