Maso nakrájíme na kostky, 3 stroužky česneku nakrájíme nadrobno a promícháme s masem a solí. Necháme chvilku odležet.
2
Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli a dáme vařit vodu na těstoviny (osolíme, kápneme trošku olivového oleje, uvaříme těstoviny).
3
Cibulku osmažíme, až zesklovatí, na ni dáme maso a orestujeme. Okořeníme sušenou bazalkou (přiměřeně, radši víc) a nahrubo namletým pepřem. Když je maso hotové, přidáme k němu špenát, který jsme mezitím propláchli, nechali okapat a nakrájeli na menší kousky (vezmu hrst, pevně chytnu a krájím na proužky).
4
Lepší je připravovat vše v hrnci než na pánvi, špenátu je ze začátku pěkná hromada. Když špenát zvláční a promíchá se s masem, přidáme zbylé stroužky česneku, tentokrát rozmačkané a zalijeme bujónem rozpuštěným ve vařící vodě (prostě jsem ho zalila vařící vodou přímo v hrnku). Chvilinku povaříme a máme hotovo.
5
Servírujeme penne, na ně pěkně nandáme maso se špenátem a vývarem a ozdobíme sýrem. Parmazán je super, ale eidam nebo jiný tvrdý sýr nastrouhaný na hrubém struhadle stačí.
6
Po všech těch kachnách, bramborových salátech a řízcích, kterými jsme se trápili na Vánoce, byl tento oběd nejvíc pochválen a sněden. :-)