• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pěna s polevou z hořké čokolády
Napište svůj komentář k receptu

Pěna s polevou z hořké čokolády

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 14
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pěna s polevou z hořké čokolády
Pěna s polevou z hořké čokolády
Pěna s polevou z hořké čokolády
Pěna s polevou z hořké čokolády
Pěna s polevou z hořké čokolády
Pěna s polevou z hořké čokolády
4fotografie
Nahrát fotku
 

Úžasný dezert plný čokolády se vám bude doslova rozplývat v ústech. Nadýchaná pěna doplněná o jemnou polevu učaruje každému milovníkovi sladkého. Ozdobená čokoládovými hoblinkami a jedlými květy navíc i skvěle vypadá, takže lahodí nejen chuťovým pohárkům, ale i oku.

Suroviny

8 porce
  • Pěna
    • 220
      g čokoláda - mléčná
    • 340
      g smetana ke šlehání ke šlehání
  • Poleva
    • 80
      g hořká čokoláda
    • 80
      g čokoláda - mléčná
    • 240
      ml smetana ke šlehání
    • hořká čokoláda hoblinky
    • jedlé květy na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Čokolády s polovinou smetany rozpouštějte ve vodní lázni, dokud nebude směs hladká. Nechte vychladnout. Druhou polovinu smetany zapracujte gumovou stěrkou do čokolády. Pěnu nalijte do skleniček a nechte ji ještě hodinu v ledničce. Na polevu nasekejte obě čokolády najemno a vložte je do misky.

RADA: Jak na dokonalé tiramisu?

2
Smetanu přiveďte k varu a nalijte ji na čokoládu - až se úplně rozpustí, vše dobře promíchejte. Přilijte tmavý krém a skleničky ozdobte zbytkem šlehačky, hoblinkami hořké čokolády a lístky jedlých květin.

RADA: Rychlé dezerty do minut

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládová tofu pěna

Čokoládová tofu pěna

Čokoládová pěna s granátovým jablkem

Čokoládová pěna s granátovým jablkem

Čokoládová pěna s jahodami

Čokoládová pěna s jahodami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina FOOD
Snídaně Dopolední svačina Svačina Vaření Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda - mléčná Hořká čokoláda Jedlé květy Smetana ke šlehání

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z droždí a vajec

Pomazánka z droždí a vajec

Vepřové maso na paprice

Vepřové maso na paprice

Česnečka z Vysočiny

Česnečka z Vysočiny

Jahelník mrkvový

Jahelník mrkvový

Melounový salát

Melounový salát

Sušenky á la OREO

Sušenky á la OREO

Lehká tvarohová bublanina

Lehká tvarohová bublanina

Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

Zabaione - Italský desert

Zabaione - Italský desert

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

337
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
40
Linecké cukroví II.
Linecké cukroví II.
40
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob
Pikantní sladkokyselá…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Pekelné dršťky
Pekelné dršťky
Pekingské maso
Pekingské maso
Pekingské zelí se zálivkou / salát
Pekingské zelí se zálivkou / salát
Penne con polo
Penne con polo
Penne quattro formaggi
Penne quattro formaggi
Penne s čerstvým špenátem a kuřecím masem
Penne s čerstvým špenátem a kuřecím…
  • Recepty.cz
  • Pěna s polevou z hořké čokolády
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact