Úžasný dezert plný čokolády se vám bude doslova rozplývat v ústech. Nadýchaná pěna doplněná o jemnou polevu učaruje každému milovníkovi sladkého. Ozdobená čokoládovými hoblinkami a jedlými květy navíc i skvěle vypadá, takže lahodí nejen chuťovým pohárkům, ale i oku.
Čokolády s polovinou smetany rozpouštějte ve vodní lázni, dokud nebude směs hladká. Nechte vychladnout. Druhou polovinu smetany zapracujte gumovou stěrkou do čokolády. Pěnu nalijte do skleniček a nechte ji ještě hodinu v ledničce. Na polevu nasekejte obě čokolády najemno a vložte je do misky.
Smetanu přiveďte k varu a nalijte ji na čokoládu - až se úplně rozpustí, vše dobře promíchejte. Přilijte tmavý krém a skleničky ozdobte zbytkem šlehačky, hoblinkami hořké čokolády a lístky jedlých květin.