• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Penízkovký guláš
Napište svůj komentář k receptu

Penízkovký guláš

autor: Uživatel (#121882)
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Penízkovký guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g čočka
    • 2
      ks nakládané okurky
    • 2
      ks vejce
    • 2
      ks párky nebo klobása
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks feferonka
    • 2
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • sůl
    • majoránka
    • olej
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • ocet

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce s vodou dáme vařit propláchnutou čočku - asi za 20 minut by měla být měkká.
2
Mezitím si na trošce oleje osmažíme cibulku, přidáme nakrájený párek nebo klobásku, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme vodou tak, aby vznikla hustší kaše (asi 3 dcl). Potom přidáme scezenou a uvařenou čočku, nadrobno nakrájenou okurku, vajíčka a feferonku a ještě chvíli povaříme.
3
Nakonec dochutíme česnekem, majoránkou, pepřem, solí a octem nebo vodou z okurek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

Kentucký guláš

Kentucký guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Kutačová | 16. 8. 2006 19:33

    Simčo,jsem ráda,že Vám chutnalo.Mám se synem podobný problém-luštěniny odmítá,takže toto jídlo vařím občas,ale vždycky si pochutnám.:o)

  • Simona | 15. 8. 2006 11:45

    Paní Janičko, tento recept je naprosto vynikající. Chtěla bych vám za něj mc poděkovat. Vařilo jsem ho dětem, trošku zjemněný, a moc jim to chutnalo...Do této doby jsem do nich nemohla dostat žádnou luštěninu, na vše koukali s odporem. Také jsem místo čočky použila i hrášek a jak píši, jediný způsob, jakým do nich luštěninu dostanu (Peťa 5 a Jirka 8), děkuji! Určitě doporučím

  • Anonym | 9. 5. 2006 12:12

    Je to dobrý nápad aspoň nemusím dávat na každý talíř vejce nebo párek-prostě je to už v čočce,která je vařena podobně jako nakyselo.

  • Anonym | 5. 5. 2006 13:43

    Nic ve zlém Anonyme,já jen,že jsem tento guláš vyzkoušela a zareagovala,dle chuť. buněk naší rodiny.I tak díky,pochutnají si ostatní.

  • Anonym | 3. 5. 2006 15:03

    Paní Hanko,já tento recept nikomu nevnucuji,pouze nabízím.Kdyby nám to nechutnalo,tak ho tady nevkládám.1000 lidí,1000 chutí a máte pravdu čočka na kyselo je taky dobrá...o))

  • Hanka | 3. 5. 2006 12:03

    Tento recept není žádný zázrak,přestože luštěniny milujeme.Zvítězila klasik.čočka na kyselo ochuc.tymiánem.Ráda zkouším něco nového,buď zařadím do oblíb.receptů nebo se už k nim nevrátím-tento případ.

  • Jana Kutačová | 27. 4. 2006 15:51

    Paní Terezko,i my jsme to jídávali bez přílohy a moc mi to chutnalo a chutná dodnes.Mám hodně ráda luštěniny,tak mi tohle jídlo vyhovuje.

  • Tereza Jarčušková | 27. 4. 2006 07:05

    Aj u nás sa tak vravievalo. Iba babička varievala šošovicu na kyslo, teda ako prívarok . A jedli sme z neho trocha okolo obeda, bez akejkoľvek inej prílohy, pretože to bol pôstny deň. Ani smotana sa nemohla použiť, iba mlieko.

  • Jana Kutačová | 26. 4. 2006 15:10

    Paní Terezko,máte pravdu,dělávala to naše babička o vánočních svátcích,aby čočka přivedla do domu penízky.....čočka-symbol penízků...o)

  • Tereza Jarčušková | 26. 4. 2006 14:36

    Odkiaľ ten názov ? Od šošovice ?

  • Lidka Puchingerová | 26. 4. 2006 12:25

    Miluju jídla z luštěnin.Díky,vyzkouším

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny
Pokrmy Z luštěnin Oběd Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Čočka Feferonka Hladká mouka Majoránka Nakládané okurky Ocet Olej Párky Pepř mletý Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Svíčková Wellington

Svíčková Wellington

Zapečené filé po cikánsku

Zapečené filé po cikánsku

Gratinovaný losos

Gratinovaný losos

Hodolanská omáčka

Hodolanská omáčka

Vanilkové rohlíčky - rychlé

Vanilkové rohlíčky - rychlé

Dip z červené řepy

Dip z červené řepy

brambory v alobalu se zakysanou smetanou

brambory v alobalu se zakysanou…

Kachna pomalu pečená

Kachna pomalu pečená

Ořechový biskupský chlebíček

Ořechový biskupský chlebíček

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

182
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
71
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
67
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
59
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
50
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Penízkovký guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact