Spaříte rajčata, oloupete, zbavíte semínek, nakrájíte na kostičky. Oloupete česnek, omyjete, rozmačkáte, omyjete bazalku a nasekáte najemno. Na oleji osmahnete česnek s papričkami, přidáte rajčata, osolíte a necháte podusit na středním ohni, tak 15 - 20 minut. V hrnci přivedete do varu tak 3 l osolené vody, v které uvaříte těstoviny. Pozor nerozvařit!
2
Servírujte těstoviny na hlubokem talíři a polijte omáčkou. Dle chuti můžete poprášit parmezánem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
chicone
|27. 5. 2011 17:54
rozmačkat česnek? nikdy. Nasekat bazalku? Nikdy. Když už tak natrhat. Vůbec bazalka se v tomto receptu vyskytuje velmi zřídka, naopak nesmí chybět hladkolistá petržel! mnohdy se servíruje i bez sýru, jen jako ostrá chuť rajčat ochucená chilli a lehce česnekem. Když se přidává sýr, častější je pecorino než-li parmezán... a těstoviny se nepolívají, ale ke konci se smíchají s omáčkou..... pardon