Omáčka: rozehřeju olivový olej, dám na to prvně nakrájenou klobásku na kolečka, aby pěkně pustila štávu. Pak přidám rozpůlené olivy, kukuřici, kapary a na to protlačím cca 6 stroužků česneku. Nechám chviličku osmažit na konec přidám protlak a dochutím solí, pepřem, bazalkou a oregánem (může být i chilli paprička). Nechám chvíli pobublat a nakonec vše smíchám s uvařenými penne a posypu eidamem nebo parmazánem.
2
Nejlepší těstoviny, co jsem kdy jedla, nikde jsem nejedla lepší "červené těstoviny".
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Milan Daniel
|27. 1. 2010 14:55
Dobré a rychlé jídlo, použil jsem jen protlak, ale lépe by bylo užít i rajčata, aby to mělo nějakou šťávu. Takhle to bylo dost suché. Jinak pikantní, příjemné, ideální jako letní večeře k vínu (teď je venku -18 stupňů, to se mi to slintá na sluníčko...)